مریم جوادی بایگی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: باتوجه به اینکه کشت مداوم گندم سبب کاهش توان رویشی اراضی و افت قابل توجه میزان تولید گندم میشود، این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماریها، استفاده بهینه از آب و خاک و در نهایت افزایش تولید گندم میشود.
وی افزود: روغن کلزا نیز به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیر اشباح و درصد پایین اسیدهای چرب اشباح جز باکیفیت ترین روغنهای خوراکی است.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: اکنون کشت پاییزه دانه روغنی کلزا در سطح شانزده هکتار از اراضی سربیشه آغاز شده است.
جوادی بایگی با بیان اینکه از این دانه روغنی علاوه بر تهیه روغن خوراکی، از کنجاله آن برای خوراک دام استفاده میشود، افزود: این گیاه دارای ارقام پاییزه و بهاره بوده که به دلیل محدودیت در برداشت، رقم پاییزه آن توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه این گیاه در اوایل پاییز کشت شده و دوره سرما را طی کرده است، تصریح کرد: در اواخر فصل زمستان، رشد ساقه گل دهنده آن آغاز شده و گل آذین به صورت خوشهای در انتهای ساقه، تشکیل و تولید غلاف کرده و هر غلاف حاوی ۵ تا ۱۰ عدد دانه است.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیاز بالای کشور به تولید روغن و نقش و جایگاه کلزا در چرخه تناوب، کشت کلزا برای استان صرفه اقتصادی دارد.
جوادی بایگی ادامه داد: کشت این گیاه در سال زراعی پیش رو در صورت تمایل به صورت قراردادی با آستان قدس رضوی با شرایط تامین بذر و بیمه محصول و خرید تضمینی از کشاورز انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: کشاورزان میتوانند با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی یا مراکز خدمات مود و درح، راهنمایی لازم را برای کشت و شرایط عقد قراداد دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات