• پنجشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99051612006
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان:

۹۵ درصد از محوطه باستانی سیلک کاوش نشده است

۹۵ درصد از محوطه باستانی سیلک کاوش نشده است

ایسنا/اصفهان سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان گفت: محوطه باستانی سیلک به عنوان سی و هشتمین اثر تاریخی کشور در سال ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست اثرهای ملی ثبت شد، اما هنوز ۹۵ درصد از این محوطه باستانی کاوش نشده است.

جواد حسین‌زاده ساداتی، شامگاه (چهارشنبه- ۱۵ مرداد) در نشست خبری، اظهار کرد: یک گروه فرانسوی به سرپرستی رومن گریشمن تپه‌های باستانی سیلک را از سال ۱۳۱۲ به مدت پنج سال مورد کاوش قرار دادند، اما هنوز ۹۵ درصد از محوطه باستانی این اثر ارزشمند کاوش نشده است.

وی افزود: محدوده عرصه سیلک در سال ۱۳۳۳ به نام دولت وقت ایران ثبت و در سال ۱۳۴۷ این محوطه فنس‌کشی شد و برای حفظ و نگهداری آن نگهبان ۲۴ ساعته با سرنگهبان قرار دادند.

به گزارش ایسنا، سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان، تصریح کرد: سند مالکیت حدود ۴۰ هکتار از محدوده عرصه سیلک در اختیار مردم است که مالکیت آن محرز و تقریبا نیمی از وسعت آن به اسم دولت ثبت و سند شده است، اما متصرف غیرقانونی دارد.

حسین زاده ساداتی تاکید کرد: برای آزادسازی عرصه محوطه باستانی سیلک به وسعت ۳۰ هکتار، بر اساس برآورد سال گذشته اعتباری معادل دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (۲۵۰ میلیارد تومان) نیاز است.

وی گفت: عرصه تپه‌های سیلک ۴۰ هکتار است و شهرداری کاشان تا کنون با خرید ۴.۲ هکتار، عرصه و حریم را آزاد کرده که در حال حاضر در تصرف دارد و باید به میراث فرهنگی تحویل دهد.

حسین زاده ساداتی به ادامه پیگیری‌ها برای آزادسازی بین ۴ تا ۶ هکتار از زمین‌های عرصه‌ سیلک در سال‌ جاری، اشاره کرد و گفت: برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند ۴۰ هکتار زمین باید آزاد شود که هم اکنون ۱۰ هکتار آن در اختیار میراث فرهنگی به نمایندگی از دولت است.

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان افزود: ۱۳ هکتار از ۳۰ هکتار باقی مانده، دارای سند دولتی است، اما در دست متصرفان غیرقانونی قرار دارد که از سال ۵۹ آن را تصرف کرده‌اند و بقیه نیز در دست مالکان قانونی آن است که از گذشته سند دارند.

عضو هیات علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه کاشان تصریح کرد: تپه‌های سیلک از سال ۱۳۹۲ در فهرست موقت آثار جهانی قرار گرفته است، اما بزرگترین مانع برای ثبت آن، ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه این اثر ارزشمند تاریخی است.

وی اظهار کرد: تپه‌های سیلک دست ‌کم چهار معیار از هشت معیار ثبت در فهرست میراث جهانی را دارد که کهن‌ترین شهر بشری در جهان و کهن‌ترین منطقه در جهان که خط و نوشتار در آن وجود داشته محسوب می شود.

حسین‌زاده ساداتی افزود: واگذاری زمین دولتی در ازای زمین‌های عرصه سیلک یک فرآیند طولانی است و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در یک برنامه زمان‌بندی شده حداکثر تا ۱۰ سال آینده می‌تواند ۸۰ درصد از عرصه سیلک را آزاد کند.

این عضو هیات علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه کاشان، تاکید کرد: هر گونه دخل و تصرف در عرصه سیلک ممنوع است و حتی باستان شناسان نیز برای پژوهش در این عرصه باید مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی داشته باشند.

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان گفت: افرادی به طمع ارزان خریدن زمین، به صورت غیرقانونی به عرصه سیلک تجاوز کردند که تاکنون شش مورد تخریب قانونی با همکاری شهرداری انجام شده است و ۱۶ رای دیگر نیز آماده اجرا است.

حسین‌زاده ساداتی افزود: نزدیک به ۵۰۰ پرونده شامل انواع تخلف مانند ساخت و ساز غیرمجاز یا ارتفاع غیرمجاز در عرصه سیلک تشکیل شده که برای دو هکتار آن باید تخریب و رفع تخلف شود که دو سال اخیر دو مورد رفع تخلف از سوی شهرداری انجام شده و چهار مورد نیز مردم اقدام به تخریب کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha