• پنجشنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99121410622
  • منبع : نمایندگی سمنان

استاندار سمنان در حاشیه آیین درختکاری عنوان کرد:

لزوم حفاظت از منابع محدود آبی/ هیچ تضمینی نیست آلودگی تهران به سمنان نرسد

لزوم حفاظت از منابع محدود آبی/ هیچ تضمینی نیست آلودگی تهران به سمنان نرسد

ایسنا/سمنان استاندار سمنان بر لزوم حفاظت جدی از منابع آبی، خاکی و فضای سبز موجود در استان تاکید کرد و خواستار حفاظت از منابع موجود به عنوان یکی از اولویت‌ها در سطح استان شد.

علیرضا آشناگر در آیین درختکاری که ۱۴ اسفند در محوطه باز استانداری سمنان برگزار شد با گرامیداشت ۱۵ اسفند؛ روز درختکاری اظهار کرد: این روز به آن دلیل که فرصتی است تا مردم ما به درخت‌کاری روی بیاورند روز مبارکی است.

وی ادامه داد: درختکاری فرهنگ بسیار خوبی است که از دیرباز در کشور ما رواج داشته و مردم اهتمام خاصی به انجام آن و توسعه فضای سبز داشته و دارند.

آشناگر همچنین به وضعیت بارش در استان نیز اشاره و عنوان کرد: استان سمنان ؛ استانی کم بارش و دارای منابع آبی محدود است و ضرورت دارد تا درختکاری در آن چند برابر شود.

رئیس شورای تامین استان با ذکر این که برخی افراد با انگیزه‌های سوداگرانه، بی‌رحمانه تیشه بر ریشه درختان تنومند استان می زنند، خواستار حفاظت از منابع موجود به عنوان یکی از اولویت‌ها در سطح استان شد و گفت : توسعه فضای سبز باید جزو اولویت‌های ضروری و جدی استان باشد.

استاندار از شهرداری‌ها؛ دهیاری‌ها ؛ دستگاه‌های اجرایی و اقشار مختلف مردم خواست تا کمک کنند که درختکاری به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود.

اشناگر با بیان این که یکی از کارهای پر اهمیت و اولویت دار ما مقاومت در برابر تغییر کاربری فضای سبز است، گفت: باید در طرح‌های جامع و همچنین در طرح‌های تفصیلی شهرها، حتماً حساسیت داشته باشیم که پروژه‌های عمرانی دارای پیوست‌های فضای سبز باشند.

وی اظهار کرد: در سال گذشته و امسال از منابع مشترک استان و اعتبارات ملی، تفاهم نامه‌هایی را در بخش توسعه‌ی آبخیزداری در سطح استان منعقد کرده‌ایم.‌

اشناگر اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۸۰ میلیارد تومان برای توسعه‌ی آبخیزداری در سطح استان اختصاص دادیم و امسال نیز این امر ادامه خواهد داشت.

درخت کالای تزئینی نیست
استاندار سمنان گفت: امروزه درخت در زندگی کالای تزئینی نیست بلکه یک نیاز ضروری برای حیات جامعه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت درخت و درختکاری افزود: اگر جامعه را به عنوان یک پیکر زنده تلقی کنیم فضای سبز و درخت به عنوان ریه‌های سالم این جامعه محسوب می‌شوند که در این صورت اگر درخت در زندگی ما نباشد حتماً آلودگی جای آنها را خواهد گرفت و پیکر جامعه نحیف و بیمار خواهد شد و در مقابل ویروس‌ها حتماً مقاومتی نخواهد کرد.

استاندار سمنان تصریح کرد: استان سمنان در حاشیه کویر قرار گرفته و بارش باران در آن اندک است و همچنین در مناطق کوهستانی نیز به‌دلیل رگباری بودن بارش‌ها دچار فرسایش زیاد است ؛ فلدا در چنین وضعیتی کاشت‌ درخت امری لازم و ضروری است.

آشناگر توسعه فضای سبز و درختکاری را کمک به نسل آینده ارزیابی و تصریح کرد: در گذشته شهرداری‌ها هنگامی که معبری را باز می‌کردند ، نهال‌هایی را نیز توزیع کرده و خانواده‌ خود در مقابل منازل‌شان درخت کاشته و از آن مراقبت می‌کردند که متاسفانه این فرهنگ قدری کم رنگ شده است و باید همه کمک کنیم تا این فرهنگ توسعه یافته و قوت گیرد.

استاندار سمنان با تاکید بر اینکه درخت در زندگی کالای تزئینی نیست، بلکه یک نیاز ضروری برای حیات جامعه محسوب می‌شود ؛ اظهار کرد: درختکاری ضروری است و همه باید کمک کنیم تا در داشتن هوای پاک سهیم باشیم .

هیچ تضمینی نیست آلودگی تهران به سمنان نرسد

آشناگر در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح وضعیت هوای استان گفت: استان سمنان، استانی پاک از نظر وضعیت هوا محسوب می‌شود و تنها چند روز از سال تحت تاثیر هوای پایتخت قرار می‌گیرد؛ اما هیچ تضمینی نیست که آلودگی هوای پایتخت به استان سمنان سرایت نکند .

وی اضافه کرد: اگر غفلت کنیم و یا اجازه‌ی فعالیت صنایع آلاینده را در سطح استان صادر نماییم ،بی‌شک این امر برای ما مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.‌

این مقام ارشد اجرایی به اقدامات انجام شده در سطح استان به‌منظور توسعه‌ی آبخیزداری اشاره و خاطرنشان کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه ای را با سازمان جنگل‌ها منعقد کردیم که به عنوان جهشی در استان در بحث آبخیزداری محسوب می‌شد و انشاالله امسال نیز این روند ادامه خواهد داشت.

استاندار سمنان گفت: باید از ظرفیت خاک در ارتفاعات به صورت آبخیزداری و در دشت‌ها در قالب طرح‌های آبخوان‌داری استفاده کرده و مقدار محدود آبی که به خاطر نزولات آسمانی در روزهای محدود در استان سمنان داریم، حفاظت نماییم.

اجازه‌ی تغییر کاربری فضای سبز را در این دو سال نداده ام
وی عنوان کرد: تغییر کاربری‌ها به خصوص فضای سبز، جزو خطوط قرمز ما در استان محسوب می‌شود و در طی مدت دو سال و چند ماه حضورم در استان سمنان به‌جز در مواردی محدود مانند آنچه در تصمیم اخیر ما در شاهرود به انجام رسید و آن نیز الزاما به شرط ایجاد چندین برابر فضای سبز موجود، با تغییر کاربری موافقت شد، هیچ‌گاه اجازه‌ی تغییر کاربری فضای سبز را صادر نکرده‌ام.‌

آشناگر از شهرداران استان خواست تا در کنار توسعه میادین، معابر، ساختمان ها، خدمات و تاسیسات شهری ، حتماً باید درختکاری را به عنوان یک کار اولویت‌دار برای خود تعریف کرده و با توسعه ی فضای سبز و استفاده از آب‌های موجود، ضمن ایجاد طراوت و شادابی در جهت پاکی هوا نیز تلاش کنند.

استاندار همچنین به دستگاه‌های اجرایی نیز توصیه کرد تا بخشی از هزینه‌های جاری خود را برای فضای سبز اختصاص داده و اجازه دهند تا مردم از امکانات ایجاد شده حداقل به صورت بصری استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha