حسن مروتی در همایش ملی توسعه پایدار شهرستان بروجرد که امروز ۲۹ مهرماه بهصورت مجازی در دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: در توسعه چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ جامعه ایرانی در افق این چشمانداز برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی است.
وی تصریح کرد: همچنین در این چشمانداز جامعه ایرانی دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی(شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) با تاکید بر جنبش، نرمافزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل است.
رئیس دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) خاطرنشان کرد: دانشگاه در سال ۸۴ شروع به فعالیت کرده و دارای ۴۹۱۹ دانشجو است.
مروتی اضافه کرد: چشم انداز دانشگاه پاسخگویی به نیارهای منطقه و متمرکز بر احتیاجات جامعه و صنعت، ارتقاء سرمایه اجتماعی در جامعه پیرامونی خود و افزایش اعتماد و مشارکت عمومی، رهبری در اشتغالزایی با ۸۰ درصد ورود شغل مرتبط با رشته در دانشآموختگان جویای کار و توانمندی در تولید ثروت از پژوهش با کسب ۱۰ درصد بودجه کل دانشگاه از پژوهش است.
وی بیان کرد: شهرستان دارای ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و ۲۰ صنعت مختلف است که از جمله این صنایع میتوان به پارچه و منسوجات، کشاورزی، دامپروری، سنگ، کاشی، سرامیک، داروی انسانی و ... اشاره کرد.
رئیس دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) ادامه داد: مشارکت اقتصادی در شهرستان پایین است بهطوریکه ۶۱۰ واحد صنعتی در بروجرد دارای پروانه بوده که ۲۱۰ واحد صنعتی در وضعیت تعلیق که یا ابطال یا غیرفعال هستند.
مروتی با اشاره به همایش توسعه بروجرد، افزود: در کشورهای در حال توسعه مدیران به دلیل کار زیاد و لزوم شرکت در جلسات متعدد، فرصت زیاد برای تفکر از سطوح بالا ندارند جوابگویی به مدیران بالادست، پاسخ به ارباب رجوع، هدایت مجموعه زیردسا، تلفنها، بحث با مشاوران و پیگیری برنامهها نیز فرصت فکر کردن و ایجاد طرح و برنامه را از آنها میگیرد و اجازه نمیدهد که تصمیمات کلان بگیرند.
وی اظهار کرد: هماندیشی مدیران و نخبگان و صاحبان صنایع، علاوه بر شروع یک حرکت گفتمانسازی، سرمنشاء تولید ایدههای نو خواهد بود.
رئیس دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) تصریح کرد: در مقطع حساس کنونی که کشور ما ایران برای رسیدن به توسعه یافتگی پایدار نیازمند ایدههای ابتکاری و تازه است بیشک مقدمه نوآروی، خلق ایدههای تازه است که جز از طریق چنین همایشهایی ساخته نیست.
مروتی خاطرنشان کرد: انتظار میرود خروجی این جلسات و پنلها تعیین چالشها، وزندهی و اولویتبندی و تشکیل طرح موضوع به موضوع و حل چالشها براساس اولویت با مدیران استان باشد.
وی اضافه کرد: ۱۰۵ مقاله برای این همایش ارسال شد که از این تعداد ۹۳ مقاله پذیرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات