میثم حجتی، در یادداشتی که در خصوص سهمیه المپیک ایران و پیشبینیهای انجام شده پیرامون آن نوشته است؛
"رئیس کمیته ملی المپیک اعلام کرده ایران با حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۰ سهمیه دیگر راهی توکیو می شود، اما وزیر ورزش در جلسه ستاد عالی بازیهای المپیک پیشبینی کرد که این عدد حداقل ۱۱ و حداکثر ۱۸ سهمیه خواهد بود.
این پیش بینیها در حالی انجام شده که ورزشکاران ایران تاکنون ۵۰ سهمیه کسب کردهاند و با اعلام فدراسیون دوچرخه سواری، یک سهمیه این رشته هم در المپیک توکیو قطعی شده است. با این حال به نظر میرسد وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک فعلا آن یک سهمیه دوچرخه سواری را قطعی نمیدانند و از کسب ۵۰ سهمیه قطعی خبر میدهند.
تاکنون دو ورزشکار فارسی یعنی محمد علی گرایی در رشته کشتی فرنگی و محمد حسن زاده در بسکتبال سهمیه حضور در المپیک را بدست آوردهاند. به نظر میرسد محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، محمد رضا گرایی و میثم دلخانی را با خود به المپیک میبرد و در وزن های ۶۰ و ۶۷ به این دو اعتماد میکند تا نیمی از تیم ملی کشتی فرنگی شیرازی باشند.
سعیدرضا کیخا دیگر ورزشکار فارسی است که شانس المپیکی شدن دارد. فرانک پرتو آذر نیز در رشته دوچرخه سواری کوهستان شانس بالایی ندارد اما شیما آل سعدی در کاراته با توجه به درخشش در مسابقات اخیر کاراته وان و کسب مدال نقره نتوانست المپیکی شود.
آل سعدی در ماههای اخیر پیشرفت فوق العادهای داشت. پیشبینی حضور بین ۳ تا ۵ ورزشکار فارسی در المپیک و حداقل ۲ وحداکثر۳ مدال انفرادی دور از دسترس نیست. امید نوروزی تنها فارسی حاضر در المپیک گذشته بود که مدالی کسب نکرد.
نعمیا خواجوی نیز از مربیان فارسی است که به عنوان بدنساز تیم ملی کاراته به المپیک خواهد رفت.
جالب این که کاروان ایران در المپیک ریو ۶۳ نفره بود؛ تعدادی که در نوع خودش یک رکورد محسوب می شد. در واقع حضور ۶۳ ورزشکار المپیکی در ریو ۲۰۱۶ بزرگترین کاروان ایران در تاریخ المپیک را تشکیل داد.
حالا با کسب ۵۰ سهمیه برای المپیک توکیو و احتمال کسب ۲۰ سهمیه دیگر طبق گفته مسئولان، این احتمال هم وجود دارد که از نظر تعداد ورزشکاران، ایران رکوردشکنی کند و بزرگترین کاروان تاریخ خود را به توکیو بفرستد.
البته با توجه به اینکه برای نخستین بار ۲ رشته تیمی(والیبال و بسکتبال) از ایران هر کدام با ۱۲ ورزشکار سهمیه المپیک را به صورت همزمان کسب کردهاند، این انتظار از قبل هم وجود داشت که تعداد سهمیههای ایران در توکیو بیش از دورههای قبلی باشد.
اگر تعداد سهمیهها را تا امروز همان ۵۰ ورزشکار به حساب بیاوریم، با بررسی وضعیت رشتههای دارای شانس به این نتیجه میرسیم که پیشبینی حداقل ۱۰ سهمیه تقریبا بدبینانه است.
در رشته کشتی هنوز ۶ سهمیه کسب نشده و این انتظار مثل همیشه از کشتی وجود دارد که با سهمیه کامل به المپیک برود؛ در وزنه برداری هم ایران به همان ۲ سهمیه ای که به عنوان سقف برایش در نظر گرفته شده، به احتمال فراوان خواهد رسید.
در رشته کاراته هم با وجود کسب ۴ سهمیه، همچنان شانس کسب ۲ سهمیه دیگر وجود دارد.در رشته تکواندو نیز با وجود بسته شدن پرونده کسب سهمیه تیم مردان، در بخش زنان شانس کسب ۲ سهمیه وجود دارد.
در رشته دوچرخه سواری علاوه بر همان یک سهمیه قطعی، بازهم امکان کسب سهمیه وجود دارد.
در رشتههای قایقرانی و شنا که تاکنون سهمیهای کسب نکردند، احتمال کسب حداقل یکی، ۲ سهمیه بالاست.
در رشته دوومیدانی که تاکنون فقط سهمیه حدادی و تفتیان قطعی شده، باید امیدوار بود ۲، ۳ سهمیه دیگر کسب شود.
در رشته بوکس با وجود کسب ۲ سهمیه، امکان کسب سهمیههای بیشتر هم هست.در رشته ژیمناستیک هم سعیدرضا کیخا به کسب سهمیه المپیک نزدیک است.
با این شرایط میتوان امیدوار بود که کاروان ایران در المپیک توکیو نسبت به ریو رکوردشکنی کند و حتی در شرایطی خوش بینانه بیش از ۷۰ سهمیه به دست آورد.
انتهای پیام
نظرات