روانشناسي
-
استعدادیابی ژنتیکی در ایران
از سال ۲۰۱۱، پس از انتشار نتایج اولیه پروژه بزرگ توالییابی ۱۰۰۰ ژنوم در دنیا، شرکتهای مختلفی در سراسر دنیا تلاش کردند تا بین دادههای ژنتیکی و علائم بالینی ارتباطاتی بیابند.
-
چگونه در ایام کرونا اعتماد به نفس کودکان را افزایش دهیم؟
یک روانشناس با تاکید بر اینکه در ایام فراگیری ویروس کرونا به سبب تقویت آموزشهای مجازی کودکان، دور بودن از محیط همسالان و کاهش ارتباطات اجتماعی آنها، امکان کاهش مهارتهای ارتباطی و کاهش اعتماد به نفس در کودکان وجود دارد، به تبیین راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس آنها پرداخت.
-
کنکور و خطر خودپنداره کاذب کنکوریها
یک روانشناس به تاثیر منفی خود پنداره کاذب دانش آموزان کنکوری در عدم رضایت برای حضور در دانشگاههای رده پایین اشاره کرد و گفت: چناچه خود ایدهآل دانش آموز با خودپنداره واقعی او فاصلهزیادی داشته باشد، در صورت عدم موفقت در کنکور ، نگرش منفی نسبت به تواناییهای خود پیدا میکند و تصور میکند در هیچ حوزهای شخص موفق و مفیدی نخواهد شد.
-
چرا برخی در پاییز افسرده می شوند؟
به گفته یک روانشناس، نوعی از افسردگی با نام «افسردگی فصلی» در فصلهای پاییز و زمستان به دلیل کوتاه بودن روزها و سرد بودن هوا ممکن است برخی افراد را درگیر کند.
-
چگونه کمالگرا نباشیم؟
یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه افراد کمالگرا از اشتباه کردن هراس دارند، گفت: این افراد از نقص داشتن و اشتباه کردن میترسند و باید به صورت عمدی مرتکب خطا شوند.
-
چگونه با احساس نارضایتی دوران سالمندی مواجه نشویم؟
همزمان با روز جهانی سالمندان، یک روانشناس اظهار کرد: هر اندازه فرد در طول زندگی به اصالت وجودی خود و هستی خود آگاه شود، سالمندی رضایت بخش تری خواهد داشت و در مقابل اگر در طول زندگی به صورت افراطی به مسائل غیر از شناخت خود و تامل در هستی و بودن برای دیگران پرداخته باشد ممکن است در دوران سالمندی دچار خلاء وجودی و معنایی شود.
-
صدمات دوستیهای اجتماعی امروزی و فروپاشی خانواده ها
یک روانشناس بالینی با اشاره به دوستیهای اجتماعی در شبکههای اجتماعی مجازی و با بیان اینکه اساس دوستیهای اجتماعی بر مبنای حمایت از مسائل اجتماعی فرد است، اظهار کرد: بنابر نگاه آسیب شناختی علم روانشناسی، امروزه پدیده دوست اجتماعی به عنوان یک آسیب فردی و اجتماعی ناشی از سوء استفاده از شبکههای مجازی و عامل اختلافات و فروپاشیهای زندگی خانوادگی و زوجین است.
-
تعامل مادران شاغل با کودکان خود چگونه باید باشد؟
یک روانشناس درباره تاثیرات عدم حضور مادران شاغل در خانه بر کودکان گفت: مدت زمان حضور مادر در کنار فرزند عاملی تعیین کننده برای ایجاد روابط قوی میان آنها نیست بلکه کیفیت تعامل مادر با فرزند مهم است.
-
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد:
موفقیت در رشته روانشناسی به همت خود فرد بازمیگردد
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در صورت ورود دانشجویان به دانشگاههای برتر در رشته روانشناسی، آینده شغلی و حرفهای و همچنین سطح دانش و توانمندی این افراد بهتر تضمین میشود.
-
یک روانشناس مطرح کرد؛
نقش اساسی کمالگرایی در وسواس، افسردگی و اضطراب
یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه کمالگرایی میتواند خود را در زمینههای مختلف نشان دهد، گفت: کمالگرایی در اختلالهای وسواس، افسردگی و اضطراب نقش اساسی را ایفا میکند.
-
اگر کودک ناشنوا دارید، بخوانید
همزمان با روز جهانی زبان اشاره یک مشاور به بیان مشکلات روانشناختی کودکان ناشنوا پرداخت و با بیان اینکه کودکان ناشنوایی که والدین شنوا دارند دچار چالشها و مشکلات بیشتری در خانواده هستند اظهار کرد: کودکان ناشنوایی که در خانوادههای شنوا بزرگ میشوند در یادگیری مهارتها نسبت به همسالان خود دچار تاخیر هستند.
-
چگونه و از چند ماهگی می توان کودک را به «مهدکودک» سپرد؟
یک روانشناس با بیان اینکه مهد کودک در عصر حاضر یکی از ملزومات رشد اساسی کودک محسوب میشود اظهار کرد: باید توجه کرد که شخصیت اصلی کودک تنها در محیط خانواده شکل میگیرد و حضور در محیطهای دیگر مانند مهد کودک به این شکل گیری کمک میکند.
-
در آستانه روز جهانی آلزایمر یک روانشناس تشریح کرد
راه های نگهداری و کاهش بدخلقی بیماران آلزایمری
در آستانه روز جهانی آلزایمر یک روانشناس به بیان مسائل پیرامون افراد مبتلا به آلزایمر و خانوادههایشان پرداخت و اظهار کرد: فرد مبتلا به آلزایمر ملغمه ای از احساسات گیجی، ترس، خشم، یأس، تردید، غم و افسردگی را تجربه میکند، بنابراین اطرافیان او باید با گوش کردن به حرف هایش، او را برای سازگاری با بیماری اش آماده کنند، به او کمک کنند تا عزت نفسش را حفظ کند و به او اطمینان دهند که با وجود بیماری اش هنوز می تواند از زندگی لذت ببرد.
-
هشدار؛ بازیهای ویدئویی آنلاین اعتیادآور تر از سایر بازیها هستند
بنابر اظهارات یک روانشناس، خطر اعتیاد در نوعی از بازیهای ویدئویی که دارای چند بازیکن هستند و رقابت در آنها به صورت آنلاین برگزار میشود، به علت اینکه بازیکنان برای خودشان شخصیت مجازی میسازند و از دنیای واقعی جدا میشوند و در بازی زندگی میکنند، بیشتر است چراکه اغلب این بازیها پایانی ندارند.
-
چند تکنیک برای مقابله با اضطراب ناشی از کرونا
با پاندمی کروناویروس و آمارهای رو به افزایش مبتلایان و جانباختگان در ایران و جهان ، استرس زیادی در مردم ایجاد شده است. یک روانشناس به تشریح تکنیک هایی پرداخت تا با استفاده از آنها بر اضطراب ناشی از کرونا غلبه کنیم.
-
تاثیر ترتیب تولد در خانواده و تمایل به فرزندآوری
بنابر اظهارات یک روانشناس اجتماعی، از نظر روانی در خانواده های پرجمعیت به دلیل اینکه به اندازه کافی رفاه وجود ندارد، معمولا فرزندان وسط تمایل کمی به فرزندآوری و فرزندان آخر هیچ تمایلی به فرزندآوری ندارند؛ در واقع ترتیب تولد در خانواده، در تمایل به فرزند آوری نقش آفرین است.
-
ساماندهی مشاوره های مجازی تا ۴ ماه آینده
معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که به طور کلی سازمان در حوزه آموزشهای خانواده، سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر را در بحث آموزشهای پیش و پس از ازدواج پشتیبانی می کند.
-
دخترها باهوشترند یا پسرها؟
در حالی که طبق برخی پژوهشها، نمیتوان تفاوتی میان هوش دختران و پسران قائل شد، برخی دیگر از پژوهش ها عنوان می کنند IQ پسران بیشتر از دختران است و در مقابل نمره کلی هوش هیجانی EQ دختران بالاتر از پسران است و با افزایش سن دختران، توانایی های انعطاف پذیری و کنترل تکانه از هوش هیجانی آنها ارتقا می یابد؛ این در حالیست که در پسران با بالا رفتن سطح تحصیلات، مهارت های خودشکوفایی و استقلال از هوش هیجانی آنها افزایش می یابد.
-
با هوشی که دارید، چه شغلی مناسب شماست؟
بسیاری اوقات والدین، آرزوها و امیال دوران کودکی خود را که غالبا به آنها نرسیدهاند به کودکان خود القا میکنند و سعی دارند فرزندانشان در همان مسیری که برای آنها ارزشمند است قدم بردارند، در این شرایط تصوراتی در کودک شکل میگیرد که قدم گذاشتن در سایر رشتههای آموزشی را کم ارزش میپندارد و در پی کشف استعداد و تواناییهای خود نمیرود اما باید پرسید آیا از منظر روانشناسی هر فردی استعداد خاص خود را دارد؟.
-
فردی که خودش را به خودکشی تهدید می کند، جدی بگیرید
یک روانشناس به باورهای غط مردم نسبت به خودکشی اشاره کرد و گفت: مردم تصور میکنند افرادی که از پیش تهدید به خودکشی میکنند و درباره خودکشی می گویند، اقدام به خودکشی نمیکنند در حالی که این تصوری غلط است چراکه افراد بیمقدمه و ناگهانی و بر سر مسائل کوچک این کار را نمی کنند و خودکشی افراد معمولا با زمینهها و مشکلات قبلی صورت می گیرد.
-
یک روانشناس بالینی تشریح کرد
اثرات منفی کمالگرایی
یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه کمالگرایی دارای اثرات منفی بسیار زیادی است، گفت: اولین اثر منفی این است که فرد برای به دست آوردن استانداردهای سطح بالا در فشار است و این تنیدگی و فشار باعث میشود که احساس خستگی و فرسودگی کند.
-
برای آموزش آنلاین، نظمی مقتدرانه و صمیمی برای کودک ایجاد کنید
یک روانشناس به والدین توصیه کرد که در دوران آموزش آنلاین، نظم را به شکل کاملا مقتدرانه و صمیمی در خانه ایفا کنند و برای انجام این امر ابتدا خودشان به قوانین این نظم احترام بگذارند تا کودک نیز آن را رعایت کند.
-
یک روانشناس بالینی:
کمالگرایی، چاقویی که دسته خود را میبرد
یک روانشناس بالینی گفت: خیلی مواقع افراد کمالگرا به موفقیت چشمگیری دست پیدا نمیکنند؛ بنابراین هیچ ارتباطی بین کمالگرایی و موفقیت وجود ندارد. در نتیجه میتوان اینگونه توضیح داد که کمالگرایی چاقویی است که دسته خود را میبرد.
-
در خانه کلاس درس را شبیه سازی کنید
یک روانشناس اجتماعی درباره نحوه کنترل کودکان توسط والدین برای عدم دسترسی به مطالب ناامن فضای مجازی گفت: کودکان کنجکاوند و اگر مستقیما و به طور مستمر روی عدم دسترسی آنها به مطالب ناامن تاکید داشته باشیم، با نتیجه عکس آن مواجه میشویم.
-
نحوه مقابله والدین با فضای ناامن اینترنت با آغاز آموزشهای آنلاین مدارس
در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و آموزش دانشآموزان به صورت حضوری و مجازی بدلیل شیوع کرونا، یک کارشناس روانشناسی به تشریح فضا و محتوای ناامن اینترنت برای کودکان و نوجوانان و نحوه مقابله والدین با آن پرداخت.
-
عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تبریز تشریح کرد
توصیههایی به دانشجویان برای سازگاری با روزهای کرونایی
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه تبریز با بیان اینکه هر تغییری، استرس ایجاد میکند، اظهار کرد: شیوع کووید۱۹ نیز باعث ایجاد استرس و تغییر سبک زندگی بسیاری از افراد مانند تغییر در برنامه خواب و بیداری، خوراک و تحصیلات شد.
-
راه های کاهش پرخاشگری کودکان و نوجوانان
یک کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، به تبیین عمل پرخاشگری کودکان و نوجوانان در دوران شیوع بیماری کرونا پرداخت.
-
یک روانشناس بالینی:
باید برای خود تیم محافظ داشته باشیم
یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه «ما موجودات اجتماعی هستیم، همیشه جمع از ما محافظت کرده و اگر از جمع خارج شویم مسلما آسیبپذیر خواهیم بود»، گفت: چقدر خوب است که بتوانیم برای خود تیم محافظ و گروه ضربت داشته باشیم که از ما محافظت کند.
-
مصاحبه متقاضیان شهرستانی اخذ پروانه روانشناسی به زودی آنلاین میشود
رئیس سازمان روان شناسی و مشاوره کشور با اشاره به شیوع کرونا از دریافت مجوز برگزاری آنلاین جلسات کمیسیونهای تخصصی سازمان برای مصاحبه متقاضیان دریافت پروانه اشتغال روانشناسی خبر داد و گفت: به دلیل شرایط کرونایی، از طریق شورای مرکزی سازمان مجوز برگزاری آنلاین جلسات کمیسیونها و مصاحبات اخذ شده است، بدین ترتیب تلاش می کنیم متقاضیان دریافت پروانه فعالیت روانشناسی پس از راه اندازی زیر ساختها، از شهرستانها به تهران نیایند و مصاحبه آنها مجازی انجام شود.
-
توصیه یک روانشناس به والدین کنکوریها: خودتان را با رتبه کنکور فرزندتان معنی نکنید
یک متخصص روانشناس کودک و نوجوان با اشاره به استرس و اضطراب ناشی از اعلام نتایج کنکور در نوجوانان گفت: کنکور انتهای راه نوجوانان نیست و الزاما همه نوجوانان نمی توانند از نظر تحصیلی موفق باشند، لذا بهتر است والدین از کودکی استعداد فرزندانشان را بیابند و به جای ایجاد تنش در خانواده، باور داشته باشند افرادی که می توانند در حیطه استعداد خود قدم بردارند، موفقتر از کسانی هستند که رتبههای بالایی در کنکور کسب میکنند.