• دوشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99122518977

مشاور و درمانگر دانشگاه فردوسی مشهد:

نبود تعاملات اجتماعی، استرس دانشجویان را افزایش می‌دهد

نبود تعاملات اجتماعی، استرس دانشجویان را افزایش می‌دهد

ایسنا/خراسان رضوی مشاور و درمانگر دانشگاه فردوسی مشهد گفت: شیوع کرونا و ارتباطات مجازی دانشجویان و افراد با یکدیگر، باعث می‌شود دانشجویان خصوصا سال اولی، با عدم تعاملات اجتماعی همراه شوند و استرس‌هایی برای آن‌ها به وجود آید.

دکتر علیرضا گل در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تاثیر کرونا بر تعاملات اجتماعی دانشجویان سال اولی اظهار کرد: به صورت کلی کرونا همه افراد را از برخی منابع اصلی که می‌تواند حمایت اجتماعی، تعاملات اجتماعی، مکان‌ها و افراد باشد به نوعی محدود و به بخش اعظم فعالیت‌های روزمره آسیب وارد می‌کند. نبود تعاملات اجتماعی و گفت‌وگو با یکدیگر سطح استرس‌ افراد را افزایش می‌دهد و این تفاوتی است که بیماری کرونا برای همگان رقم زد.

وی افزود: این استرس‌ها و محدودیت‌هایی که کرونا به وجود آورد، دانشجویان به ویژه سال اول را تحت تاثیر قرار داد زیرا آن‌ها با فرآیند چندین باره تاخیر کنکور مواجه شدند و سپس بعد از قبولی در دانشگاه، بسیاری از آن‌ها رنگ دانشگاه را به دلیل تعطیلی ندیدند. در نتیجه تعاملات و معنای همکلاسی و استاد را متوجه نشدند و تمامی فعالیت‌ها به صورت مجازی پیش رفت که این امر قطعا آسیب‌هایی را ایجاد می‌کند. شاید این آسیب‌ها از آسیب‌های کرونا کمتر باشد اما کمبود ارتباطات شرایط را سخت می‌کند و اضطراب و کمبود منابع که شامل حمایت‌ها و تعاملات اجتماعی است را در فرد کاهش می‌دهد.

این مشاور و درمانگر دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در کنار این اضطراب و افسردگی، فرسودگی هم به وجود می‌آید زیرا در کلاس‌های آموزش مجازی تنوع کمتر دیده می‌شود و این امر برای دانشجویان به ویژه سال اول فرسودگی به بار می‌آورد و تنوع گذشته را ندارد. اساتید باید براساس این برهه، تغییر روند تدریس را به کار گیرند و دانشجویان هم در فرآیند درس مشارکت داشته باشند و این امر نیز کمک کننده است. همچنین دانشگاه‌ها باید بتوانند دوره‌هایی تحت عنوان «سلامت روان»  را داشته باشند تا آگاهی‌های لازم را در این خصوص افزایش دهند. اگر دانشگاه‌ها بتوانند به تدریج دوره‌ها و کارگاه‌هایی با تعداد محدود برگزار کنند، آن تعامل میان دانشجویان شکل خواهد گرفت.

وی در خصوص فعالیت‌هایی که خود دانشجویان می‌توانند برای جلوگیری از افسردگی و افزایش تعاملات اجتماعی انجام دهند، عنوان کرد: اصطلاحی که امروزه میان افراد دیده می‌شود، «خود مراقبتی» است و حتی درمان‌ها به سمت مراقبت پیش می‌رود و در این زمینه چهار فعالیت می‌تواند به دانشجویان کمک کند تا از روان خود مراقبت کنند. ابتدا برنامه ورزشی می‌تواند کمک کند، دوم باید برنامه‌ریزی برای کاهش استرس داشت، سوم حمایت اجتماعی را دریافت کنند که می‌تواند با حتی تلفن زدن اتفاق بیفتد و چهارم تغذیه است که می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. بنابراین این چهار عامل بر روی جسم و روان تاثیر می‌گذارد. خود مراقبتی در این برهه زمانی باید بیشتر باشد تا آسیب‌ها کاهش پیدا کنند و رضایت و شادکامی در افراد خصوصا دانشجویان افزایش یابد. 

گل خاطرنشان کرد: هر دانشگاه یک مرکز مشاوره دارد و مراکز مشاوره با هزینه‌های بسیار اندکی به دانشجویان خدمات می‌دهند و دانشجویان می‌توانند با این مراکز ارتباط برقرار کنند و این اطمینان به آن‌ها داده می‌شود که این مراکز رازدار هستند و دانشجویان می‌توانند برای حل مشکلات خود به مراکز مشاوره دانشگاه با کمترین هزینه مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha