• شنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99092216323
  • منبع : نمایندگی همدان

یک پژوهشگر اجتماعی مطرح کرد

پژوهش در جان برنامه‌ریزی‌ها ننشسته

پژوهش در جان برنامه‌ریزی‌ها ننشسته

ایسنا/همدان یک پژوهشگر اجتماعی گفت: امروزه از پژوهش و تحقیقات علمی به عنوان یکی از مؤلفه ها و شاخص های مهم رشد و توسعه جوامع یاد می‌شود و بدون توجه به فعالیت های علمی و پژوهشی و سرمایه گذاری در این زمینه، توسعه ایجاد نخواهد شد و کم توجهی در این حوزه می تواند هر گونه برنامه ریزی های توسعه را دچار مشکل کند.

مهرداد هوشمند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پژوهش زیربنا و کلید رشد و توسعه جوامع است و بدون انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی و علمی، توسعه معنا ندارد و جوامعی که از نظر توسعه یافتگی از جایگاه بالا و ویژه ای برخوردار هستند، به امر پژوهش و تحقیقات علمی توجه اساسی داشته و برای آن برنامه ریزی و سرمایه گذاری های اساسی انجام داده اند.

وی افزود: پژوهش و توسعه لازم و ملزوم و مکمل یکدیگر هستند و همه پیشرفت های اقتصادی و صنعتی زاییده و نتیجه دستاوردهای علمی و پژوهشی است به همین علت کشورهای توسعه یافته بخش عمده ای از تولید ناخالص ملی خود را به برنامه ها و فعالیت های علمی و پژوهشی اختصاص داده و می دهند و پیوسته بر بودجه ها و اعتبارات علمی و پژوهشی خود می افزایند.

هوشمند یادآور شد: از پژوهش در جهان امروز به عنوان پایه و بنیان پیشرفت و توسعه یاد می شود و در جوامع توسعه یافته، فعالیت های علمی و پژوهشی به عنوان عنصر پایه ای و اساسی از اهمیت و اولویت ویژه و خاصی برخوردار است.

وی مطرح کرد: در دنیای امروز، هر جامعه ای که بخواهد در شرایط پرشتاب و متحول کنونی حرفی برای گفتن داشته باشد و نقشی فعال و آگاهانه بر عهده بگیرد، ناگزیر است به فعالیت های علمی و پژوهشی بها داده و برنامه ریزی های توسعه خود را بر مبنای دانایی و پژوهش استوار کند و بر مدار توسعه علمی، فنی و آموزشی حرکت کند و به گفته مولانا «اقتضای جان چو ای دل، آگهی است، هر که آگه تر بود، جانش قوی است».

این پژوهشگر مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که پژوهش جایگاه خود را در بین مدیران پیدا نکرده و مدیران سازمان ها و نهادهای مختلف به نتایج و یافته های پژوهشی توجهی ندارند و از کاربست تحقیقات و پژوهش های علمی استفاده نمی کنند و پژوهش در جان برنامه ریزی های ما ننشسته و این عدم توجه به کاربست یافته های پژوهشی و ضعف مدیریت پژوهشی، یک آسیب و افت مهم در برنامه ریزی های توسعه است.

وی ادامه داد: در این راستا ضرورت دارد از فعالیت ها و خدمات پژوهشگران حمایت شود و نهادها و مؤسسات علمی و پژوهشی را در حوزه اجرا و کاربرد فعال تر کنیم و به تقویت فعالیت های علمی و پژوهشی بیشتر بها دهیم و تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های ما بر مبنای پژوهش و یافته های علمی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha