«محمدعلی طالبی» در شورای گفتوگوی استان با بخش کشاورزی، ضمن بیان این که ارائه آمارهایی با توجه به شاخصها اقدام موثری است، تصریح کرد: رویکرد ارائه آمار بر مبنای شاخصها در جلسات شورای گفتوگو میتواند منجر به شناسایی مشکلات و کمک به تشریع در حل آنها شود.
وی سیاست استان را مبنی بر حمایت از اشتغال دامداری و گلخانهها و همچنین استفاده بهینه از ظرفیتهای استان در حوزه منابع به خصوص آب اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در بحث اشتغال این دو بخش به خصوص گلخانهها، بنا بر برخی از آمارها ۷۰ تا ۸۰ درصد از اشتغال این حوزه مربوط به اتباع بیگانه و غیربومیهاست.
استاندار با گلایه از این وضعیت در یزد و ضرورت رفع این مسئله، اظهار کرد: وضعیت در زمینه اشتغال افراد غیربومی وضعیت خوبی نیست، به طوری که چالشهای اجتماعی ایجاد شده ناشی از این وضعیت قابل کتمان نیست و پتانسیل ایجاد چالشهایی را در حوزه امنیتی دارد.
وی ادامه داد: چرا باید از بخشی حمایت کنیم که اشتغال آن برای استان نیست؟ چرا باید زمین و آب دولتی برای بخشی باشد که اشتغال آن برای ما نیست؟ تسهیلات را به چه منظوری باید به این حوزه اختصاص داد، زمانی که علاوه بر ما، تبعات این چالشها در وهله اول زمینهساز ایجاد مشکل برای خود شما میشود؟
استاندار با بیان این که بیتوجهی به اشتغال اتباع و غیربومیان در حوزه گلخانهها و دامداریها میتواند منجر به ایجاد شرایط بد اجتماعی شود، گفت: این مسئله میتواند اعتراضات مردمی و اقداماتی از سوی مردم را به دنبال داشته باشد، پس در کنار دولت، اتحادیههای دامداران و گلخانهداران نیز باید این مسئله را چالش بدانند و نسبت به رفع ان بکوشند.
وی به مسائل و مشکلات ایستگاههای جمع آوری شیر اشاره کرد و خواستار رفع هر چه سریعتر مشکلات این بخش به خصوص به واسطه دامپزشکی استان در بازه کمتر از یک ماه شد.
طالبی به کشوری بودن مشکل نهادههای دامی اشاره کرد و گفت: البته مسئولان در سطح کشور دستوراتی به منظور پیگیری و رفع آن صادر کردهاند اما ما نیز موظف به پیگیری استانی این مشکل هستیم.
وی افزود: برای رفع مشکلاتی مانند حمل و نقل نهادههای دامی و ارائه تسهیلات و مسائل گلخانهها، لازم است که فعالان این حوزهها وارد عمل شوند و در این رابطه میتوانند شرکتی را در این حوزه مانند نمونههای دیگر در بخشهای مختلف استان راهاندازی کنند.
این مسئول با بیان این که تصورات اشتباهی در زمینه در قبال بازاریابی و صادرات شکل گرفته است، گفت: باید فعالان صنعت کشاورزی استان با افراد مربوطه، شرکتهایی را ایجاد کنند و این مسائل را به سرانجام برسانند.
وی به ضرورت ایجاد ساختارهایی برای تسهیل مسئله صادرات نیز اشاره و تصریح کرد: این ساختار میتواند مسائل فنی صادرات و تولید کنندگان بخش صادرات کشاورزی را پیگیری و فعالان را به پایانههای صادراتی وصل کند که البته در این باره پیشگامان اعلام آمادگی کرده و خوب است که سایر پیشنهادات نیز در قابل مصوبات، ابلاغ شود.
لزوم چالاکسازی کشاورزی در بخش صدور مجوزها
«مسعود عظیمی» معاون امور اقتصادی استاندار یزد نیز با اشاره به ضرورت ایجاد شهرکهای گلخانهای در کمک به رفع بخشی از دغدغههای تامین آب و مدیریتی، گفت: باید مجتمعهای دامداری و گلخانهها کنار هم باشند.
وی در مورد مسائل نهادههای دامداران نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: بخش خصوصی زراعت، گلخانه و دامداریها باید کنار هم قرار بگیرند تا مشکلاتشان را حل و فصل کنند.
این مسئول به مشکلات بخش کشاورزی و کند بودن در صدور مجوزهای سرمایهگذاری اشاره و تصریح کرد: مقرر شده تا این بخش فرایند صدور مجوزها را کوچک و چالاک کند، مشروط بر این که خواسته و مطالبه سازمان جهادکشاورزی هم لحاظ شود.
پایین بودن شاخص مواد اولیه در یزد
«محمدرضا قمی» رییس اتاق بازرگانی یزد در ابتدای این نشست، ضمن ارائه آماری براساس شاخصهای کشوری و استانی، اظهار کرد: پرسشنامهای با مشارکت ۴۶۸۶ بنگاه اقتصادی کوچک و بزرگ تکمیل شده که براساس پاسخهای جمع آوری شده، سه مولفه غیرقابل پیشبینی بودن قیمتها ومواد اولیه و بیثباتی مقررات ناظر بر کسب و کار صنعتی و تولیدی و کشاورزی مطرح شده است.
وی با بیان این که براساس این سه مولفه، سیستان بلوچستان، کرمان و تهران از نظر شاخصها وضعیت بسیار بدتری نسبت به سایرین داشتند، افزود: البته در این میان، بهترین محیط کسب و کار براساس این مولفهها استانهای آذربایجان غربی، زنجان و مرکزی است.
این مسئول شاخص محیط کسب و کار در یزد در بازه زمانی بهار سال ۹۹ را ۶۵.۶ اعلام کرد و گفت: این شاخص نشان دهنده وضعیت مثبت یزد نسبت به کل کشور است.
وی با بیان این که در ارزیابیها، کشاورزی نسبت به بخشهای صنعت و خدمات وضعیت بدتری دارد، گفت: کشاورزی نامناسبتر از دیگر بخشهاست و این جلسه نیز به بحث کشاورزی اختصاص داده شده تا بتواند هم راستا با صنعت و خدمات جلو بیاید.
این مسئول افزود: شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم خریداری شده یزد عدد ۳۵.۲۲ را نشان میدهد که بدترین زیرشاخص در روزهای گذشته است و اکثر فعالان به شدت با کمبود مواد اولیه و لوازم مورد نیاز روبرو هستند.
وی در ادامه با بیان این که عدد شاخص کل صنعت ۵۵.۲۵ را نشان میدهد، گفت: در مجموع فعالیتهای صنعتی در تیرماه روند افزایشی نسبت به خرداد ماه داشته است و این یعنی تولید بیشتر و کمبود مواد اولیه هم نشان دهنده روند صعودی تولیدات است.
این مسئول با بیان این که تقاضا نیز براساس شاخصها کاهش یافته، خواستار توجه جدی به این حوزه شد.
انتهای پیام
نظرات