• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99052619351
  • خبرنگار : 50189

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هشدار داد

مردم رعایت نکنند، پیک بعدی کرونا را در مهرماه خواهیم داشت/۲ منطقه استان کرمان در وضعیت سفید

مردم رعایت نکنند، پیک بعدی کرونا را در مهرماه خواهیم داشت/۲ منطقه استان کرمان در وضعیت سفید

ایسنا/کرمان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: چند روزی روی قله اپیدمی در یک خط صاف حرکت می کنیم و افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ را نداریم اما دغدغه ما شرکت در مراسم مذهبی است که اگر پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و هیئت ها رعایت نشود پیک بعدی کرونا را در مهرماه شاهد خواهیم بود اما انتظار می‌رود که مردم ما در این ایام بیشتر مراقب کرده و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند ضمن آنکه بازگشایی مدارس در نواحی سفید و تا حدودی نارنجی و دانشگاه‌ها از دیگر نگرانی‌های ماست.

دکتر "مهدی شفیعی" عصر امروز ۲۶ مردادماه در نشست خبری با محوریت کروناویروس با بیان اینکه کرونا شرایط را برای مردم سخت کرده است، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان ۷۱ نفر مبتلا قطعی به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که با احتساب این نفرات، مجموع موارد قطعی بستری‌ شده در بیمارستان های استان از ابتدای اپیدمی تا کنون به ۵۱۲۴  نفر رسیده است.

وی ادامه داد: از ۷۱ موارد بستری شده در ۲۴ ساعت گذشته،  ۵۷ نفر متعلق به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، یک نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم، ۲ نفر در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان و ۹ نفر متعلق به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بوده اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تعداد کل فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در استان از ابتدای شیوع اپیدمی تاکنون را ۶۱۳ مورد اعلام کرد و افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۷ نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۳ نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، یک نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و یک نفر نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم جان خود را به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ از دست داده‌اند.

وی ادامه داد: تا روز گذشته ۳۲۰ بیمار قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری بودند که از این تعداد ۲۲۸ نفر متعلق به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۳۵ مربوط به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۶ نفر متعلق به دانشکده علوم پزشکی سیرجان، ۱۴ نفر مربوط به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و ۱۷ نفر متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بم بوده است.

شفیعی بیان کرد: متاسفانه تعداد بیماران بستری در استان نسبت به حجم تحت‌های بیمارستانی بالاست و این مهم نیز باعث می‌شود که پرسنل کادر بهداشت و درمان خستهو فرسوده شوند و به دنبال آن کیفیت خدمات کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان این مطلب که اگر این روند کاهشی آمار مبتلایان ادامه پیدا کند، می‌توانیم‌ امیدوار باشیم که بیماری کنترل شده است، تصریح کرد: از ۱۰ اسفندماه سال ۹۸ تا روز گذشته (۲۵ مردادماه) ۵۰ هزار تست تشخیصی کووید ۱۹ در استان انجام شده است ضمن آنکه از ابتدای شیوع بیماری تاکنون حدود ۱۴۲۸۳ نفر با علائم حاد تنفسی به بیمارستان‌های سطح استان مراجعه کرده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به روند ابتلا بیماری بیان کرد: از اسفندماه سال گذشته این بیماری در استان کرمان مشاهده شد و یک موج خفیفی از این بیماری را در فروردین ماه امسال تجربه کردیم که پیک آن خیلی شدید نبود و چالشی برای استان ایجاد نکرد و به دلیل آنکه در آن زمان برنامه مراقبتی در کشور اجرا و محدودیت‌ها در آن ایام اعمال شده بود، میزان ابتلای بالایی در آن زمان در استان نداشتیم اما از اوایل اردیبهشت ماه که محدودیت‌ها برداشته شد دوباره زنجیره انتقال ویروس در کشور و در استان کرمان برقرار و البته برگزاری مراسمات عزا و عروسی باعث شد زنجیره انتقال بیماری شدت بیشتری پیدا کند.

وی اضافه کرد: بعد از تعطیلات نیمه خردادماه، شاهد افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را بودیم که این پیک همچنان در استان کرمان ادامه دارد و تقریبا ۸۰ درصد ظرفیت بیمارستان های استان را بیماران قطعی و مشکوک به کووید ۱۹ را اشغال کردند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان به حساسیت مردم به توصیه‌های بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود ۶۰ درصد کل مردم استان از ماسک استفاده می‌کنند ولی اگر بخواهیم زنجیره انتقال ویروس را رچدر سطح جامعه قطع و بیماری را مهار کنیم باید ۹۰ درصد مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

شفیعی بیان کرد: چند روزی روی قله اپیدمی در یک خط صاف حرکت می کنیم و افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ را نداریم اما دغدغه ما شرکت در مراسم مذهبی است که اگر پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و هیئت ها رعایت نشود پیک بعدی کرونا را در مهرماه شاهد خواهیم بود اما انتظار می‌رود که مردم ما در این ایام بیشتر مراقب کرده و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند ضمن آنکه بازگشایی مدارس در نواحی سفید و تا حدودی نارنجی و دانشگاه‌ها از دیگر نگرانی‌های ماست.

وی با تاکید برآنکه اپیدمی‌ کووید ۱۹ اپیدمی است که نمی‌خواهد به این زودی ها از جامعه رخ بربندد لذا باید شیوه زندگی خود را تغییر دهیم، اظهار کرد: اکنون حدود ۹۰ درصد شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند و دو منطقه در استان نیز در وضعیت سفید هستند. اگر ۵۰ تا ۶۰ درصد شهرهای استان در وضعیت نارنجی و زرد قرار گیرند وضعیت استان در وضعیت هشدار قرار می‌گیرد اما فعلا وضعیت استان قرمز است ضمن آنکه عمده شهرستان‌های جنوبی استان نیز در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به رده سنی افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند، عنوان کرد: متوسط سن مرگ و میر در استان کاهش پیدا کرده است به طوری که در اوایل سال مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ تقریبا در رده سنی ۷۰ یا ۸۰ بود اما در ادامه به ۵۶ سال نیز رسید ولی هم اکنون متوسط سن فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در استان به ۶۵ سال رسیده است.

وی با تاکید برآنکه حدود ۸۰ درصد مبتلایان دارای علائم خفیف دارند، تصریح کرد: متاسفانه در دوران پیک اپیدمی تعداد فوتی‌های استان دو رقمی بود.

شفیعی درباره ابتلای کودکان به این بیماری نیز بیان کرد: خوشبحتانه کودکان و نوزادان فرم‌های خفیف این بیماری را می‌گیرند اما مواردی بستری و فوتی نیز در بین این رده سنی داشتیم ولی دارای بیماری زمینه‌ای بوده‌اند ولی در مجموع زیر ۴ یا ۵ درصد افراد بستری شده در استان را کودکان و نوجوانان تشکیل داده‌اند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: در کل استان از ابتدای اپیدمی تاکنون 5 هزار و 124 نفر بیمار قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری شده اند اما قطعا موارد مبتلا به این بیماری بیشتر از این اعداد است زیرا برخی از آنها سرپایی بوده و برخی نیز بدون علامت هستند و تعدادی نیز براساس علایم بالینی تشخیص داده می‌شوند که توصیه‌های بهداشتی به آنها ارائه می گردد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد بیماران سرپایی نداریم، افزود: برای آنکه تعداد افراد مبتلا در استان را تا حدودی برآورد کنیم باید موارد بستری را در عدد 2.5 یا 3 ضرب کرد و همچنین برای بدست آوردن تعداد ناقلین نیز باید موارد بستری را در عدد 4.5 ضرب کنیم.

وی درباره پیش بینی روزهای آینده نیز گفت: پیش‌بینی ما این بود که از هفته دوم مردادماه به سمت منحنی کاهشی این اپیدمی در استان برویم اما در هفته چهارم مرداد قرار داریم و روند تقریبا ثابت شده است که نشان می‌دهد مقداری کنترل اپیدمی در استان کند صورت گرفته استپ

شفیعی با تاکید بر اینکه موتور محرک اپیدمی بحث مراقبت‌های فردی است افزود: افراد باید از خودشان مراقبت کنند که یکی از مولفه‌های خودمراقبتی زدن ماسک است و زمانی ما می‌توانیم اپیدمی را در استان کنترل کنیم که 90 درصد مردم در شهرها و روستاهای استان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند این در حالی است که هم اکنون تنها حدود 60 درصد مردم توصیه‌ها را رعایت می‌کنند و همچنین ارباب رجوع‌هایی در ادارات استان داریم که رعایت نمی‌کنند و اینها دلیل ادامه دار شدن اپیدمی در استان کرمان است.

شفیعی بیان کرد: پیش‌بینی ما این است که این هفته و هفته آینده به سمت کنترل اپیدمی برویم و امیدواریم مردم همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی درباره برگزاری کنکور عنوان کرد: توصیه این است که برای برگزاری هر نوع مراسمی، اگر شرایط مناسب در آن مکان ایجاد نشود آن مراسم برگزار نشود. ما با به عقب انداحتن کنکور موافق نیستیم زیرا تبعات فشارهای روانی آن بر جامعه بیشتر از وجود خود کرونا خواهد بود و با توجه به اینکه شرایط وزارت بهداشت سختگیرانه است، عقب انداختن کنکور آسیب‌های روحی و روانی برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها در بر خواهد داشت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: امسال کنکور سراسری در 4 روز و هر روز یک گروه آزمایشی برگزار خواهد شد. تمامی سالن‌های حوزه امتحانی یک ناظر بهداشتی خواهد داشت و قرار است همه سالن‌های که در آنها آزمون برگزار شود، اسامی آنها کتبا به دانشگاه علوم پزشکی اعلام ‌شود تا ما آنها را از لحاظ ایمن بودن بررسی کنیم و ستاد استانی کرونا نیز روز گذشته مصوب کرد در شعاع 500 متری از حوزه های امتحانی از حضور خانواده‌ها جلوگیری شود.

شفیعی بیان کرد: مکان‌های برگزاری کنکور باید تا پایان امروز به دانشگاه علوم پزشکی اعلام تا بازدید از آن مکان‌ها توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود اما باید دانش آموزان در طول برگزاری کنکور ماسک داشته و فاصله اجتماعی را حفظ کنند.

وی درباره برگزاری مراسمات عزاداری در ایام ماه محرم و صفر گفت: برای عزاداری‌ها یکسری دستورالعمل‌های شفافی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ شده است و ستاد مقابله با کرونا برگزاری این مراسم را برعهده سازمان تبلیغات اسلامی گذاشته است. همه مساجد، حسینه‌ها، منازل و ... باید از سازمان تبلیغات اسلامی برای برگزاری مراسم عزاداری مجوز بگیرند همچنین برگزاری مراسمات عزاداری در فضای بسته ممنوع است و هیئت ها مجاز به دسته گردانی نیستند ضمن آنکه دسته‌جات کمتر از 50 نفر باید باشند و فاصله بین افراد 2 متر و فاصله بین دسته‌جات 6 تا 8 متر خواهد بود.

شفیعی بیان کرد: توصیه ما این است که در این ایام نذورات به صورت خشک باشد و سرو غذا در دسته‌جات و همچنین برپایی موکب و خیمه پذیرایی در این ایام ممنوع است همچنین گرداندن علم و پرچم، توزیع نذورات در حین اجرای مراسم و اعزاداری در صحن امام‌زادگان نیز ممنوع بوده و برگزاری مراسمات سنتی مثل نخل گردانی، و ... نیز منع شده است.

وی افزود: اگر هیئتی در این ایام تخلف کرده و نتواند سلامت این مراسم را تامین کند برای آن مجازاتی در نظر گرفته شده است ضمن آنکه طول زمان عزاداری بیشتر از 2 ساعت نخواهد بود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: استفاده از ماسک برای تمامی شرکت کنندگان در مراسم عزاداری الزامی است ضمن آنکه هیئت ها به تعداد کافی مواد ضد عفونی و ماسک باید داشته باشند تا اگر فردی ماسک نداشت در اختیار آن قرار دهند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در این نشست خبری درباره پلاسمای خون گفت: طبق تفاهمی که با سازمان انتقال خون داریم افرادی که به کووید 19 مبتلا شده‌اند پس از گذارندن دوران نقاهتشان اسامی آنها را در اختیار سازمان انتقال خون قرار می‌دهیم و این سازمان به آنها پیامکی ارسال تا آنها را برای اهدای پلاسمای خونشان دعوت کند که در صورت تمایل افراد می‌توانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

شفیعی بیان کرد: اکنون روند ابتلا در استان ثابت شده و اگر زنجیره انتقال شکسته شود شیب نزولی خواهد شد و قطعا اگر مردم رعایت نکنند دوباره وضعیت به حالت قبل برمی‌گردد. ما تجربه فروردین و اردیبهشت ماه را داشتیم که با حساسیت مردم نسبت به این موضوع و رعایت دستورالعمل های بهداشتی تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کم بود اما با سهل‌انگاری و عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی در خردادماه شاهد افزایش تعداد مبتلایان بودیم لذا باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان ادامه داشته باشد و حداقل پیش‌بینی ما این است که تا سال آینده باید مسائل بهداشتی رعایت کنیم.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطر نشان کرد: اگر وضعیتمان سفید و حتی اگر سبز شود باید به اندازه دو دوره کمون این بیماری یعنی یک ماه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۷ ۰۹:۴۷

سلام،چرا آموزش وپرورش اصرار به بازگشایی مدارس دارد.حتی در شرایط زرد هم این کاردرست نیست.حتما باید جگرگوشه هامون رو درگیر کنیم تا راضی بشیم.مخصوصا دوره ابتدایی که درک درستی از فاصله گذاری اجتماعی ندارن.توروخدا ی کاری بکنین.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۷ ۱۳:۱۰

از الان همه تقصیرها به پای مردم.اگه بخوان هم رعایت کنن فردا محرم که شد تجمعات عزاداری و شرکت در کنکور ، مطمئنا مهر ماه خطرناک در پیش است

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۹ ۱۴:۰۰

لطفا از بازگشایی مدارس جلوگیری کنید خانوادهای محترم تو رو خدا جگر گوشه هاتونو مدرسه نفرستید الوده میشن

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۷ ۱۵:۴۰

سلام.به نظر بنده کار کاملا اشتباهی است بازگشایی مدارس،با توجه با شرایط موجود. خواهش میکنم به گوش مسئولین برسونید و مانع از بازگشایی مدارس شوید،زیرا تمامی دانش آموزان رعایت نخواهند کرد و با فاجعه روبرو خواهیم شد.🙏🏻

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۸ ۰۰:۲۸

سلام دولت باید دوهفته مخارج زندگی مردم رو بده کرونا رو شکشت بدیم مردم هم توخونه میشینند ولی وقتی دولت حمایت نکنه بمب اتم هم بیاد برای مخارج زندگی مجبوریم ازخانه خارج شویم

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۸ ۰۰:۳۲

من که اصلا بچه ام نمیفرستم مدرسه یکسال عقب باشن بهتر از اینکه مریض بشن

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۲۸ ۱۳:۱۷

سلام کسی دلسوز مردم نیست فقط اولیا بچه هاشون رو مدرسه نفرستن وگرنه دلسوزی برا مردم نیست

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۳۰ ۲۲:۲۷

امسال مدرسه ها رو باز کنین