برای اولینبار در کشور یک طرح به منظور تثبیت شنهای روان و جلوگیری از گرد و غبار با بهرهگیری از ن ظریه پروفسور کردوانی در خصوص استفاده از مالچ ریگی و سنگریزهها به جای مالچ نفتی در گرمسار اجرایی شد.
علینقی حیدریان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در همین ارتباط در گفتوگو با خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان، اظهار کرد: این نظریه سالها پیش از سوی پروفسور کردوانی مطرح و از همین رو منابع طبیعی استان تصمیم گرفت این طرح ابتکاری را در زادگاه ایشان اجرایی کند.
وی از استان سمنان به عنوان یک استان بیابانی نام برد و گفت: حدود 5.5میلیون هکتار از مساحت 9.7 میلیون هکتاری این استان را کویر و بیابان تشکیل میدهد و همین ضرورت اجرای طرحهای بیابانزایی را در هفتمین استان پهناور کشور بیش از پیش روشن میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان سهم بیابانها از وسعت این استان را 57 درصد برشمرد و گفت: یک میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان تحت تاثیر فرسایشهای بادی است که بیش از 600 هزار هکتار آن را کانونهای بحران تشکیل میدهند.
حیدری از وجود 22 نقطه کانون بحرانی در بیابانهای این استان خبر داد و افزود: منابع طبیعی استان طرحهای متعددی در همین ارتباط مورد مطالعه قرار داده است.
وی با بیان اینکه از دهه چهل کار مقابله با بیابانزایی در استان شروع شده خاطرنشان کرد: کار مقابله با پیشروی بیابان در استان از طرق مختلف از جمله نهالکاری، تاغکاری، ایجاد بادشکن، مالچپاشی و...انجام میشود.
حیدریان با بیان اینکه در 50 سال گذشته بیش از 110 هکتار جنگل دست کاشت تاغ در استان ایجاد شده گفت: این تاغها تا حدود زیادی مانع از پیشروی بیابان در مناطق هدف شده اما وسعت بیابانها در استان بالا است و همین نیاز به کار بیشتر را هویدا میکند.
وی با تقدیر از پیشنهاد دکتر کردوانی در این طرح اظهار کرد: در صورت موفقیت این طرح پایلوت، اجرای طرحهای مالچ ریگی در استان توسعه مییابد.
نظرات