• پنجشنبه / ۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99040504138
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

اختلالات خلقی و اضطرابی؛ علت و معلول مصرف مواد مخدر

اختلالات خلقی و اضطرابی؛ علت و معلول مصرف مواد مخدر

ایسنا/اصفهان مسئول واحد گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه مصرف مواد مخدر راهکار غلطی برای جایگزینی مشکلات افراد است، گفت: اختلالات خلقی و اضطرابی علت و معلول مصرف مواد مخدر است که شناسایی و درمان آن به پیشگیری و درمان اعتیاد کمک می کند.

ناهید گرامیان در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر که ظهر امروز(پنج شنبه-۵ تیر) برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری از اعتیاد موضوع بسیار مهمی است اما انتظار می رود همه بخش ها درگیر این موضوع باشند.

وی با تاکید بر آموزش و توانمندسازی افراد جامعه برای پیشگیری از اعتیاد، گفت: اولویت اصلی در زمینه آموزش، مدیریت استرس و کنترل هیجانات است. هر شخص باید حالات روحی خود را بشناسد و روش های کنترل و رسیدن به آرامش را بداند، همچنین ارتباط درست و یادگیری مهارت ارتباط با فرزندان بسیار مهم است و در این زمینه آموزش هایی به خانواده ها می دهیم.

مسئول واحد گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: یک قسمت از اقدامات پیشگیری نیز مربوط به کسانی است که مصرف کننده مواد مخدر هستند و باید خدماتی برای کاهش آسیب برای آنها درنظر گرفته شود تا جلوی انتقال بیماری های واگیری همچون ایدز گرفته شود، براین اساس تلاش می شود این افراد شناسایی شده و خدمات لازم به آنها ارائه شود.

گرامیان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد مصرف مواد جدیدی مثل گل به ویژه در بین قشر جوان، گفت: ترکیبات اساسی گل همان ترکیبات حشیش است، اما متاسفانه باورهای غلطی بین جوانان و نوجوانان وجود دارد که گل اعتیاد نمی آورد، به همین خاطر وقتی استرس و ناراحتی و یا تنشی دارند از این مواد به عنوان راهکار جایگزین استفاده می کند، در برخی موارد هم تعارف دوستان و نداشتن مهارت نه گفتن باعث مصرف این مواد می شود.

وی با تاکید براینکه مصرف مواد مخدر راهکار غلطی برای جایگزینی مشکلات افراد است، گفت: اختلالات خلقی و اضطرابی علت و معلول مصرف مواد مخدر است که شناسایی و درمان آن به پیشگیری و درمان اعتیاد کمک می کند.

فعالیت ۳۲۱ مرکز درمان مصرف مواد مخدر در استان اصفهان

در ادامه این نشست، مسئول واحد نظارت بر مراکز درمان سو مصرف مواد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با بیان اینکه روان شناسی در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر بسیار موثر است، اظهار کرد: اما درمان بیماران معتادان از طریق داروهایی مثل متادون زیر نظر پزشکان صورت می گیرد.

محمد رضا اکبری با اشاره به فعالیت ۳۲۱ مرکز درمان مصرف مواد مخدر در استان اصفهان، گفت: از این تعداد ۱۹۰ مرکز در شهر اصفهان و مابقی در شهرستان ها زیر نظر پزشک متخصص یا پزشک عمومی که دوره های درمان سو مصرف را گذرانده فعالیت می کنند، همچنین یک مرکز درمان بستر شبانه روزی داریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره نظارت بر مراکز درمان مصرف مواد مخدر و تخلفات آنها، گفت: در هر کاری ممکن است تخلفاتی انجام شود، در این مراکز هم تخلفاتی مثل اصرار بر گرفتن داروی اضافه و یا خواسته های غیرقانونی اتفاق می افتد، اما به صورت مداوم و دوره ای بر روند فعالیت آنها بازدید داریم.

اکبری با بیان اینکه در بازدیدهای تلفنی، حضور تیم درمان را رصد می کنیم و در بازدیدهای کیفی، پرونده بیماران و داروهای آنها را بررسی می کنیم، افزود: از هر مرکز سالی دو یا سه مرتبه بازدید حضوری داریم، براین اساس تخلفات کمی در مراکز داشته ایم.

وی همچنین با اشاره به اینکه در کمیته نظارت استانی که با حضور دستگاه های مختلف تشکیل می شود، برای تخلفات مراکز درمان تصمیم گیری می شود، افزود: تذکر کتبی، کسر سهمیه دارو و یا قطع سهمیه از موارد برخورد با متخلفان است.

مسئول واحد نظارت بر مراکز درمان سو مصرف مواد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در استان اصفهان ۱۷ واحد تخصصی روان پزشک و مابقی درمان سو مصرف مواد مخدر فعال هستند، گفت: به نسبت سرانه جمعیت می توان گفت تقریبا کمبودی در استان نداریم. همچنین بخش ترک اعتیاد کودکان و نوجوانان در بیمارستان مدرس فعال است.

 وی با تاکید براینکه اعتیاد درمان قطعی ندارد، گفت: عنوان مرکز ترک اعتیاد به معنای عام اشتباه است و بیشتر این مراکز مرکز نگهداری با دارو هستند، به همین خاطر برگشت پس از درمان هم داریم و تاکید بر پیشگیری داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha