• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99070100652
  • خبرنگار : 71498

آب مجانی برای تهرانی‌ها در حال بررسی است

آب مجانی برای تهرانی‌ها در حال بررسی است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: طرح برق مجانی برای مشترکان کم مصرف امری بسیار پسندیده بود که حدود یک تا دو سال مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت، اما با توجه به اینکه شرایط برای بخش آب متفاوت است وزارت نیرو اکنون به ما تکلیف کرده که این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهیم.

به گزارش ایسنا، محمدرضا بختیاری امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا طرح آب مجانی نیز در دستور کار قرار دارد؟ اظهار کرد: این موضوع اکنون در حال بررسی قرار دارد اما از آنجایی که ۶۰ درصد مشترکان در تهران زیر الگو مصرف می‌کنند اجرای این طرح با مسئله برق کمی متفاوت است لذا باید تمام جوانب آن بررسی شود.

وی هزینه تمام شده تأمین و توزیع هر مترمکعب آب در تهران را ۲۵۰۰ تومان عنوان کرده و افزود: این در شرایطی است که تنها ۷۰۰ تومان از مشترکان اخذ می‌شود و اکنون شرکت‌های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای جزو شرکت‌های زیان ده هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در تهران زیان انباشته شده بالای سه تا چهار هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: اکنون ۶۰ درصد مشترکان تهرانی زیر ۲۰ هزار تومان قبض آب پرداخت می‌کنند که با توجه به کیفیت آب و هزینه‌ای که پرداخت می‌شود می‌توان گفت که تقریبا آب مجانی در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد.

بختیاری افزود: این در شرایطی است که کشور کانادا که ۷۰ درصد آب شیرین دنیا را در اختیار دارد هزینه آب شرب آن ۷۰ برابر ایران است. باید گفت که آب شهر تهران جزو بهترین آب‌های دنیا است و اگر می‌خواهیم میزان مصرف آب مدیریت شود باید دو مولفه فرهنگ‌سازی و اقتصاد را در نظر بگیریم در غیر این صورت کاهش مصرف نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر برخورد با مشترکان پرمصرف گفت: قانون اجازه قطع آب را نمی دهد اما در سال‌های قبل در بخش‌هایی از شهر تهران که مصرف بی‌رویه وجود داشت مجوزهای خاصی را اخذ و نسبت به قطع آب چند روزه مشترکان اقدام کردیم. اما امسال این کار انجام نشد ولی فشار آب را برای این دسته از مشترکان به شدت کاهش دادیم.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در تهران ۶۰ درصد مردم زیر خط نرمال، ۲۰ درصد در حد نرمال و کمی بیشتر و ۱۵ تا ۲۰ درصد در دسته پرمصرف‌ها و ۵ درصد در دسته بسیار پرمصرف قرار دارند.

بختیاری با بیان اینکه در فصل تابستان و در زمان پیک مصرف میزان افزایش مصرف مشترکان در شهر تهران از ۲۵ درصد نسبت به آغاز شیوع ویروس کرونا به ۷ تا ۸ درصد کاهش یافت، گفت: این مسئله جای تشکر دارد چرا که مردم در زمان پیک همکاری بسیار خوبی با ما داشتند که اگر این همکاری صورت نمی‌گرفت با مشکلات جدی مواجه می‌شدیم.

وی مناطق ۱، ۲ و ۳ تهران را جزو مناطق بسیار پرمصرف دانست و افزود: برای کاهش مصرف نیازمند فرهنگ‌سازی و توجه به مقوله اقتصاد هستیم چرا که اگر این دو مسئله رعایت شود، این مشترکان پرمصرف نیز وارد دسته کم مصرف‌ها خواهند شد.

بختیاری با بیان اینکه در ابتدای اسفندماه شاهد افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب در تهران به دلیل شیوع بیماری کرونا بوده‌ایم، گفت: حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مترمکعب در روز در پیک امسال افزایش مصرف نسبت به سال قبل صورت گرفت که این عدد معادل مصرف شهر اصفهان است که همین مسئله تنش جدی را برای ما ایجاد کرد اما توانستیم این وضعیت را پشت سر بگذاریم.

وی با تأکید بر اینکه در شهر تهران حتی یک ساعت قطع آب نداشته‌ایم، گفت: تنها در غرب تهران آن هم به دلیل قطع برق و تأمین آب آن مناطق از چاه‌ها با قطع آب مواجه شدیم اما به جز آن هیچ کجای تهران قطعی ناشی از کمبود آب نداشتیم و حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در پیک مصرف آب شرب تهران ثبت شد که این عدد یک سوم بیشتر از دریاچه چیتگر تخمین زده می‌شود.

بختیاری افزود: امسال نه تنها قطع آب در تهران وجود نداشت اما آن طور که پیش‌بینی می‌شد شاهد کاهش فشار آب نیز نبودیم که این مسئله به دلیل تلاش‌های شبانه روزی صنعت آب برای ایجاد رفاه مشترکان بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی گفت: ۱۰ سال بود که قرار بود این دو شرکت با یکدیگر ادغام شوند. اکنون که این مسئله اتفاق افتاده شاهد اثرات بسیار مثبت آن هستیم تا جایی که در جنوب شرق تهران توانستیم سه سال اعتبار را دریافت کنیم و در استان تهران طی دو تا سه سال آینده دیگر مشکلی به نام آب وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به ورود فاضلاب خام برخی از روستاهای اطراف تهران به پشت سدها گفت: متأسفانه برخی از روستاها برای تحویل مقاومت دارند اما روستاهایی را که به مرحله بحران رسیده‌اند با کمک شورای تأمین تحویل می‌گیریم و برای برخی از روستاهایی که در مرحله بحران هستند نیز اقداماتی را در نظر داریم تا بتوانیم آن‌ها را نیز تحویل بگیریم.

بختیاری با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته در فاضلاب شهر تهران برای وجود ویروس کرونا در فاضلاب گفت:‌ در تهران کوچکترین نشانه‌هایی از کووید ۱۹ نه در آب شرب و نه پساب خروجی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بازسازی شبکه آب تهران نیز گفت: ۴۰ درصد شبکه تهران بالای ۵۵ سال قدمت دارد به گونه‌ای که حدود ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه آب شرب و تقریبا همین میزان فاضلاب در تهران موجود است و براساس بررسی‌های صورت گرفته قصد داریم که امسال نیز همانند سال گذشته پروژه اصلاح و بازسازی شبکه را دو برابر بیشتر انجام دهیم.

وی در خصوص امکان نصب کنتور به صورت جداگانه برای هر واحد در تهران گفت: در برخی از مناطق که فشار آب پایین است و یا فضای کافی وجود ندارد نمی‌توانیم برای هر واحد یک کنتور جدا در نظر بگیریم اما با رایزنی‌هایی که با نظام مهندسی تهران انجام شده قرار است قبل از ساخت، هر واحد مسکونی یک کنتور جداگانه داشته باشد.

بختیاری در خصوص قرائت کنتور از راه دور در تهران نیز اظهار کرد: این مسئله در برخی روستاها در حال انجام است ولی در تهران به دلیل موارد امنیتی تا زمانی که بستر آن فراهم نشود نمی‌توان این کار را اجرایی کرد البته در منطقه ۲ این کار آغاز شده اما برای گسترش آن نیازمند ایجاد بسترهای لازم هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به پیشرفت فاضلاب در استان تهران نیز گفت: میانگین کشوری پیشرفت طرح فاضلاب ۴۸ درصد است اما در استان تهران این عدد تنها ۱۲ درصد بود که با اقدامات صورت گرفته توانستیم در ابتدای سال این عدد را از ۱۲ به ۲۳ درصد افزایش دهیم و قرار شده که تا پایان سال نیز این عدد به ۳۸ درصد برسد.

وی افزود:‌ فاضلاب پردیس، رباط کریم و پرند نیز در ماه‌های آینده تکمیل خواهد شد و قصد داریم تا این عقب‌ماندگی را تا پایان دولت دوازدهم در شهر و روستاهای تهران جبران کنیم.

بختیاری بیان کرد: این مسئله تنها مربوط به تهران نمی‌شود چراکه در استان‌های دیگر همچون اصفهان، خراسان، خوزستان و استان‌هایی که جمعیت زیادی دارند شاهد چنین مشکلاتی هستیم. در استان تهران نیز در غرب و جنوب شرق شاهد جمعیت گسترده مردم هستیم که همین موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۱ ۱۵:۰۳

خیلی مردم کم آب هدر می‌دن، مجانی هم کنید که دیگه یذره هم صرفه جویی نکنن. امان...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۱ ۱۵:۰۳

خیلی مردم کم آب هدر می‌دن، مجانی هم کنید که دیگه یذره هم صرفه جویی نکنن. امان...

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۱ ۱۵:۴۹

شاید آب مجانی بتونه ملت رو از گشنگی نجات بده

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۱ ۱۹:۵۶

اگر رایگان کردن کار درستی بود که امروز بسیاری از کشورهای پیشرفته، همه چیو رایگان کرده بودن! همینجوریش توی ایران به همه چی یارانه بستید، دیگه یارانه‌ها رو صد در صد نکنید!

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۴ ۱۹:۱۹

آب کانادا رو مثال زدی خوب ارزش دلار کانادا رو هم با ریال جمهوری اسلامی مثال بزن ضمنا کیفیت و شعور جوابدهی به مردمش هم مقایسه کن