سازمان حمایت از کودکان وابسته به سازمان ملل (یونیسف) با اشاره به شیوع کرونا و محرومیت برخی از کشورها در دسترسی به آب سالم و سرویس بهداشتی هشدار داده که کم آبی و خشکسالی به مرحله خطرناکی رسیده است.
کرونا علاوه بر خطراتی که برای جسم دارد و ما را با محدودیت مواجه ساخته است، باعث ایجاد خسارتهایی نیز شده است.
یونیسف اعلام کرد ۴۰ درصد از مردم جهان، یعنی حدود سه میلیارد نفر از جمعیت کره زمین، از آب پاکیزه محروم هستند و نمیتوانند دست خود را با صابون بشویند.
در این شرایط بسیاری از مردم از نعمت آب برخوردار بوده و روزانه چند بار دستهای خود را میسشویند و به نظافت محیط زندگی خود مشغولند، در این بین وسواسهایی که ناشی از کروناست نیز بی تاثیر نبوده است.
سازمان ملل به مناسبت ۲۲ مارس(سومفروردین)، روز جهانی آب، اعلام کرد که میلیاردها نفر از مردم جهان در خانههای خود آب پاکیزه ندارند.
در روزهای دشواری که جهان در بحران همه گیری کرونا فرو رفته است، کریستیان شنایدر، سرپرست دفتر یونیسف در آلمان میگوید: نگرانی بزرگ ما این است که امروزه مناطق بزرگی از جهان از نظافت مرتب محروم هستند. همه ما وظیفه داریم که در شرایط گسترش کرونا شیوه زندگی خود را تغییر دهیم. در عین حال با توجه به خطرات جهانی، به ویژه باید به کمک کودکان و خانوادههایشان در مناطق جنگی برویم.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی درباره تاثیر کرونا بر منابع آب و فاضلاب به موضوع افزایش حدود ۴۰ درصدی مصرف آب در هفته اول فروردینماه نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل در استانهای مختلف اشاره کرده و در عین حال یادآور شده که با توجه به میزان بارندگیها در کل کشور ظرفیت تصفیهخانههای آب شرب پاسخگوی نیازها با افزایش بیش از حد مصرف نیست.
تمام این موارد نشان میدهد که اکنون بحران آب از معضل کرونا پیشی گرفته و باید فکری به حال آن کرد و این تدبیر چیزی نیست جز فرهنگسازی و تلاش همه مردم، همانگونه که با رعایت قرنطینه و پروتکلهای بهداشتی برای مدتها شیب شیوع کرونا منفی بود.
حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تا پایان سال گذشته میزان بدهی معوق مشترکین استان در بخش شهری بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان بوده که این رقم در پایان تیرماه امسال به ۲۱ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: در بخش روستایی نیز در پایان سال گذشته میزان بدهی معوق مشترکین، بالغ بر ۷ میلیارد بوده که این رقم در پایان تیرماه امسال به بیش از ۸ میلیارد تومان افزایش یافته است.
امامی با اشاره به افزایش ۲۷ درصدی معوقات در بخش شهری و افزایش ۱۴ درصدی آن در بخش روستایی، بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا، متوسط مصرف در کاربری خانگی از ۱۱.۸ مترمکعب به ۱۳.۴ مترمکعب در ماه افزایش یافته است.
وی با اشاره به راهکارها برای کاهش مصرف، تصریح کرد: با نصب سایبان روی کولرهای آبی میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود چرا که این امر کاهش مصرف انرژی از تابش مستقیم نور خورشید و هدررفت زیاد آب ناشی از تبخیر جلوگیری میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: آبیاری باغچهها نیز بهتر است در فصول گرم، در اوایل صبح یا شب انجام شود.
امامی با اشاره به میزان مصرف استان از ابتدای امسال، افزود: در چهار ماه نخست امسال حجم مصرف آب در بخش شهری ۱۰ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۷۹۲ مترمکعب بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۰ میلیون و ۱۸ هزار و ۳۵۱ مترمکعب بوده، افزایش ۷ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت، مصرف آب در بخش روستایی نیز ۶ میلیون و ۹۵ هزار و ۵۵ مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش سه درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به ابلاغیه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ۱۵ اردیبهشت امسال، تعرفه آب ۷ درصد افزایش یافته است.
امامی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف باید متناسب با افزایش مشترکان باشد، این در حالی است که هم اکنون مصرف آب بیشتر از این حد است و با کمترین خللی در شبکههای آب با مشکل قطعی مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه هیچ شهری در سطح استان علی رغم دو دهه خشکسالی دچار تنش آبی نشده است.
امامی با تاکید بر استفاده شهروندان از آبیاری قطرهای، ادامه داد: آبیاری قطرهای عبارت است از روشی که در آن آب با فشار کم از روزنه یا وسیلهای به نام قطره چکان از شبکه خارج و به صورت قطراتی در پای گیاه ریخته میشود.
وی اظهار کرد: از مشخصات این روش تحویل آب به گیاه با فشار کم در منطقه توسعه ریشهها، در سطح زمین است تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه زمان آبیاری طولانیتر است، بیشترین نفوذ آب به زمین و تغذیه ریشه درختان اتفاق میافتد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: نتیجه همه این موارد صرفه جویی در مصرف آب و زمان است که اگر تمام شهروندان این روش را اجرایی کنند، تاثیر بسزایی در مدیریت مصرف آب خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات