• پنجشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99111611983
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل منابع طبیعی گیلان خبر داد

افتتاح نخستین بند سرشاخه گیر گیلان با اعتبار ۲.۳ میلیاردی

افتتاح نخستین بند سرشاخه گیر گیلان با اعتبار ۲.۳ میلیاردی

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان، رسالت اصلی بندهای سرشاخه گیر را حذف محمولات همراه با جریان آب دانست و گفت: همزمان با چهارمین روز از ایام الله دهه فجر پروژه بند سرشاخه گیر بر روی رودخانه پلنگ رودخان صومعه سرا به بهره برداری رسید.

میرحامد اختری در گفت وگو با ایسنا، از افتتاح نخستین بند سرشاخه گیر استان گیلان در شهرستان صومعه سرا خبر داد و اظهار کرد: همزمان با چهارمین روز از ایام الله دهه فجر پروژه بند سرشاخه گیر بر روی رودخانه پلنگ رودخان در بخش چالکسر به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه پروژه مذکور برای نخستین بار در استان گیلان اجرایی شده است، افزود: بعد از شهرستان صومعه سرا، بهره برداری از دومین بند سرشاخه گیر استان در شهرستان تالش در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، عرض بستر رودخانه پلنگ رودخان را ۲۴.۶ متر و عرض بستر فعال آن را ۱۸ متر دانست و تصریح کرد: سازه ای که بر روی این رودخانه احداث شده، از طول تقریبی ۳۰۰ متر برخوردار است.

اختری، حجم سازه گابیونی بند سرشاخه گیر پلنگ رودخان را معادل ۴۷۲۳ مترمکعب دانست و عنوان کرد: برای اجرای این پروژه ۹۲۰ مترمکعب بتن ریزی صورت گرفته و ۱۶.۵ تن آرماتوربندی دارد.

وی اعتبار هزینه شده برای احداث بند سرشاخه گیر صومعه سرا را دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق ملی توسعه دانست و یادآور شد: ارتفاع سازه مذکور چهار متر بوده که مشتمل بر پی، بدنه و ۴۱ ستون به ارتفاع یک و نیم متر است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، رسالت اصلی بندهای سرشاخه گیر را حذف محمولات همراه با جریان آب دانست و گفت: حفاظت از دیواره های رودخانه و ممانعت از خاک شویی جدار رودخانه از دیگر مزایایی بندهای سرشاخه گیر است.

اختری، با بیان اینکه استان گیلان در مجموع ۵۲ حوضه آبخیز دارد، خاطرنشان کرد: در طول سنوات گذشته پروژه های متعدد آبخیزداری در این حوضه ها اجرایی شده که در سال جاری، ۱۰ پروژه مکانیکی آبخیزداری در سطح هفت شهرستان در دست اجرا می باشد.

فریور نقوی، معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت احداث بند سرشاخه گیر در شهرستان صومعه سرا، تاکید کرد: دبی رودخانه پلنگ رودخان در روزهای عادی ۱.۱۶ مترمکعب بر ثانیه است، اما دبی سیلابی آن به ۳۴ مترمکعب بر ثانیه می رسد.

وی طراحی بند سرشاخه گیر را برای پاسخگویی به سیل ۲۵ ساله دانست و اضافه کرد: در حال حاضر دو بند سرشاخه گیر در صومعه سرا و تالش کلید خورده و مطالعات در سایر حوضه های آبخیز استان برای احداث بندهای سرشاخه گیر دیگر در دست انجام است.

معاون فنی و آبخیزداری گیلان، از افتتاح ۴۸ پروژه آبخیزداری در ایام الله دهه فجر امسال خبر داد و تصریح کرد: این پروژه ها در شهرستان های آستارا، تالش، رضوانشهر، صومعه سرا، شفت، رودبار، سیاهکل، املش و رودسر به بهره برداری خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha