مصطفی طاهری ظهر امروز (۸ آبانماه) در جلسه شورای اداری استان زنجان ضمن محکوم کردن توهین به پیامبر گرامی اسلام (ص) اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه اقتصاد با آن مواجه بودیم موضوع تهاتر در بانک مرکزی بود که در بخشهای صادرات، ارز و واردات کالا چالش ایجاد کرده بود اما اکنون این امکان فراهم شده که صادرکننده میتواند به وسیله ارز تهاتر کند و واردات انجام دهد.
وی به موضوع کسری بودجه و تورم ناشی از آن اشاره کرد و افزود: ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و رویکرد ما باید متناسب با این وضعیت باشد اما متاسفانه هر طرحی که برای برونرفت از مشکلات ارائه میدهیم به مشکلات زیرساختی برخورد میکنیم و نبود سامانههای قوی، هوشمند و اطلاعاتی موانعی در این مسیر ایجاد میکند.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی میزان حاشیه سود حاصل از فروش خودرو در کارخانه و بازار در یک سال را ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برشمرد و گفت: این رقم معادل یک پنجم کل بودجه ما بوده و معلوم نیست این خودروها بین چه افراد و در کجا توزیع شده است؛ در حالی که با مدیریت این منابع توسط دولت و مجلس میتوانستیم از آن برای طرحها و پروژهها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: صنایع فولاد متناسب با افزایش نرخ ارز و بدون تغییر در مواد اولیه، قیمت فولاد را بالا بردند که این کار روزانه ۱۲۰۰ میلیارد تومان و ماهانه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان سود از ناحیه فروش این محصولات ایجاد کرده ولی به دلیل نبود سیستمهای هوشمند منابع هدر رفته است.
طاهری با بیان اینکه بین دولت و مجلس در تامین منابع مالی سبد کالا و بسته حمایتی اختلاف وجود دارد، تاکید کرد: نبود سامانههای هوشمند برای کنترل بازار یک چالش است و اگر سامانه تجارت وجود داشته باشد و کالاها رصد شوند میتواند بر وضعیت بازار نظارت بیشتری داشت.
وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه با کارهای جهادی قابل جبران است؛ چراکه حتی در این شرایط هم پول زیادی در دست توده مردم است که با پای کار آمدن مردم میتوان برخی کارها را از پیش برد تا توسعه استان متوقف نشود.
۲۷۵ روستا در معرض خطر هستند
در ادامه این جلسه، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان نیز تصریح کرد: از سال ۸۴ طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی کلید خورد و ۳۵۰۰ سهمیه برای استان زنجان ابلاغ شد که این سهمیه به ۳۱۹۱ واحد رسید و تاکنون ۳۱۵۹ واحد منجر به انعقاد قرارداد شده و ۳۲ واحد باقی مانده است که در این حوزه زنجان رتبه نخست کشور را کسب کرده است.
رضا خواجهای با اشاره به اینکه تاکنون ۹۹ درصد ابلاغ سهمیه بهسازی مشکن روستایی در بانکهای عامل انعقاد قرارداد شده است، عنوان کرد: این در حالی است که میانگین کشوری این طرح ۷۷ درصد است. همچنین در بحث تسهیلات قرضالحسنه در سال ۹۷ حدود ۱۸۳ واحد سهمیه به مبلغ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان داشتیم که صد درصد آن محقق شده و در سال ۹۹ سهمیه استان ۱۴۱ واحد با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تا کنون ۱۳۵ واحد به بانک معرفی شده است.
وی به اعتبارات بخش حوادث در بخش احداثی، تعمیری و معیشتی اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۶۰۰ فقره تسهیلات با اعتبار ۹۴ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان اعطا شده است. همچنین ۱۰ هزار و ۱۷۴ تن سیمان رایگان اهدایی مقام معظم رهبری در روستاها توزیع شده است.
این مسئول با بیان اینکه در بخش مسکن محرومان نیز ۲۰۰۰ واحد سهمیه در نظر گرفته شده است، ادامه داد: ۱۸۲۷ فقره تشکیل پرونده شده ۳۶۶ واحد منجر به عقد قرارداد شده و مقرر شده تا ۲۲ بهمن ۶۰ درصد این واحدها به بهرهبرداری برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان یادآور شد: مقاومسازی مسکنهای روستایی از اولویتهای مهم این نهاد است و تا سال ۸۸ حدود ۱۲ درصد مسکنها مقاوم بودند که تا سال ۹۹ این رقم به ۵۳ درصد افزایش یافته است. همچنین ۲۷۵ روستا در معرض خطر هستند که ۴۲ هزار واحد مسکونی در آنها وجود دارد و ۲۶ هزار واحد آن غیرمقاوم است.
انتهای پیام
نظرات