• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: bushehr-162

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر:

زوجین ناقل تالاسمی قبل از فرزندآوری به مراکز مشاوره مراجعه کنند

زوجین ناقل تالاسمی قبل از فرزندآوری به مراکز مشاوره مراجعه کنند
کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: زوجین ناقل بیماری تالاسمی بایستی قبل از فرزند آوری به مراکز مشاوره تالاسمی مراجعه کنند. 

به گزارش ایسنا منطقه بوشهر، فرزانه گشمردی اظهار کرد: کلیه مشخصات افراد مانند چشم، رنگ مو و غیره از والدین به ارث می‌رسد به طوری که برای هر خصوصیت دو عامل ژنی وجود دارد که یکی از پدر و دیگری از مادر به ارث می‌رسد، اگر شخصی تنها یک عامل (ژن) معیوب را از یکی از والدین خود دریافت کند بیمار نخواهد شد و به این شخص ناقل با تالاسمی مینور یا مبتلا به نوع خفیف تالاسمی می‌گویند که می‌تواند عامل تالاسمی خود را به فرزندان منتقل کند.

این کارشناس در خصوص بیماری بتاتالاسمی عنوان کرد: بیماری بتاتالاسمی نوعی کم‌خونی ارثی یا ژنتیکی است که از طریق والدین به کودکان منتقل می‌شود این بیماری به دو صورت خفیف (مینور) و شدید (ماژور) دیده می‌شود و علائم آن از شش‌ ماهگی به بعد ظاهر می‌شود که شامل رنگ‌پریدگی، اختلال خواب، اختلال غذا، ضعف و بی‌حالی کودک است.

وی بیان کرد: بدیهی است فرزند فرد مبتلا به تالاسمی اگر فقط یک عامل معیوب را از والدین خود دریافت کند تنها ناقل بوده و بیمار محسوب نمی‌شود، در حالی‌که در تالاسمی ماژور یا شدید شخص دو عامل معیوب را از والدین خود دریافت می‌کند.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در خصوص زمان احتمالی جهت ابتلا به بیماری بتاتالاسمی گفت: اگر پدر و مادر هر دو ناقل ژن تالاسمی باشند در هر حاملگی 25 درصد احتمال وجود دارد که کودک یک ژن معیوب را از پدر و یک ژن معیوب را از مادر به ارث برده و در نتیجه دارای دو ژن معیوب شده به بیماری تالاسمی ماژور مبتلا گردد.

تشخیص بیماری بتاتالاسمی شدید از طریق انجام آزمایش خون و ژنتیک

گشمردی راه‌های تشخیص بیماری بتاتالاسمی شدید را از طریق انجام آزمایش خون و انجام آزمایش ژنتیک در زمان جنینی دانست و تأکید کرد: راه‌های پیشگیری از بیماری بتاتالاسمی شدید شامل عدم ازدواج دو فرد تالاسمی مینور یا ناقل تالاسمی، استفاده از روش‌های مطمئن تنظیم خانواده مانند بستن لوله در زنان، وازکتومی در مردان، استفاده از قرص ضد بارداری، آی یو دی و کاندوم، انجام مشاوره ژنتیک زوج ناقل و تعیین ژن معیوب پدر و مادر قبل از بارداری زوجه و انجام مجدد مشاوره ژنتیک در هفته ۱۲-۸ بارداری و تشخیص وضعیت جنین از لحاظ ابتلا به بیماری بتاتالاسمی ماژور که در صورت تایید بیمار بودن جنین می‌توان قبل از هفته ۱۶ حاملگی با مراجعه به پزشکی قانونی اقدام به سقط‌ جنین کرد.

کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خاطرنشان کرد: ناقل تالاسمی هیچ مشکلی ندارد و اهمیت ناقل بودن زمانی است که شخص توجه داشته باشد که همسر انتخابی وی ناقل نباشد و چنانچه هر دو نفر (زوجه و زوج) ناقل باشند بایستی پیش از هر اقدامی مشاوره تالاسمی در مرکز بهداشتی درمانی ویژه مشاوره تالاسمی که در هر شهرستان به این منظور اختصاص‌ یافته حضور یافته و در صورت تصمیم به ازدواج جهت انجام مشاوره ژنتیک به یکی از آزمایشگاه‌های معتبر کشور مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: والدین عزیزی که زوج مینور هستند و توفیق داشتن فرزند سالم را داشته‌اند حتماً از وقوع بارداری مجدد خودداری نمایند تا شاهد رنج و مرگ زودرس کودک مبتلا به تالاسمی شدید و فشارهای اقتصادی ناشی از هزینه‌های درمانی وی نباشند. 
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha