• چهارشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99052921605
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

کنکور به اضافه استرس کرونا

کنکور به اضافه استرس کرونا

ایسنا/خراسان جنوبی بیماری کرونا باعث شد تا کنکور با همه استرس‌هایش استرس مضاعفی را برای جوانان این سرزمین به ارمغان آورد.

کرونا همانطور که به تمام موارد زندگی ما ورود پیدا کرده و روی آن‌ها تاثیرگذار بوده، بر روی کنکور سراسری نیز به عنوان محلی برای ازدحام تعداد زیادی از افراد نیز تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا، با نزدیک شدن به زمان کنکور بازار داغ تصمیم گیری‌ها در این مورد در مجلس و دولت به پا شد. بازاری که یک روز از برگزار نشدن خبر می‌داد و روز دیگر به کنکوری‌ها می‌گفت باید برای کنکور در روزهای آتی آمار باشید.

اما آنچه در این میان بیش از همه با بروز کرونا در این مسئله نمایان بود، این بود که کش همانطور که در سال‌های گذشته زمزمه حذف کنکور در مجلس شنیده می‌شد در همان سال‌ها تدبیر دیگری برای ورود به دانشگاه اندیشیده می‌شد تا امروز و در این شرایط به این بن بست تصمیم گیری نرسیم.

روز اول کنکور سراسری است، دانشگاه بیرجند مملو از افرادی است که فرزندان خود را با هزاران امید و آرزو پس از بارها حذف کنکور و دوباره اجرایی شدن آن به اینجا آمده‌اند.


زمان بر شدن کنکور داوطلبان را خسته کرد

حیدری، یکی از اولیا که فرزندش را با ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده راهی سالن امتحانات می‌کند به ایسنا می‌گوید: چند هفته پیش بنده در آزمون دکترا شرکت کردم و امام پروتکل‌های بهداشتی در آن رعایت شد.

وی افزود: اگر این آزمون نیز مانند دکترا برگزار شود نتیجه بسیار موفقیت آمیز بدون ابتلای حتی یک نفر خواهد داشت‌.

حیدری ادامه داد: آنچه در این هفته‌ها فرزندانمان را آزار داد انبوه خبرها و شایعات در مورد حذف و یا برگزاری این آزمون بود که چه بهتر بود اگر قرار به برگزاری بود در همان تیرماه برگزار می‌شد.

یکی دیگر از اولیا نیز به ایسنا گفت: زمانی که فرد در جلسه کنکور با ماسک و دستکش حاضر شود همین امر و سخت شدن تنفس باعث می‌شود تمرکز از دست برود.

وی با بیان اینکه این امر استرس مضاعفی برای داوطلبان به همراه دارد، افزود: کاش امسال کنکور برگزار نمی‌شد و به جای آن یک چاره دیگر برای ورود به دانشگاه اتخاذ می‌شد.

وی بیان کرد: امسال که گذشت اما لازم است برای سال‌های آتی برگزاری این آزمون برای کرد به دانشگاه آسیب شناسی شود تا داوطلبان ین استرس و فشار را در اوج جوانی تجربه نکنند.



داوطلب کرونایی نداریم

آیتی، نماینده تام الاختیار سازمان سنجش در خراسان جنوبی به ایسنا گفت: باتوجه به اینکه داوطلبان فرم خود اظهاری سازمان سنجش را پر کرده‌اند، هیچ داوطلبی از خراسان جنوبی اعلام بیماری کرونا نکرده است.

وی افزود: افرادی که بیماری کرونای آنان تایید شده بود، باید در هفته گذشته نسبت به اعلام آن در سامانه خوداظهاری سازمان سنجش اقدام می‌کردند و برای خراسان جنوبی موردی عنوان نشده است.

وی گفت: افرادی که مشکوک و دارای علائم هستند و همچنین داوطلبانی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، هم با تشخیص پزشکان حاضر در محل آزمون در اتاق‌های ایزوله در آزمون شرکت می‌کنند.

 مجید کلاته بجدی، مدیر اجرایی آزمون کنکور سراسری در دانشگاه بیرجند نیز به ایسنا گفت: امسال کنکور سراسری به جهت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در دانشگاه بیرجند و مصلای بزرگ المهدی بیرجند برگزار خواهد شد.

وی اظهار کرد: دانشگاه بیرجند مانند سالیان گذشته بر مبنای رسالت اجتماعی خود آزمون‌های سراسری سازمان سنجش را برگزار می‌کند.

وی افزود: امسال در شرایط متفاوت نسبت به سال‌های گذشته، آزمون دکتری و کارشناسی ارشد را قبل از آزمون سراسری برگزار کردیم و در همین راستا تجربه بسیار ارزشمندی از برگزاری آزمون در دوران کرونا به دست آوردیم.

مدیر اجرایی آزمون کنکور سراسری در دانشگاه بیرجند با بیان اینکه به لحاظ بهداشتی در دانشگاه بیرجند سخت‌گیرانه‌ترین پروتکل‌ها اجرا می‌شود، تصریح کرد: ضدعفونی و گندزدایی حوزه‌های امتحانی شامل ضدعفونی  فضا و وسایل پیش و بعد از آزمون انجام می‌شود.

کلاته بجدی ادامه داد: فاصله‌گذاری اجتماعی در محل نشست داوطلبین کاملا رعایت شده و برچسب‌هایی روی زمین تعبیه شده تا داوطلبان روی آن‌ها ایستاده و وارد شوند.

وی با بیان اینکه عوامل اجرایی آزمون دارای ماسک و دستکش خواهند بود، اظهار کرد: مراقبان نزدیک‌تر به داوطلبان مجهز به گان و شیلد خواهند بود.

مدیر اجرایی آزمون کنکور سراسری در دانشگاه بیرجند بیان کرد: در نقاط مختلف حوزه‌ها مواد ضدعفونی تعبیه شده تا داوطلبان و عوامل اجرایی مکررا بتوانند دستان خود را ضدعفونی کنند.

کلاته بجدی با بیان اینکه آزمون در چهار نوبت از چهارشنبه تا شنبه؛ 29 مرداد تا یک شهریورماه، برگزار خواهد شد، افزود: 6672 نفر در حوزه شهرستان بیرجند و در کل استان حدود 16 هزار نفر در رشته‌های ریاضی، تجربی، علوم انسانی، زبان و هنر به رقابت می‌پردازند.

احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند نیز به ایسنا گفت: برای عوامل آزمون جلسات توجیهی برگزار شده تا موارد پروتکل‌های آزمون و همچنین پروتکل‌های بهداشتی آزمون مکررا تاکید و مرور شود.

وی با بیان اینکه به خانواده‌ها اطمینان داده می‌شود که حوزه امتحانی امن‌ترین مکان برای داوطلبان خواهد بود، تصریح کرد: با رعایت کردن چند نکته ساده می‌توان از این آزمون به سلامت عبور کرد.

رییس دانشگاه بیرجند ادامه داد: درخواست موکد داریم که داوطلبان حتما از ماسک سه لایه بدون فیلتر استفاده کنند چراکه استفاده از ماسک فیلتردار برای آزمون ممنوع است.

وی افزود: داوطلبان توجه داشته باشند تحمل ماسک بهتر از تحمل بیماری است؛ بنابراین لازم است ماسک خود را در طول آزمون از روی صورت برنداشته و با عوامل اجرایی همکاری کنند.

خامسان بیان کرد: توصیه دیگر به خانواده داوطلبان است که زمانی که داوطلب را به محل آزمون رساندند، از تجمع در دانشگاه خودداری کرده و پس از رساندن فرزند خود، محل را ترک کنند.

وی ادامه داد: امسال حوزه‌های امتحانی هیچ برنامه‌ای برای پذیرایی از والدین ندارند و والدین لازم است برای حفظ سلامتی خود و فرزندشان حوزه را ترک کنند.

وی افزود: مواد ضدعفونی به اندازه کافی درون حوزه‌ها وجود دارد و اگر داوطلبان این مواد را به همراه خود می‌آورند باید دقت کنند مواد ضدعفونی روی برگه‌های امتحانی و پاسخنامه ریخته نشود.

رییس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دفترچه سوالات و پاسخنامه قبلا در سازمان سنجش ضدعفونی شده است، تصریح کرد: داوطلبان از به همراه آوردن وسایل اضافی مانند کیف و موبایل جدا جودداری کنند.

خامسان با بیان اینکه افراد از تجمع و ازدحام هنگام ورود و خروج از حوزه‌ها خودداری کنند، افزود: امسال آزمون چون سنوات قبل در دانشگاه بیرجند برگزار شده و به جهت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در دو روز از ظرفیت  مصلای بزرگ المهدی بیرجند نیز استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه داوطلبان حتما به آدرسی که روی کارت ورود به جلسه درج شده دقت کنند، افزود: در تمام حوزه‌های امتحانی اتاق‌های ایزوله‌ای تعبیه شده تا اگر داوطلبی به تشخیص پزشک مستقر علائم بیماری را داشت از سایر داوطلبان جدا شده، درون این اتاق‌ها قرنطینه شده و بتواند در امتحان شرکت کند.

رییس دانشگاه بیرجند بیان کرد: افرادی که بیماری کرونای آن‌ها از قبل تشخیص داده شده و کرونا مثبت هستند، اسامی آن‌ها از سوی سازمان سنجش به دانشگاه‌ها و حوزه‌ها اعلام شده و در محلی خارج از حوزه‌ها آزمون خواهند داد.

خامسان با اشاره به همکاری دانشگاه علوم پزشکی برای حضور بازرسان بهداشتی و در اختیار قرار دادن آمبولانس در محل آزمون، افزود: طبق رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی، تعداد ساحتمان‌هایی که به عنوان حوزه امتحانی از آن‌ها استفاده شده بیشتر از سال‌های گذشته خواهد بود و بالطبع تعداد افرادی که در آزمون به کار گرفته می شوند افزایش خواهد یافت، اما تعداد عوامل اجرایی که با داوطلبین سر و کار خواهند داشت کمتر خواهد بود.

محمد دهقانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیر اظهار کرد: کارشناسان بهداشتی بر آماده‌سازی فضا و کل فرایند برگزاری آزمون سراسری سال ۹۹ نظارت دارند.

وی گفت: براساس تصمیم مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در ستاد ملی نیز مصوب شد با توجه به شرایط حاضر، دستورالعمل‌های سختگیرانه‌تری در برگزاری کنکور سراسری در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی مسئولیت برگزاری آزمون سراسری با دانشگاه بیرجند است، افزود: فاصله بین داوطلبان بیشتر شده به همین خاطر فضاهای بیشتری برای برگزاری آزمون در نظر گرفته شده و به دلیل کمبود فضا، مصلای بیرجند نیز به این کار اختصاص یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: به والدین توصیه می‌شود به دلیل اینکه یک ساعت زودتر درب محل‌های برگزاری آزمون باز می‌شود، برای جلوگیری از ازدحام به هیچ عنوان در محل برگزاری آزمون تجمع نکنند.

وی یادآور شد: داوطلبان حتما از ماسک استفاده و بعد از پایان آزمون بلافاصله محل را ترک و از تجمع خودداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha