• چهارشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۸:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-82510

معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه:

در حوزه آبی کردن اراضی زراعی استان خیلی کار نکرده ایم/ کشاورزی استان باید اقتصادی شود

در حوزه آبی کردن اراضی زراعی استان خیلی کار نکرده ایم/ کشاورزی استان باید اقتصادی شود
معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: با وجودی که ۵.۵ درصد اراضی قابل کشت کشور را در استان داریم، در حوزه آبی کردن این اراضی خیلی جلو نرفته ایم.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، هدایت حاتمی در دومین جشنواره ملی روز مزرعه که در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان اسلام آبادغرب برگزار شد، با اشاره به پایین بودن میزان بهره وری در بخش کشاورزی در مقایسه با دیگر بخش‌ها تأکید کرد: در دنیای امروز موضوع بهره وری در بخش کشاورزی به جد مورد توجه است.

وی با اشاره به آسیب پذیر بودن بخش کشاورزی در استان کرمانشاه، تصریح کرد: با وجودی که کشاورزان زحمات زیادی را متحمل می شوند، اما بهره وری در بخش کشاورزی پایین است که عمده دلایل آن به  ناقص بودن زنجیره تولید و کار نکردن در حوزه بازاریابی و زنجیره ارزش بر می گردد.

وی با تأکید بر اینکه باید سهم مطلق بخش کشاورزی از اقتصاد استان روز به روز بیشتر شود، تصریح کرد: بخش کشاورزی در کنار دیگر بخش ها مثل خدمات، گردشگری و ... باید توسعه پیدا کند.

 وی از متخصصان و محققان خواست تا روی اقتصاد کشاورزی کارکرده و برای اقتصادی کردن کشاورزی استان راهکار ارائه کنند.

حاتمی در ادامه  با بیان اینکه برای جا انداختن یافته های ترویجی در بین بهره برداران مشکلات زیادی داریم، تاکید کرد: تعداد زیاد بهره برداران، نبود بنگاه‌هایی در ارتباط با بخش کشاورزی، سنتی بودن بخش کشاورزی و ... سبب شده تا برای جا انداختن یافته های کشاورزی به زحمت بیشتری نیاز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه محققان، مروجان و بهره برداران سه ضلع مثلث توسعه کشاورزی استان هستند، تأکید کرد: برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی باید ابتدا یافته‌های علمی روز را در اختیار داشته باشیم و سپس برای انتقال این یافته ها به کشاورزان  و انتقال آنها به مزرعه برنامه ریزی کنیم.

معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی یکی از قوی‌ترین استانها به شمار می‌رود، تصریح کرد: در بخش کشاورزی ظرفیت های خیلی خوبی در استان داریم که باید برای شکوفایی آنها کار شود.

حاتمی با اشاره به دیم بودن بخش عمده ای از زراعت استان کرمانشاه تأکید کرد: با وجودی که میزان آب موجود در استان از متوسط کشوری بالاتر بوده و پنج و نیم درصد اراضی قابل کشت کشور را هم در اختیار داریم، خیلی در حوزه آبی کردن اراضی زراعی جلو نرفته‌ایم.

 وی تأکید کرد: درصد اراضی آبی شده استان کرمانشاه تقریبا نصف میانگین کشوری است.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی سامانه گرمسیری و سردسیری در آینده شاهد اتفاقات خوبی در حوزه آبی کردن اراضی زراعی استان کرمانشاه باشیم.

حاتمی در ادامه از بهره وری آب به عنوان یکی از دغدغه های جدی کشور در شرایط کنونی یاد کرد و افزود: با توجه به اینکه عمده مصرف آب در بخش کشاورزی است، برای بهره وری آب باید به دنبال ساماندهی مصرف آب در بخش کشاورزی باشیم.

معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه هیچ محدودیتی در حوزه تسهیلاتی برای کشاورزان و دامداران در استان نداریم، تأکید کرد: استان کرمانشاه تقریبا پیشروترین استان کشور در حوزه جذب تسهیلات روستایی و عشایری به گواه آمار و ارقام است.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha