به گزارش ایسنا، دکتر مهدی مشتاقی، مدیر بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: در راستای انجام مطالعات تنوع زیستی کاربردی و هدفمند که کلیدواژه جدیدی در مسیر توسعه این مرکز به شمار میآید، تنوع زیستی پروبیوتیکهای دامی، طیور، آبزیان و محصولات سنتی لبنی به عنوان هدف اصلی طرح فناورانه مرکز موسوم به کسب دانش فنی تولید پروبیوتیکهای پرکاربرد قرار داده شده است به طوریکه تاکنون ۵۸۹ سویه بومی از انواع نمونه های دامی، طیور، آبزیان و محصولات لبنی سنتی طی شش ماهه اول سال ۹۹ جداسازی، تعیین هویت و نگهداری شدهاند و احتمال افزایش آن تا مرز ۸۰۰ سویه میکربی تا پایان سال ۹۹ نیز وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: اهمیت این تعداد سویه به دلیل کاربردی و بومی بودن آنها است که جلوه خاصی به ذخایر میکربی مرکز در آینده خواهد داد.
مدیر بانک میکروارگانیسمهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در ادامه با بیان این که« فرآیند تهیه نمونه زیستی از منابع مختلف به عنوان برنامه دائم و مدون بانک میکروارگانیسمها در حال پیگیری است» گفت: این بانک به عنوان یکی از مأموریتهای خود توانسته است ۸۸ سویه دیگر را نیز از سایر منابع متفرقه بومی از جمله برخی معادن کشور جداسازی و نگهداری کند. این بدان معنی است که برخی متقاضیان خدمات تخصصی شناسایی بانک میکروارگانیسمها، با پیشنهاد این بانک جهت اهداء سوشهای شناسایی شده خود به مرکز موافقت کردهاند و بدین ترتیب یکی از مسیرهای جدید جمعآوری و شناسایی سوشهای میکروبی بومی ایجاد شده است.
بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، مشتاقی در مجموع افزایش تعداد ذخایر میکربی را ۶۷۷ سویه اعلام کرد. به گفتهی وی به این ترتیب آمار کل سویههای بانک میکروارگانیسمها به ۵۳۳۲ سویه رسیده است.
انتهای پیام
نظرات