محمد دالوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: براساس آمار موجود، میانگین برداشت چغندر قند در ایران به طور متوسط ۳۵ تُن در هکتار بوده و باتوجه به اینکه سالانه نزدیک به ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کِشت چغندر قند اختصاص دارد، میزان تولید این محصول حدود دو میلیون تُن برآورد میشود که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آنرا برگ و طوقه چغندر قند تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده اکثر دام ها چغندر قند را با میل و اشتها میخورند و نتایج نشان میدهد که میتوان از چغندر علوفهای به میزان ۸۱ تا ۹۱ درصد کنسانتره در جیره گوسفندان استفاده کرد.
دالوند بیان کرد: طوقه و برگ تازه چغندر به علت قابلیت هضم بالا، پروتئین مناسب و انرژی قابل متابولیسم میتواند در تغذیه نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار بگیرند.
این محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: امروزه باتوجه به محدودیت منابع تولید غذا و افزایش جمعیت، استفاده مطلوب از محصولات فرعی کشاورزی در تغذیه دام و طیور شتاب جدی گرفته است.
وی ادامه داد: استفاده از ضایعات دارای مزایایی شامل کاهش قیمت غذا، کاهش واردات مواد غذایی، کاهش رقابت بین غذای انسانی و دامی و کاهش آلودگی محیط زیست است.
دالوند تأکید کرد: باتوجه به تحقیقات انجام شده میتوان از برگ تازه چغندر قند بهعنوان جایگزین علوفه جیره یا همان یونجه در تغذیه گاوهای شیری و دیگر نشخوارکنندگان به میزان ۴۰ درصد ماده خُشک مصرفی بدون وجود عوارض مصرف برگ تازه، استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات