به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، تئاتر تجربی که گاهی تئاتر آوانگارد نیز نامیده میشود، به گونهای از تئاتر غربی گفته میشود که در اواخر قرن نوزدهم توسط آلفرد ژاری با نمایش شاه اوبو آغاز شده است و هدف آن تغییر شیوه مرسوم و حاکم تولید و نگارش نمایش بوده است. در طول زمان و با تغییرات تئاترهای مرسوم و اتخاذ شیوههایی که زمانی حتی رادیکال فرض میشدند، اصطلاح تئاتر تجربی نیز دستخوش تغییراتی شده است. تئاتر تجربی در پی تجربه چیز جدیدی است.
تئاتر تجربی رویکردی آزمایشمحور و پژوهشمحور به تئاتر است که از قرن نوزدهم به بعد مرزهای تئاتر جهان را تغییر داده و انواع گوناگونی از تئاتر را پدید آورده است. هنرمندان تئاتر تجربی جهان سالها عاشقانه، آگاهانه، صادقانه و متواضعانه در کارگاهها و آزمایشگاهها ریاضت کشیدند و همراه با تحولات سیاسی و اجتماعی، هنر تئاتر را نیز متحول کردند و به آن تنوع و غنا بخشیدند.
این کارگاه با هدف بررسی سیر تحول رویکردهای تجربی و پیشروانه در تئاتر قرن بیستم، با تدریس سجاد شفیعیفر ، دانشجوی دکترای تئاتر دانشگاه تهران، پژوهشگر، کارگردان و پرفورمر، از ۲۲ آبانماه، چهارشنبهها ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۸، به صورت مجازی برگزار می شود.
علاقهمندان، جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به آیدی روابط عمومی کانون تئاتر aut_theater @ مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات