• سه‌شنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 98091107570
  • خبرنگار : 71049

مرندی: اروپا در برجام سیاست "چماق بدون هویج" را پیش گرفته است

مرندی: اروپا در برجام سیاست "چماق بدون هویج" را پیش گرفته است

یک استاد دانشگاه گفت: اروپایی‌ها ناقض بزرگ و صد در صدی برجام هستند و در عمل در حال اجرای سیاست ترامپ هستند چه بخواهند چه نخواهند.

سید محمد مرندی استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا درباره رویکرد کشورهای اروپایی که از یک سو تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه در قبال ایران می‌کنند و از سوی دیگر برخی کشورهای اروپایی به اینستکس می‌پیوندند گفت: این رویکرد و رفتار نشان دادن سیاست "چماق بدون هویج" است. از یک طرف با مکانیسم ماشه تهدید می‌کنند و از سویی با امتیاز پوچ و خالی پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس سعی دارند ایران را راضی‌ نگه دارند. اروپایی‌ها به تعهدات برجامی خود عمل نمی‌کنند و این ما هستیم که در این مدت به همه تعهدات خود عمل کرده‌ایم و در همین شرایط فعلی که گام به گام تعهدات را کاهش می‌دهیم باز ایران است که بیش‌ترین تعهدات را اجرا می‌کند اما ادامه این روند ممکن نیست. اگر اروپایی‌ها می‌خواهند برجام حفظ شود باید تعهداتشان را کامل انجام دهند وگرنه ایران راه دیگری جز این‌که به تدریج از تمامی تعهداتش صرف نظر کند، ندارد.

وی درباره اجرای اینستکس و امیدها به آن با پیوستن برخی کشورهای دیگر تصریح کرد: صرف این‌که به عضویت این ساز و کار درآیند برای ما ارزشی ندارد. مهم این است که به آنچه برای این ساز و کار تعریف شده است عمل کنند. اگر همه کشورهای جهان هم عضو این ساز و کار شوند در حالی که تعهد و اقدامی در چارچوب آن به نفع ایران انجام نگیرد، چه ارزشی خواهد داشت! ایران انتظار دارد در این چارچوب تجارت با ایران رونق گیرد و عادی سازی شود و صادرات و واردات نفتی و غیرنفتی در این زمینه انجام گیرد.

مرندی در پاسخ به این‌که استفاده از مکانیسم ماشه می‌تواند تمامی قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت علیه ایران را دوباره فعال سازد، خاطرنشان کرد: این مساله در حالی که تصمیمات کنونی آنها همان شرایط را برای ما ایجاد کرده است فرقی ندارد. اما اروپایی‌ها باید بدانند که هرگز دیگر چنین توافقی را با ایران نخواهند داشت.

وی گفت: صرف نظر از نقاط قوت و ضعف برجام که برای همه افراد منصف روشن است این مساله حایز اهمیت است که با اجرای برجام حتی بعد از خروج آمریکا از این توافق و عدم پایبندی اروپا به تعهداتش، جامعه جهانی و افکار عمومی ایران دیدند که ما انعطاف لازم را نشان دادیم و امتیاز دادیم تا تنش‌ها فروکش کند و شرایط عادی شود و بهانه‌ها از کسانی که مدعی بودند ایران در منطقه و جهان مشکل ساز است گرفته شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: از طرفی هیچ فرد عاقلی نیست که در چنین شرایطی بر مذاکرات مجدد تاکید کند چون عملا چنین کاری یعنی پذیرفتن شکست و این مساله آمریکا را مقابل ایران جسوتر خواهد کرد و باعث می‌شود آنها بر سر هر مساله ای تحریم‌ها علیه ایران را به کار ببندند و عملا چراغ سبزی برای اعمال تحریم‌های متعدد و مکرر است و دیگر ما را رها نخواهند کرد از این رو عدم توجه به مذاکره با آمریکا در این شرایط یک امتیاز مثبت برای ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha