به گزارش ایسنا،بنابراعلام ایوار، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این اتفاق بدترین بحران در صنعت گردشگری و سفر بوده است. در این وانفسای بحران کرونا، آژانسهای مسافربری ضررهای بسیاری را متحمل شدهاند و امیدوارانه در انتظار رسیدن خبری خوش مبنی بر از سرگیریِ سفرها و باز شدن مجددِ سفارتخانهها هستند.
بهطور قطع برای دوستداران سفر، گردشگران و هموطنانی که بهدور از عزیزانشان و در انتظار دیدارشان بهسر میبرند، پرسشهای بسیاری درباره شرایط سفر در دوران کرونا، وضعیت باز شدن سفارتخانهها و اقدام برای گرفتن ویزا، زمان برگزاری مجدد تورهای گردشگری و ... پیش آمده است که شاید تاکنون به جواب درستی هم نرسیده باشند.
بر همین اساس، مصاحبهای با جناب آقای بهنام سیفان، مدیر تور و عملیات شرکت خدمات مسافرتی ایوار داشتیم تا شاید بتوانیم به بخشی از سئوالاتی که همواره برای مسافران مطرح بوده است، پاسخ دهیم.
جناب سیفان، در حال حاضر شرایط سفر خارجی را چگونه میبینید؟ آیا میتوان سفر (توریستی) انجام داد؟
. تقریبا میتوان امروزه گفت امکان سفر وجود ندارد. نه البته ۱۰۰ درصد، چراکه مقوله سفر و توریسم مقدماتی لازم دارد؛ منجمله امکان تردد بین مرزهای بینالمللی، دریافت ویزای توریستی از سمت کشورهایی که برای ورود به آنها نیاز به گرفتن ویزا است، استفاده از وسایل حمل و نقل بینالمللی که عمدتا پرواز است و چون تا به امروز تقریبا تمامی این موارد برای یک مسافر یا گردشگر منتفیست، میتوان گفت سفر خارجی تقریبا امکان پذیر نیست.
البته ذکر این نکته لازم است که برخی از کشورها بهشکل بسیار محدود پذیرای توریست هستند که این سفرها با شرایط خیلی خاصی صورت میگیرد؛ شرایطی چون دادن تست PCR، قرنطینهی دو هفتهای در اقامتگاههایی که کشور مقصد تعیین میکند که عملا این موضوع پدیدهی گردشگری را زیر سئوال میبرد، چراکه گردشگر شاید الزاما ۱۵ روز در آن کشور حضور نداشته باشد.
گردشگر نیاز دارد وارد جامعهی مقصد شود و بتواند از جاذبههای آن لذت ببرد؛ بنابراین، با همهی این شرایط میتوان گفت که انجام سفر خارجی معنی ندارد.
سفارتها جهت اقدام مسافران برای اخذ ویزا از چه زمانی شروع به کار میکنند؟ آیا چشماندازی از آن در آینده نزدیک وجود دارد؟
. به موازات اخبار مختلفی که در ارتباط با ساخت واکسن کرونا به دستمان میرسد، میتوان امیدوار بود که سفارتخانهها همکاری خود را در آینده نزدیک آغاز کنند.
اما اگر این اتفاق نیفتد، رصد کردن این موضوع کمی سختتر خواهد بود؛ اینکه کدام سفارتخانهها در شرایط کنونی شروع به دادن ویزا خواهند کرد، چه محدودیتهایی قائل خواهند شد، به چه افرادی و به چه نوع سفرهایی ویزا خواهند داد متاسفانه قابل پیشبینی نیست.
تکلیف کسانیکه ویزا گرفته بودند، اما موفق به سفر نشدند، چیست؟
. طبیعتا هر ویزایی تاریخ مشخصی دارد و اگر آن ویزا منقضی شود، از درجه اعتبار ساقط است. اما بعضی از کشورها شرایط خاصی قائل میشوند یا بعضی از کشورهای اروپایی برای اجرای تورهای اروپا اعلام کردهاند کسانیکه به دلیل شیوع کرونا و لغو سفرها نتوانستهاند از ویزایشان استفاده کنند، برای تمدید آن، زمانی که امکان سفر وجود داشته باشد، نیازی به پرداخت هزینه سفارت یا تکرار مدارک ندارند.
در واقع در جواب سئوالتان باید بگویم، آن ویزا از درجه اعتبار ساقط است، اما مقصد به مقصد کمکهایی به مسافر میشود که شرایط سفر بعدی را برایشان آسانتر خواهد کرد.
موارد اضطراری سفر شامل چه چیزهایی است؟ چه کسانی در این شرایط میتوانند سفر کنند؟
. کسانیکه خویشاوند دارند، دانشجویان، کسانیکه ویزای کاری داشتند. این افراد میتوانند با یکسری محدویتهای خاص سفر کنند.
در مورد ویزای توریستی هم دارندگان گذرنامهی ایرانی با شرایط خاص میتوانند به ترکیه سفر داشته باشند. کانادا هم اعلام کرده است ایرانیانی که اقوام درجه یک در این کشور دارند، میتوانند با ویزای توریستی وارد کشور کانادا شوند.
کدام ایرلاینها فعال هستند؟ با کدام ایرلاینها میتوان سفر انجام داد؟
. از ایرلاینهای داخلی، شرکت هواپیمایی ایران ایر و ماهان، با شرایط خاص به یکسری از مقاصد خاص پرواز دارند و از ایرلاینهای خارجی، قطر ایرویز است که از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون فعالیت میکند.
در حال حاضر، در شرایطی که توری اجرا نمیشود و مرزها بهروی ما بسته است، شما به عنوان مدیر تور و عملیات ایوار، به چه کاری مشغول هستید؟
. در شرایطی که نمیتوان سفر رفت، طبیعتا ما هم سعی میکنیم به این چالش دامن نزنیم. به دنبال این نیستیم به هر قیمتی تور اجرا کنیم یا برای همسفرانمان شرایط سفر فراهم آوریم.
از نخستین روزهایی که با این موضوع درگیر شدیم، یعنی از اول اسفند سال ۹۸، ستاد بحرانی برای مقابله با آن تشکیل دادیم. همسفران را نسبت به اهمیت موضوع آگاه کردیم که برای سلامتشان توری اجرا نخواهد شد و البته در عمل هم امکان سفر وجود نداشت.
سعی کردیم در این ایام بیشتر به کارهای زیرساختی بپردازیم. سیستم اتوماسیون و تجهیزات داخلی مجموعه را تقویت کردیم، آموزشهایی برای پرسنل برگزار کردیم، به تولید محتوا در ایوارنامه و شبکههای اجتماعی ایوار پرداختیم، دست به تولید و چاپ کتاب مقاصد مختلف زدیم (مجموعه راهنمای سفر به شهرها و کشورها)، تولید پادکست و محتوای تصویری از مقاصد مختلف دنیا هم از دیگر کارهایی بود که در طول این مدت توسط مجموعه ایوار انجام شد.
انتهای رپرتاژ آگهی