محمدتقی سبحانینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: محرم و صفر ایامی است که در آن شیعه و سنی و حتی غیرمسلمانان به دلیل مشاهده کرامات و الطاف از حضرت سیدالشهدا (ع) نسبت به ایشان ارادت خاصی دارند و ارادت خود را با انجام نذورات به منصه ظهور و بروز میرسانند.
وی ادامه داد: پخش نذورات و اطعام در محرم و صفر ازجمله موضوعات ارزشمندی است که از سوی مردم صورت میگیرد و فقیر و غنی از آن بهرهمند میشوند؛ متأسفانه امسال به دلیل شیوع کرونا امکان طبخ غذا وجود ندارد و اغلب این اقلام را به صورت خشک توزیع میشود.
مدیر حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: با شیوع کرونا بسیاری از خانوادهها آسیب اقتصادی دیدند و بهتر است نذورات خود را بهصورت اقلام اساسی توزیع کرده و به دست آسیب دیدگان از کرونا برسانیم و حتی امسال میتوانیم بهتر از سالهای گذشته نذر خود را ادا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته هزینه ظروف یکبار مصرف سنگین بود و علاوه بر آن ممکن بود غذاهای طبخ شده در دیگها دورریز داشته باشد بنابراین امسال میتوانیم با شناسایی و اهدای بسته غذایی به خانوادههای نیازمند علاوه بر اجرای نذر از اسراف هم جلوگیری کنیم؛ به نظر میرسد این اقدام تجربه موفقی باشد و در سالهای بعد نیز از این تجربه استفاده کنیم.
سبحانینیا عنوان کرد: برخی از نهادها مانند اداره اوقاف با تهیه بستههای معیشتی کالاهای خشک را در اختیار نیازمندان قرار داده است؛ اغلب نذورات امام حسین (ع) برای عزاداری و یا اطعام است و نذر باید در محل خود هزینه شود البته این امر مشروط به آن است که صیغه نذر جاری شده باشد.
مدیر حوزه علمیه قزوین اشاره کرد: نذر به مانند وقف است و تا زمانی که صیغه آن جاری نشده باشد میتوان بهگونهای دیگر انجام داد و فرد نذرکننده مختار است نذر خود را به گونهای دیگر هزینه کند و حتی شیوه اجرای نذر و یا محل پرداخت را تغییر دهد.
انتهای پیام
نظرات