امیر کدخدایی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: زمینه مشارکت شهروندان در مدیریت جامعه در دو گزینه مسئولیت اجتماعی فردی و اجتماعی گروهی قابل تعریف است که باید از دوران کودکی مورد توجه قرار گرفته و آموزش داده شود.
وی افزود: توجه به گسترش همه جانبه و بهره مندی از جامعهای اخلاقی نیازمند توجه به ارزشهای اخلاقی و مسئولیت پذیری فردی است که اهمیت پرورش و حفظ سرمایههای اجتماعی و مشارکتهای مردمی را دو چندان میکند.
عضو هیئت مدیره انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی نوش آباد تصریح کرد: حضور مردم به ویژه نسل جوان در تشکلها و مشارکت در امور اجتماعی مهمترین سرمایه اجتماعی است که در کشورهای توسعه یافته به آن توجه ویژه و جدی میشود زیرا نهادینه کردن مشارکت اجتماعی سبب ارتقای سرمایه اجتماعی میشود.
وی تاکید کرد: تشکلهای اجتماعی بر اساس دغدغهها و نیازهای جامعه شکل میگیرد و برآیند توجه و نیاز تکتک افراد جامعه است. حضور سازمانهای مردم نهاد را به واسطه نقشی که در جلب مشارکت اجتماعی شهروندان و بلوغ فکری و عملی اجتماع دارند باید الفبای مردم سالاری دانست.
مدیر مجموعه باستانی شهر زیر زمینی نوش آباد گفت: پیشرفت و توسعه همه جانبه کشورها نیازمند بهرهگیری از استعداد، توان و حضور فعالانه و مطالبهگری تشکلهای مردم نهاد است که برخاسته از بطن مردم هستند. تحکیم و تثبیت سرمایه اجتماعی به واسطه نهادینه کردن مشارکتهای اجتماعی پیشرفت و توسعه را به ارمغان خواهد آورد.
وی افزود: تاثیرگذارترین و بهترین نقش مسئولان در افزایش مشارکتهای اجتماعی توجه به آموزشهای مدنی، سیاسی و فرهنگی است که همگی از طریق آموزشهای همگانی قابل توجه است.
کدخدایی گفت: اهمیت سازمانهای مردم نهاد در مکتب انسانساز اسلام نیز نماد نیکاندیشی و تبلور عطر همدلی و یاری کردن هم نوع است و امیدواریم تعامل سازنده دولت و تشکلهای مردمی سبب ساز پیوند دولت و ملت برای نقشآفرینی سمنها و مشارکت مردم در پیشبرد هر چه بهتر امور شود.
به گزارش ایسنا، از سال ۱۳۹۳ روز ۲۲ مرداد به عنوان روز ملی تشکلها و مشارکت اجتماعی نامگذاری شده است.
انتهای پیام
نظرات