رضا دانایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به سرد شدن هوا و تاکید شهردار مشهد مبنی بر ساخت پناهگاه برای کارتنخوابها و افراد بیخانمان تاکنون هشت گرمخانه تحت عنوان سرپناه شبانه سرای مهر در پنج منطقه شهرداری مشهد ساخته شده است.
وی افزود: در حال حاضر دو گرمخانه آقایان و بانوان در مجموعه طلیعه سبز(خانه سبز) منطقه دو، دو گرمخانه آقایان و بانوان در شهرک شهید باهنر منطقه ۶، یک گرمخانه آقایان در مهدی آباد منطقه پنج، یک گرمخانه آقایان در سالن ورزشی متحد منطقه چهار، یک گرمخانه بانوان در انتهای طبرسی جنوبی و یک گرمخانه آقایان در بولوار شهید کشمیری منطقه سه ایجاد شده است.همچنین طبق برنامهریزیهای انجام شده دو گرمخانه دیگر نیز تا تاریخ ۱۵ آذر ماه به بهرهبرداری میرسد.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد عنوان کرد: کیفیت خدمات در گرمخانههای واقع در مجتمع اردوگاهی(خانه سبز) شهرداری بالاست؛ به طوری که در روزهای سرد پاییزی، دستکم نیمی از ظرفیت سالنها در ساعتهای ابتدایی شب پر میشود.
رفتار خدمتگزاران درگرمخانهها، سلیقهای نیست
دانایی با اشاره به اینکه رفتار خدمتگزاران درگرمخانهها، سلیقهای نیست و آنها طبق دستورالعمل پذیرش مددجو در گرمخانه ارائه خدمت میکنند، گفت: بعد از غربالگری اولیه، بسته به جنسیت و اینکه مشکوک به کووید باشند یا نه، به مراکز مربوط منتقل میشوند. ثبتنام و تحویل لباس، حمام و تعویض لباس، تحویل تخت، چای، شام و خاموشی در ساعت ۲۳:۳۰ برنامه شبها است. ابلاغ شده است که هر موقع از شب مددجویی مراجعه کرد، پذیرش شود.
وی افزود: بعد از صبحانه، تحویل لباس ساعت ۶:۴۵ انجام میشود و مددجو ۷:۳۰ صبح گرمخانه را ترک میکند. هر چند تاکید شده است که در صبح روزهای سرد هیچ مددجویی، به بیرون گرمخانه هدایت نشود اما چون ۹۹ درصد آنها معتاد هستند، برای مصرف مواد به صورت داوطلبانه بیرون میروند. تامین غذای گرمخانهها، با شرکت فراپخت است که کیفیت مناسبی دارد. پتوها و ملحفهها هم هر روز شستوشو میشوند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه رعایت استانداردها در گرمخانهها طی بازدیدهای میدانی بررسی میشود، بیان کرد: ارتباط با این مددجویان، دغدغه و تخصص میخواهد. نگاه ما کاملا انسانمحور است و همه تلاشمان را میکنیم تا با زنده کردن حس شخصیت در کارتنخوابها، آنها موفقیت را از درونشان شروع کنند.
وی یادآور شد: از شهروندان میخواهیم موارد تخلف و دیدگاههایشان را با ۱۳۷ در میان بگذارند.
برای تامین پوشاک کارتنخوابها به پویش گرمای همدلی بپیوندید
دانایی در خصوص پویش گرمای همدلی که برای تأمین البسه گرم برای کارتنخوابها و افراد بیخانمان راهاندازی شده، اظهار کرد: تا پیش از این و از طریق سرکشی به پاتوق کارتنخوابها و افراد بیخانمان، ماسک و دستکش در اختیار این افراد قرار میگرفت اما در این پویش همه کسانی که مایل هستند به این افراد کمک کنند، لباس، کاپشن و دستکش نرم در اختیار شهرداری قرار میدهند و مدیریت شهری ایناقلام را توزیع خواهد کرد.
وی ادامه داد: البسه اکثر اینافراد بسیار آلوده است و باید معدوم شود؛ بنابراین در اینطرح کمکها هم در اختیار افرادی که شب را در گرمخانهها حضور دارند، قرار میگیرد و هم افرادی که مایل به حضور در گرمخانهها نیستند.
دانایی با بیان اینکه البسه اهدایی باید نو باشد، افزود: برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از انتقال بیماری از طریق البسه دست دوم، فقط پذیرای البسه نوی شهروندان خواهیم بود.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد افزود: در گرمخانهها نیز استفاده از گان برای کارکنان گرمخانهها الزامی است زیرا علاوه بر سلامت کارتنخوابها و افراد بیخانمان، سلامت کارکنان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
دانایی درباره راههای ارتباط شهروندان، خیران و سازمانهای مردمنهاد برای اهدای البسه نیز گفت: اولین و مهمترین کانال ارتباطی دراینباره تماس با مرکز ۱۳۷ است و کارشناسان اینمرکز نیز خیران را به مراکز تحویل البسه هدایت خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات