• چهارشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 98092015070
  • خبرنگار : 50324

با بحران‌های دانشجویی چگونه برخورد شود؟

با بحران‌های دانشجویی چگونه برخورد شود؟

ایسنا/بوشهر کارشناس روانشناس واحد مشاوره معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دانشجو نگران است، نگران آینده شغلی خود و اینکه آیا این رشته ای که در آن درس می خواند چقدر می تواند در جامعه تاثیرگذار باشد، لذا باید جامعه، خانواده و مسئولان دانشگاه راهکارهای برخورد با این نگرانی ها را بدانند.

دکتر احسان گلستانه در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک روز دانشجو عنوان کرد: شکل گیری روز دانشجو به خاطر اعتراض سه دانشجویی بود که نسبت دیدار معاون رئیس جمهور وقت آمریکا و از سرگیری روابط ایران با بریتانیا بوده است و اساس آن توجه به خواسته ها است.

وی ادامه داد: دانشجو این انتظار را دارد که حداقل در روزی که به عنوان روز دانشجو شناخته می شود به خواسته های آنها توجه شود که این خواسته ها می تواند بر روی کیفیت تحصیلات آنان تاثیرگذار باشد.

دانشجو نگران است

این کارشناس بیان کرد: اهم دغدغه هایی که یک دانشجو می تواند داشته باشد اینکه در دانشگاهی درس بخواند که کیفیت تحصیل بالا داشته و از لحاظ امکانات رفاهی و تحصیلاتی و از هر نظر از دغدغه هایش کم کند و اینکه دانشجو نگران است. نگران آینده شغلی خود و اینکه آیا این رشته ای که در آن درس می خواند چقدر می تواند در جامعه تاثیرگذار باشد و جامعه آن را پذیرا باشد و آیا این رشته می تواند مناسب باشد یا نه؟

گلستانه تاکید کرد: خیلی از دانشجوهای ما در رشته ای که درس می خوانند پس از یک ترم پشیمان می شوند و می گویند با شناختی که الان پیدا کرده ایم رشته ما رشته ای نیست که جامعه پذیرای آن باشد. یعنی می خواهم این را بگویم که این یک سیاست کلی است که باید برای رشته های جدید و یا رشته هایی که جامعه به آنها نیاز دارد همراه با آگاهی بخشی و توجیه منطقی پذیرش دانشجو صورت بگیرد.

کارشناس روانشناس واحد مشاوره معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: یک زندگی دانشجویی اینجا مطرح است که محیط زندگی دانشجو خوابگاه است و به هر حال دانشجو از کانون خانواده خود جدا شده و ممکن است در این سن با بحران های زیادی درگیر شده و دست و پنجه نرم کند که ممکن است در آن زمان ها نیاز به فردی برای همدردی و شراکت در آن شرایط خاص داشته باشد. ممکن است برای خانه احساس دلتنگی کند، و امکاناتی که در خانه و خانواده به آن دسترسی داشته و فراهم کردن آن در بضاعت دانشگاه نباشد.

وی خاطرنشان کرد: در خوابگاه های دانشجویی باید طبق آیین نامه و مقررات عمل شود و دانشجو اگر در زندگی خانوادگی خود ساعت هایی را بدون هیچ مشکلی رفت و آمد داشته اما اینجا باید طبق قوانین خاص خوابگاهی عمل نماید و در ساعات خاصی ورود و خروج داشته باشد و برخی محدودیت ها برای دانشجو وجود دارد.

دانشجو و بحران های تحصیلی پیش رو

این روانشناس با اشاره به بحران هایی که بیشتر برای دانشجو تکرار شده و با آنها برخورد می کند، گفت: ابتدا بحران های تحصیلی که درباره آن گفتم، مواردی چون تناسب رشته و تامین آینده شغلی که اکثر دانشجوها با آن مواجه هستند، حتی دانشجویانی که در رشته های به اصطلاح سطح بالا تحصیل می کنند. برای مثال امسال دانشجوی ترم اول رشته پزشکی داشتیم که قصد داشت انصراف دهد. دلیل او هم این بود که من این رشته را نمی خواهم و الان متوجه شده ام که سخت است و می خواهم رشته دندانپزشکی را انتخاب کنم و مجددا در کنکور شرکت کنم.

احسان گلستانه ادامه داد: بعضی اوقات عدم آگاهی دانشجو نسبت به رشته خودش قبل از اینکه وارد دانشگاه شود و اینکه انتخاب رشته آگاهانه انجام نشده و نسبت به شرایط رشته و جنبه های مختلف آن آگاهی ندارد موجب می شود که فرد پس از ورود متوجه شود رشته انتخاب شده با حالات روحی و روانی دانشجو سازگاری ندارد و از ادامه تحصیل سرخورده شده و همچنین از رشته خودش انزجار پیدا کند. به همین خاطر خیلی بهتر است که دانشجوهای عزیز قبل از اینکه وارد محیط دانشگاهی شوند و پیش از اینکه دانشگاهی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند حتما تحقیقاتی درباره رشته مورد نظر و نیازمندی های رشته در جامعه و همچنین به روز بودن رشته و حتی در مورد خود دانشگاه انجام داده و این موارد را در نظر بگیرند.

کارشناس روانشناس واحد مشاوره معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: در واقع دانشجو با یک طرحواره وارد زندگی دانشجویی می شود که طرحواره همان تصورات ذهنی دانشجو است که قبلا شکل گرفته و برای مثال می توانم بگویم که فرد وارد دانشگاهی می شود و تصور او این است که این یک دانشگاه دولتی رده بالا است که ممکن است مشکلات و کمبودهایی هم داشته باشد که این مشکلات ممکن است به شکل یک اپیدمی برای همه دانشگاه ها وجود داشته باشد؛ اما چون از قبل چنین تصویرسازی ذهنی ایده آلی برایش به وجود آمده اینکه وارد دانشگاه شود و این مشکلات را ببیند در درون خود احساس سرخوردگی می کند.

سن دانشگاه نزدیک به بحران هویتی است

وی عنوان کرد: دانشجو با توجه به شرایط سنی خود با یک سری از مشکلات درگیر می شود، مثلا سنی که دانشگاه را آغاز می کند سن نزدیک به بحران هویتی است که فرد می خواهد هویت خود را مشخص کند و از الان می خواهد آینده خود را تعیین کرده و خودش را درون آن شغل و آینده ببیند. خیلی ها در این دوران به دنبال همدم می گردند و می خواهند ارتباطی را برقرار کنند. اینکه آیا این ارتباط واقعی است یا نه مهم است، زیرا فرد می خواهد خلا عدم حضور پدر و مادر را با این ارتباط پر کند.

این کارشناس افزود: دانشجو از یک محیط و کانون گرم خانواده جدا شده و اینجا خیلی مهم است که انتخاب ها اگاهانه و از روی منطق باشد. در دانشگاه معمولا دوره ها و کارگاه هایی چون مهارت های زندگی، انتخاب شریک زندگی و ازدواج را برگزار می کنیم، چون وظیفه ما این است که به دانشجوها اگاهی دهیم تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند، و تنها هدف ما از برگزاری این کارگاه ها این است که بهتر هدایت شوند و فراهم کردن زمینه های زندگی بهتر برای این قشر را در نظر داریم.

خانواده ها دانشجویان را تنها نگذارند

گلستانه با ارائه توصیه هایی برای کسانی که به نحوی با دانشجویان ارتباط دارند، گفت: از خانواده دانشجویان می خواهم که آنها را تنها نگذارند و حتما پیگیر دانشجو در دوران تحصیل و زندگی خوابگاهی او باشند چرا که خانواده خیلی می تواند تاثیرگذار باشد که دانشجو رها نشود و از آسیب هایی که در دوران دوری از محیط خانواده ممکن است او را تهدید کند در امان بماند. خانواده دانشجو با پیگیری هایی که دارد می تواند این احساس را در او ایجاد کند که ما همچنان مواظب و نگران شما هستیم و دغدغه های زندگی را برایت داریم و حتی در فاصله های دور به وجود آمده تو را رها نکرده ایم.

کارشناس روانشناس واحد مشاوره معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: مسئولان دانشگاه نیز در بخش های مختلف تلاش خود را برای بهبود شرایط انجام می دهند، در قسمت های رفاهی، بهداشت روانی و تحصیلات و تسهیلات که خیلی خوب می شود اساتید و دانشگاهیان و همه بتوانند یک کانال ارتباطی بین خود و دانشگاه های دیگر پیدا کرده و با یافتن شیوه های نوین تدریس شرایط بهتری را فراهم کنند.

وی یادآور شد: یک دانشجو مسلما با جهان خارج از خودش نیز در ارتباط است و با دانشگاه های دیگر در داخل و خارج از کشور در ارتباط است و شیوه های جدید تدریس و فعالیت ها را در آنجا می بینند و ممکن است که این بازخورد را بدهند که چرا دانشگاه ما به آن شیوه عمل نمی کند و خیلی خوب است که دانشگاه ها بتوانند خود را برای دانشجوهای عزیز همیشه به روز نگه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha