دکتر امین حسنوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید در کشور و تأکید بر بهداشت دستها و گندزدایی مناسب سطوح در منازل و اماکن و نقش مهم استفاده از اقلام ضدعفونیکننده از جمله فرآوردههای بر پایه الکل اتیلیک(اتانول) برای پیشگیری از عفونت، متأسفانه بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی بیمارستانهای کشور، مواردی از مسمومیت و فوت در اثر مصرف خوراکی و یا غرغره کردن محلولهای حاوی الکل اتیلیک (اتانول) و در برخی موارد، مصرف خوراکی الکل متیلیک (متانول) به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید گزارش شده است.
وی ادامه داد: هشدار مسمومیت با متانول، مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
حسنوند گفت: الکل متیلیک یا همان متانول با توجه به اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیتهای شدید، کوری و مرگ همراه است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: بر خلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول بهویژه در پوستهای آسیبدیده بالا بوده و میتواند سبب بروز مسمومیت شود.
وی اضافه کرد: با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بینالمللی، هیچگونه توصیهای مبنی بر استفاده از متانول برای ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند دستگیره در میز کار، کف و...وجود ندارد.
حسنوند یادآور شد: با توجه به موارد ذکر شده، به مردم توصیه میشود بههیچوجه از الکل متیلیک (متانول) و یا الکل صنعتی (حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول) برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نکرده و چنانچه قصد دارند از فرآوردههای ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنند، تنها از محلولهای آبی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآوردههای استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب (۶۲ تا ۷۰ درصد) و با رعایت اصول توصیه شده، استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات