• شنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98112618633
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

توسط شرکت دانش بنیان اصفهانی انجام شد؛

ساخت دستگاه بازیافت شیرابه و پساب‌های خطرناک

ساخت دستگاه بازیافت شیرابه و پساب‌های خطرناک

ایسنا/اصفهان محققان یک شرکت دانش بنیان اصفهانی موفق به ساخت دستگاه بازیافت شیرابه و پساب‌های خطرناک شدند.

به دلیل بالابودن درصد رطوبت زباله‌های شهری، مقدار زیادی شیرابه در فرآیند تبدیل زباله به کمپوست تولید می‌شود که اگر به شیوه‌ای مناسب و صحیح جمع آوری نشود، مشکلات بهداشتی و زیست محیطی فراوانی ایجاد خواهد کرد. عدم تصفیه، جمع آوری و دفع صحیح این پساب موجب آلودگی شدید آب‌های زیرزمینی، سطحی و خاک شده و موجبات تهدید زندگی انسان و جانداران آبزی را به همراه دارد.

رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شیرابه‌های ناشی از زباله‌ها مواد خطرناکی است که به آب‌های زیرزمینی راه پیدا می‌کند. در شیرابه موجود زنده داریم، به همین دلیل پیوستن شیرابه به آب‌های زیرزمینی فوق العاده خطرناک است.

ناصر میرزایی افزود: در نتیجه رها سازی این مواد در محیط زیست کاری فوق العاده خطرناک است و در آینده می‌تواند دردسرساز شود. یکی از این موارد شیرابه زباله شهری است که در مراکز پسماند ایجاد می‌شود و حجمش هم قابل توجه است و در سراسر کشور نیز وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره شرکت ارمغان فناوری یکی از روش های مقابله با شیرابه را تبدیل این مایع به جامد اعلام کرد و گفت: با این روش شیرابه امکان گسترش ندارد. یکی از روش ها این است که آن را خشک کنیم که مانند پودر شود و در محیط زیست نفوذ نکند.

وی توضیح داد: برای مثال یک متر مکعب شیرابه خشک شده یک تن و  ۲۰۰کیلو گرم وزن دارد و به حدود ۷۰ کیلوگرم پودر خشک که مانند خاکستر است و خواص خاک را دارد، تبدیل می شود.

میرزایی ادامه داد: در طی فرآیند خشک شدن یک سری مواد بیو نیز از بین می‌روند، مواد شیمیایی تغییر فرمت و فرمول می‌دهند و پلیمرهای آزاد شکسته می‌شوند. اما به کمک این ترفند، دیگر شیرابه نخواهیم داشت و حجم آن کم است و به راحتی گسترش نخواهد داشت.

وی درخصوص حمایت‌ها از این طرح گفت: هیچ حمایتی از ما نشد و این کار نیاز به هزینه بالایی دارد.

رئیس هیئت مدیره شرکت ارمغان فناوری درخصوص تفاوت نمونه خارجی با این محصول تولید شده در ایران، گفت: در هیچ کجای دنیا این حجم شیرابه تولید نمی شود. دلیل آن هم تفاوت فرهنگ مصرف انها با ما است. در دیگر کشورها این حجم از شیرابه تولید نمی شود و آن مقداری که تولید می شود به خود زباله ها بازگشت داده می شود. به همین دلیل چون نیازی نداشته اند محصولی در این زمینه تولید نکرده‌اند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha