• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99060403607
  • خبرنگار : 71607

کشف پادتن‌هایی که علیه کووید-۱۹ عمل می‌کنند

کشف پادتن‌هایی که علیه کووید-۱۹ عمل می‌کنند

محققان "دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست" در مطالعه اخیرشان موفق به کشف آنتی‌بادی‌هایی/پادتن‌هایی شدند که ممکن است از بدن دربرابر کووید-۱۹ محافظت کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه "ماساچوست" در مطالعه اخیرشان که در مجله "Nature Communications" منتشر شده، نشان داده‌اند که "پادتن‌های تک دودمانی آی جی ای خاص"(specific IgA monoclonal antibodies) کووید ممکن است ایمنی موثری در سیستم تنفسی در برابر کروناویروس جدید فراهم کنند که این یک ویژگی بالقوه مهم یک واکسن موثر است.

دکتر "یانگ وانگ"(Yang Wang) و همکارانش طی این مطالعه به توضیح کشف این موضوع و توصیف پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان(MAB) و ارتباط آن با پروتئین‌های میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که سبب انسداد گیرنده ACE۲ بر روی گیرنده مخاطی دستگاه تنفسی می‌شوند پرداخته‌اند.

آغاز داستان و پی بردن به این کشف سریع و مهم به ۱۶ سال پیش بر می گردد، هنگامی که محققان این دانشگاه یک پادتن تک دودمانی آی جی جی توسعه دادند که در برابر یک ویروس مشابه مانند سارس مؤثر بود.

 ویروس سارس در ابتدا باعث بیماری نگران کننده‌ای شد اما سپس ناپدید شد. محققان که در آن زمان برای شروع یک کارآزمایی بالینی آماده بودند، اطلاعات تحقیقاتی مرتبط با آن کار را ذخیره کردند.

هنگامی که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ به رسمیت شناخته شد و شروع به گسترش کرد، محققان دریافتند که اولین پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان ممکن است به سیستم ایمنی در مبارزه با این بیماری جدید کمک کند. آنها روند احیای برنامه قدیمی سارس را بازیابی کردند و سلول‌های هیبریدوما منجمد را که ۱۶ سال قبل ساخته شده بودند، بازیابی کرده، آنها را ذوب کرده و تعیین کردند که آیا آن برای یک کروناویروس جدید نیز کار می‌کند یا خیر. اگرچه ۹۰ درصد شباهت بین دو کروناویروس وجود داشت اما پادتن تک دودمانی هیچ گونه اتصال به کروناویروس جدید نشان نداد.

محققان سپس پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان دیگری را که در مطالعه ۱۶ سال پیش مورد بررسی قرار داده بودند را ارزیابی کردند که این نیز مانند پادتن قبلی موثر نبود.

پس از آن محققان یک برنامه تحقیق جداگانه برای تولید "آی جی ای‌های ترشحی"(sIgA) آنتی بادی‌هایی که نقش مهمی در ایمنی روی سطوح مخاطی دارند را آغاز کردند. محققان طی این مطالعه به بررسی آی جی ای‌های ترشحی در دستگاه گوارش به عنوان یک درمان ممکن برای جلوگیری از عفونت‌های دستگاه گوارش پرداختند.

آنها قصد داشتند دریابند آیا آی جی ای های ترشحی ضد کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مشابه می‌توانند ایمنی مخاطی را در دستگاه تنفسی(جایی که بیماری کووید-۱۹ فوق العاده به آن آسیب میزند) ایجاد کند یا خیر. این روش با موفقیت عمل کرد و محققان یک آنتی بادی با میل و فعالیت خنثی سازی به نام MAb۳۶۲ را تولید کردند.

محققان گفتند: ما بسیار هیجان زده شدیم که آنتی بادی‌های کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در اتصال و خنثی سازی ویروس هنگامی که در ایزوتایپ آی جی ای‌های ترشحی آنتی بادی هستند، در مقایسه با آنتی بادی‌های معمول در حال گردش آی جی جی مؤثرتر هستند.

به طور طبیعی آنتی بادی آی جی ای‌های ترشحی سطح مخاطی مانند دستگاه‌های تنفسی، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی را پوشش می‌دهد و لایه مخاطی روی این سطوح تثبیت می‌شود. در آنجا، آنها کار مهم جلوگیری از اتصال یک پاتوژن به سلول‌های میزبان را انجام می‌دهند، بنابراین از بروز عفونت جلوگیری می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha