• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404041710333
  • خبرنگار : 71649

در صحن شورای شهر تهران مطرح شد

قرار نیست شهرداری با بودجه خود خانه بسازد/ پیشنهاد احداث نیروگاه کوچک مقیاس بر ساختمان‌های شهرداری

قرار نیست شهرداری با بودجه خود خانه بسازد/ پیشنهاد احداث نیروگاه کوچک مقیاس بر ساختمان‌های شهرداری

رییس شورای شهر تهران گفت: قرار نیست شهرداری با بودجه خود خانه بسازد و نباید برداشت اشتباه در این زمینه شکل بگیرد؛ این اقدامات با تسهیلات دولتی صورت می گیرد.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز (سه‌شنبه) شورای شهر لایحه پیشنهاد کمیسیون شهرسازی و معماری در خصوص حمایت و خدمات‌رسانی ویژه به شهروندان تهرانی در ۶ حوزه بحرانی ناشی از شرایط اضطراری و وقوع جنگ تحمیلی را روی میز بررسی خود قرار دادند و مهدی عباسی در این خصوص اظهار کرد: براین اساس شهرداری تهران موظف است در راستای حفاظت از تمام دارایی‌های منقول ارزشمند خود از جمله آثار میراث فرهنگی تحت تملک و مدیریت، شرایط نگهداری ایمن از آنها را در اسرع وقت فراهم کند.


رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر اضافه کرد: براساس این لایحه شهرداری مکلف است با همکاری گسترده و مؤثر بخش خصوصی نسبت به تسهیل، تأمین و نصب تجهیزات برق اضطراری و خورشیدی در املاک خصوصی اقدام کند. تأمین مالی این بند توسط متقاضیان صورت خواهد گرفت. شهرداری تهران مکلف است در سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های موجود خود، بخش خصوصی را به منظور ساماندهی مشارکت شهروندی در مواقع بحران فعال کرده و توسعه دهد. شکل دهی به تیم‌های واکنش سریع محلی از طریق این بستر ضروری است.


وی ادامه داد: شهرداری تهران موظف است با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های میدانی و اطلاعاتی خود، اماکن، انبارها، مخازن و تأسیسات پرخطر در شرایط بحران و جنگ را شناسایی و جهت رفع خطر آنها اسرع وقت اقدام کند. همچنین شهرداری موظف است هماهنگی‌های لازم را با اتحادیه اصناف جهت برقراری انواع خدمات اساسی در مقیاس های مختلف شهری در زمان بحران فراهم کند.


عباسی همچنین عنوان کرد: شهرداری تهران مکلف است به منظور حفاظت از زیرساخت های شهری و اماکن پرخطر در زمان جنگ، با صلاحدید و همکاری نهادهای متولی، نسبت به ارتقاء سطح امنیت و ایمنی زیرساخت های مرتبط با آب، برق، گاز، مخابرات و مراکز حساس شهر تهران اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تعریف کند. شهرداری تهران مکلف است در راستای تأمین برق پایدار در شرایط جنگ و به منظور کاهش ناترازی انرژی با هدف به صفر رساندن بار برق موردنیاز شهرداری از مجموع برق مصرفی شهر تهران، نسبت به احداث نیروگاه های خورشیدی بزرگ مقیاس در حریم شهر با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌ها و تسهیلات دولتی حداکثر ظرف مدت دو سال اقدام کند.


وی اضافه کرد: شهرداری تهران موظف است ساختمان‌های ایمنی را جهت بهره برداری های متنوع مورد نیاز در شرایط بحران و جنگ در نقاط مختلف شهر احداث کند. همچنین تاکید داریم ساختمان‌های خدمت رسان در شهر تهران اولویت اول باشند. ایجاد ۳ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی در تهران فرصتی است که می‌تواند حفاظت از حریم شهر تهران و برق شرایط بحران و اضطرار کار کند.


عباسی با اشاره به وضعیت انبار نفت شهران بیان کرد: در خصوص شهران اگر عزم عمومی وجود داشت، شهران منتقل شده بود اما دستگاه‌ها تمایل به کار نداشتند. اگر پای کار می‌ایستادیم و دستگاه‌های قضایی کمک کرده بود و شهرداری ماموریت را انجام داده بود، اینگونه نمی‌شد و در خارج از تهران و ۲۰ کیلومتری تهران این اتفاق رخ می‌داد.

فقط نوسازی خانه‌های تخریب شده در جنگ بر عهده شهرداری است

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در این خصوص عنوان کرد: ما از نزدیک دیدیم که این انبار شرایط نامناسبی داشت؛ جای دیگری برای این کار پیش بینی شده بود و قرار بود منتقل شود. این کار انجام شد اما برای تامین نیازمندی‌های شهر تهران نیاز داشتیم درصدی در انبار نفت باقی بماند که درصدی کوچکی بود. شهرداری در این خصوص مسئولیت هماهنگی داشت نه مسئولیت اجرایی اما به هر حال مدیریت یکپارچه بسیار مهم است.

وی همچنین اضافه کرد: قرار نیست شهرداری خودش با بودجه خود خانه بسازد. نباید برداشت اشتباه در این زمینه شکل بگیرد؛ این اقدامات با تسهیلات دولتی صورت می گیرد. در استان‌ها مدیریت این موضوع به استانداری‌ها و در تهران به شهرداری واگذار شده است. باید با صراحت این را بنویسیم که سایر نهادها به وظایف خود عمل کنند و شهرداری باید هماهنگی‌ها را انجام دهد. شهرداری گرچه مدیریت کار را بر عهده گرفته اما این به معنای نفی مسئولیت سایر نهادها نیست.
ناصر امانی با بیان این‌که مردم حق دارند و مراجعه می‌کنند و انتظار دارند شهرداری کاری کند، عنوان کرد: مردم باید در این خصوص اطلاع پیدا کنند و نباید تحت تاثیر جو قرار بگیریم و باید درخواست مردم برآورده شود.


سید احمد علوی نیز با بیان اینکه فقط اعلام شد نوسازی خانه های تخریب شده بر عهده شهرداری است و در مورد جزئیات آن چیزی نگفتند، خاطرنشان کرد: از فردا شهروندان اینگونه برداشت خواهند کرد شهرداری باید بودجه در نظر بگیرید و خانه‌ها را بسازد و تحویل دهد.


نرگس معدنی‌پور همچنین بیان کرد: در جنگ ۱۲ روزه شهرداری نیروهایی داشت که متاسفانه خانواده‌هایشان را از دست دادند و می‌خواستم تاکید کنم این عزیزان فراموش نشوند؛ شهادت افتخار بزرگی است اما لازم است به خانواده‌های این عزیزان توجه کنیم.


میثم مظفر نیز بیان کرد: ضرورت احداث پناهگاه‌های زیرسطحی اهمیت دارد؛ خلا پناهگاه‌های زیرسطحی وجود دارد. همچنین نیروگاه‌های بزرگ مقیاس ساختن اشتباه است.
وی اضافه کرد: تاکید داریم دولت نقش خودش را فراموش نکند و این دغدغه وجود دارد؛ موقتا شهرداری بسیاری از موارد را دنبال می‌کند تا در نهایت مسائل حل شوند.


همچنین مهدی بابایی با ارائه دو پیشنهاد اظهار کرد: در کنار الزام شهرداری به نیروگاه خورشیدی بزرگ مقیاس، نیروگاه کوچک مقیاس روی ساختمان‌های شهرداری قرار بگیرند؛ نیروگاه بزرگ مقیاس باید به شبکه برق شهری وصل باشد.


وی همچنین با ارائه پیشنهادی دیگر عنوان کرد: یکی از دغدغه‌ها تامین کالاهای اساسی بود که توسط سازمان میادین صورت گرفت؛ پیشنهاد من این است که یک شرکت بازرگانی برای تامین کالاهای اساسی ایجاد شود؛ و مجوزات لازم را به شهرداری برای خرید یا تملک یک شرکت بازرگانی خواهیم داد.


بررسی لایحه پیشنهادی کمیسیون شهرسازی و معماری در خصوص حمایت و خدمات‌رسانی ویژه به شهروندان تهرانی در ۶ حوزه بحرانی ناشی از شرایط اضطراری و وقوع جنگ تحمیلی برای بررسی بیشتر به جلسات بعد موکول شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha