دکتر علیرضا نیکزاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه البته این موضوع سلامت روان تمامی مردم دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، اظهارکرد: ترس از اینکه مبادا به این ویروس مبتلا شوند میزان استرس و نگرانی را در افراد افزایش داده است.
وی افزود: ویروس کرونا سبب ایجاد استرس و نگرانی در افرادی که عزیزان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند، شده و از سوی دیگر سبب تشدید نگرانی در افرادی که مشکل افسردگی و یا وسواس داشته اند، شده است.
نیکزاد با اشاره به اینکه شیوع این ویروس سلامت روان دانش آموزان را نیز به مخاطره انداخته است، ادامه داد: استفاده از شبکه شاد، قطع و وصل اینترنت به هنگام فرارسیدن زمان کلاس مجازی، برگزاری امتحانات مجازی از جمله افرادی هستند که سلامت خطر دانش آموزان را تحت شعاع خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر فرستادن و نفرستادن بچه ها بر سر کلاس های حضوری درس نیز موجب ایجاد سردرگمی در دانش آموزان شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که با وجود این همه استرس و نگرانی چرا مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، توضیح داد: افرادی که نسبت به ابتلای به این ویروس حساسیت نشان می دهند دستورالعمل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت می کنند.
وی تاکیدکرد: اما آن دسته از افرادی که نسبت به انجام این دستورالعمل ها بی تفاوت هستند، در واقع کسانی هستند که سلامت اجتماعی ندارند.
نیکزاد با تصریح بر اینکه در واقع متولی سلامت افراد وزارت بهداشت و یا WHOنیست، گفت: متولی سلامت افراد خود آن ها هستند و خود آن ها باید موضوع سلامت شخصی خود و امر پیشگیری را جدی بگیرند.
وی افزود: در واقع افرادی که سلامت اجتماعی ندارند، کسانی هستند که نسبت به سلامت شخصی و خانواده خود بی تفاوت هستند.
نیکزاد ادامه داد: باید متولیان امر همچون جامعه شناسان نسبت به نهادینه کردن سلامت اجتماعی افراد در جامعه ورود کرده و نقش آفرینی کنند.
انتهای پیام
نظرات