• سه‌شنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400013118898
  • خبرنگار : 71511

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

هیات عالی نظارت مجمع به نیابت از مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس را بررسی می کند

هیات عالی نظارت مجمع به نیابت از مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس را بررسی می کند

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به سخنان برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون مصوبات هیات عالی نظارت گفت: آنچه در مجلس تصویب می‌شود، باید هم غیر مغایر و هم مطابق با سیاست‌های کلی نظام، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باشد و هیات عالی نظارت وظیفه دارد بر اساس سیاست‌های ابلاغی، مغایرت و یا عدم مغایرت مصوبات را بررسی کند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم اظهار کرد: فعالیت هیات عالی نظارت مجمع بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی است که در آنجا تصریح شده سیاست‌های کلان نظام توسط رهبر معظم انقلاب و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام به سه قوه ابلاغ می شود. بنا بر بند دوم این اصل، رهبر انقلاب حق دارند بر اجرای این سیاست‌ها نظارت کنند و در همین بند تصریح شده که ایشان می‌تواند این نظارت را به شخص دیگری واگذار کند. این وظیفه با تفویض مقام معظم رهبری بر عهده هیات عالی نظارت مجمع قرار گرفته است.

وی با اظهار تعجب از سخنان برخی نمایندگان مجلس درباره انجام وظیفه هیات عالی نظارت افزود: آنچه در مجلس تصویب می‌شود، باید هم غیر مغایر و هم مطابق با سیاست‌های کلی نظام، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باشد و هیات عالی نظارت وظیفه دارد بر اساس سیاست‌های ابلاغی، مغایرت و یا عدم مغایرت مصوبات را بررسی کند و نظر خود را به شورای نگهبان منعکس نماید. به عبارتی هیات عالی نظارت مجمع، مصوباتش را بر اساس قانون اساسی و به نیابت از مقام معظم رهبری از طریق شورای نگهبان ابلاغ می کند.

مصباحی مقدم به موضوع بررسی مصوبه مجلس در خصوص اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در هیات عالی نظارت اشاره کرد و گفت: انتظار داشتیم که مجلس محترم یک قانون جامع را برای انتخابات براساس سیاست های کلی انتخابات اعم از ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا تصویب کند که هم مشکل مردم و نامزدها و هم مشکلات مجریان و ناظران انتخابات که در طول ادوار گذشته شاهد بودیم، برطرف بشود. مصوبه اخیر مجلس در هیات عالی نظارت از باب مغایرت با سیاست های کلی نظام بررسی شد.

وی افزود: اعضای هیات عالی ایراداتی را به مصوبه مجلس گرفته بودند که مشخص شد همچنان رفع نشده است. هیات عالی نظارت هم در عمل به وظایف قانونی خود، ایرادات را به شورای نگهبان ابلاغ کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۳۱ ۱۴:۳۲

برای انتخابات ریاست جمهوری هزار چهارصد قانون جدید انتخابات ریاست جمهوری اعمال شود بسیار مناسب وبه روز است قانون قبلی افراد بیسواد می امدند به وزارت کشور ثبت نام می کردند ایا یک شخص بیسواد یا دیپلمه می تواند رییس جمهور شود