به گزارش ایسنا فریبا برنایی بجد در بازدید از باغات و کارگاه فرآوری و ضبط پسته گوهرکوه تفتان با تاکید بر بالا بردن راندمان تولید و بهره گرفتن درست از آب و توجه به مباحث آموزشی به کشاورزان در سال جهش تولید افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر، استفاده از سیستم های نوین آبیاری باید مدنظر کشاورزان بوده و جهاد کشاورزی باید در این زمینه آموزش های لازم را به کشاورزان ارائه دهد.
وی با اشاره به بحث تولیدات کشاورزی و تکمیل این چرخه بیان کرد: کشاورزان در کنار کشاورزی کار پرورش دام سنگین، سبک و طیور را هم انجام دهند تا گام های موثری در جهت رونق و جهش تولید در منطقه برداشته شود.
فضل الله کردی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفتان نیز گفت: جهاد کشاورزی در سال گذشته ۲۵ باغ پسته را در سطح ۲۵ هکتار با مشارکت کشاورزان بصورت الگویی مدیریت نموده که شامل چالکود، هرس، محلول پاشی و مبارزه با آفات و امراض می باشد.
وی افزود: در راستای آموزش کشاورزان ۱۰ کلاس آموزشی و ۳ کارگاه عملی در مزرعه توسط کارشناسان جهاد کشاورزی برگزار گردید که سبب آگاهی کشاورزان در مدیریت باغ و افزایش عملکرد صددرصدی محصولات در سال جاری شده است.
کردی اظهار داشت: از سطح ۲۲۰۰ هکتار از باغات پسته شهرستان تفتان ۱۷۰۰ هکتار باغات بارور می باشد که پیش بینی می شود ۱۱۰۰ تن پسته برداشت و وارد بازارهای داخل و خارج کشور شود.
فرماندار تفتان سیستان و بلوچستان به همراه بخشدار گوهرکوه و مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان از باغات پسته و کارگاه فرآوری و ضبط پسته بخش گوهرکوه بازدید کردند.
کشت پسته در مناطق پشتکوه، دشت آبخوان، گوهرکوه و تمپ شهرستان های خاش و تفتان رواج دارد و هر ساله با تولید قابل توجه نیاز مردم استان سیستان و بلوچستان و بسیاری از مناطق دیگر را تامین می کند.
تولید پسته در شهرستانهای خاش و تفتان عاملی مهم برای رونق تولید، اشتغال و اقتصاد خانوارها بوده و در کاهش مصرف آب نقش ارزشمندی دارد.
همه ساله برداشت پسته از حدود ۴۰۰۰ هکتار باغات بارور خاش و تفتان از اوایل شهریور شروع می شود و تا اواخر مهر ماه ادامه دارد و به طور متوسط از هر هکتار باغ بین هزار تا هزار و 200 کیلوگرم پسته برداشت می شود.
شهرستان تفتان با مرکزیت نوک آباد واقع در ۱۶۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سال قبل از حوزه خاش جدا شده است.
انتهای پیام
نظرات