"رضا اسماعیلی" امروز شنبه ۲۸ تیرماه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان با اشاره به تسهیلات کرونایی که از ابتدایی شیوع این ویروس در کشور پرداخت شده است اظهار کرد: متاسفانه از ابتدای این طرح و ثبت نام برای تسهیلات کرونایی در سامانه «کارا» با چالش های متفاوتی روبرو بوده ایم.
وی ادامه داد: تاکنون ۷۴۰۶ واحد در استان کرمان در سامانه کارا ثبت نام کرده اند که بیش از ۱۲ هزار نفر مورد حمایت این تسهیلات قرار خواهند گرفت که در بیش از ۱۳۳ میلیارد تومان مجموع این تسهیلات درخواستی در استان کرمان بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان افزود: متاسفانه میزان این پرداختی ها خیلی کم بوده به طوری که از ۱۳۳ میلیارد تومان مجموع تسهیلات، تاکنون ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در استان کرمان از سوی بانک ها پرداخت شده است که این پرداختی بسیار کم می باشد. (کمتر از ۲ درصد)
اسماعیلی با بیان اینکه ۲۰ بانک درگیر این موضوع می باشد افزود: متاسفانه شاهد هستیم که برخی از بانک ها با این رویه پرداخت تسهیلات آشنا نیستند و برای برخی از بانکها نیز این دستورالعمل از سوی بانک مرکزی دیر ابلاغ شده است.
وی خاطر نشان کرد: در کل کشور این فرآیند اعطای تسهیلات با مشکل روبرو بوده است که این میزان پرداختی کم بوده به طوری که بیشترین پرداختی مربوط به استان تهران با ۶ میلیارد تومان و استان کرمان با ۳ میلیارد تومان در رتبه هفتم کشوری از این حیث قرار گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: همچنین با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تایید ستاد ملی مقابله با کرونا، صاحبان و فعالان کسب و کارهای فاقد بیمه که به جهت شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند تسهیلات حمایتی دریافت می کنند.
اسماعیلی اعلام کرد: برای مشاغلی که به دستور دولت در ایام کرونا تعطیل شده بودند به ازای هر نفر نیروی کار ۱۶ میلیون تومان، مشاغلی که به تشخیص ستاد ملی مقابله با کرونا آسیب دیده تشخیص داده شده اند مبلغ ۱۲ میلیون تومان و مشاغل راننده خویش فرمایی متاثر از کرونا ۶ میلیون تومان تسهیلات (با نرخ سود ۱۲ درصد با سه ماه فرصت تنفس و بازپرداخت ۲۴ ماه و شروع اقساط از مهر ماه سال جاری) دریافت می کنند .
به گزارش ایسنا، دکتر "محمدجواد فدایی" استاندار کرمان نیز در این جلسه با انتقاد از نحوه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ از سوی بانک های استان کرمان اظهار کرد: به نظر می رسد اراده ای در استان کرمان برای این موضوع وجود ندارد. جای سوال است که چگونه در کشور این نوع تسهیلات به راحتی پرداخت می شود اما میزان پرداختی تسهیلات در استان کرمان به این اندازه پایین است.
وی با بیان اینکه میانگین میزان پرداختی های تسهیلات تبصره ۱۸ نسبت به طرح های ارائه شده به بانک ها در کشور در حدود ۲۰ درصد و در استان کرمان میزان این پرداختی در حدود ۵ درصد است افزود: مسائل ما و کشور نباید با یکدیگر متفاوت باشد.
فدایی بر همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات کرونا و جذب سهیمه استان تاکید و خاطر نشان کرد: تا پایان مردادماه ۱۰ درصد حداقل تعهد اشتغال دستگاه های استان باید اجرایی شود
انتهای پیام
نظرات