• سه‌شنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 99091813723

اجرای مطالعات تفصیلی آبخیزداری در ۸۰ درصد مساحت استان قم

اجرای مطالعات تفصیلی آبخیزداری در ۸۰ درصد مساحت استان قم

ایسنا/قم رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در استان قم بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، حدود ۳۶۴ هزار و ۵۶۴ هکتار است اما آنچه که به عنوان بیابان در استان قم وجود دارد، ۱۷۶ هزار و ۳۸۳ هکتار است.

حسین سهل‌آبادی با تاکید بر اینکه اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تهدیدهای در سطح ملی روبرو است، عنوان کرد: این اداره‌کل با تهدیدهایی درحال مقابله است که این تهدیدها نه فقط قم بلکه استان‌های مجاور را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند به همین علت می‌توان گفت پروژه‌های این اداره از یک اهمیت ملی برخودار است.
وی با بیان اینکه مقابله با تهدیدهای ملی، نیازمند حمایت‌های ملی است، اظهار کرد: دستگاه‌ها و نهادها باید در کنار مردم بسیج شوند تا بتوانند مقابل تهدیدهایی همانند ریزگردها ایستادگی کنند.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تاکید بر اینکه حرکت در راستای رفع تهدیدها باید مهندسی‌شده و بر اساس اصول تخصصی حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری باشد، تصریح کرد: این اداره تلاش می‌کند تا نقشه راه را برای مقابله با تهدیدها مشخص کند.
وی اداره مهندسی و مطالعات را به مغز متفکر سازمان تشبیه کرد و خاطر نشان کرد: قبل از اجرای هر پروژه‌ای این اداره باید نقش و رسالت خود را انجام دهد تا دیگر ادارات بتوانند به عرصه عملیات وارد شوند.

سهل‌آبادی با بیان اینکه استان قم هشت حوضه آبخیز دارد، اضافه کرد: حوضه طغرود ۱۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار، حوزه کبار ۷۱ هزار و ۳۰۰ هکتار، حوضه سلمان زواریان ۱۱۶ هزار و ۹۲ هکتار، حوضه قمرود ۲۴۸ هزار و ۹۰۰ هکتار، حوضه علی آباد ۱۵۸ هزار هکتار، حوضه مره ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار و حوضه مسیله ۶۰۰ هزار هکتار است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به اینکه در این استان طرح‌های آبخیزداری در مناطق مرتفع که سیل‌خیز است دنبال می‌شود، عنوان کرد: حوضه آبخیز طغرود هشت زیر حوضه دارد که پنج مورد آن دارای مطالعه تفصیلی اجرایی است که شامل ۶۳ درصد این حوضه آبخیز می‌شود و سه مورد از زیر حوضه طغرود بدون مطالعه است.
وی خاطرنشان کرد: حوضه کبار دارای ۱۱ زیر حوضه است که ۹ مورد از آن‌ها که شامل ۸۳ درصد مساحت این حوضه می‌شود مورد مطالعه قرار گرفته است.
سهل‌آبادی با اشاره به اینکه در حوضه زواریان نیز ۸۰ درصد مساحت حوضه دارای مطالعه است، گفت: این حوضه دارای ۱۵ زیر حوضه است که ۱۲ مورد از آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه قمرود در میان حوضه‌های آبخیزداری استان قم بیشترین مساحت را دارد، افزود: بخشی از این حوضه خارج از محدوده استحفاظی استان قرار دارد، اما ۵۵ درصد آن، معادل ۲۴۸ هزار و ۹۰۰ هکتار این حوضه در داخل استان قم است که از این مساحت ۹۲ درصد دارای مطالعه است.
سهل‌آبادی عنوان کرد: دیگر مناطق استان به دشت‌ها اختصاص دارد که طرح‌های آبخیزداری در آن‌ها نداریم و اخیرا یک طرح پخش سیلاب در جاده قم گرمسار داشتیم که مطالعه آن انجام شده و کار آن درحال اجراست.
وی با اشاره به اینکه در عرصه مطالعات تفصیلی بیابانی ۲۵۱ هزار و ۹۷۴ هکتار کار انجام شده است، عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده مساحت کانون‌های بحرانی فرسایش بادی ۲۲ هزار و ۸۳۷ هکتار، مساحت جنگل‌های دست کاشت مناطق بیابانی چهار هزار و ۴۶۸ هکتار و در مجموع ۲۷۹ هزار هکتار در زمینه بیابان‌زدایی مطالعه انجام شده که از نظر حوضه آبخیز در شرق قم واقع شده است.
سهل‌آبادی با بیان اینکه در مجموع ۸۰ درصد مساحت استان قم دارای مطالعات تفصیلی اجرایی آبخیزداری است، گفت: تاکنون در مجموع ۲۷۹ هزار هکتار از مساحت بیابانی استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس اداره مهندسی و مطالعات اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در استان قم بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، حدود ۳۶۴ هزار و ۵۶۴ هکتار است اما آنچه که به عنوان بیابان در استان قم وجود دارد، ۱۷۶ هزار و ۳۸۳ هکتار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha