• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400021812023
  • خبرنگار : 71641

نقدینگی به سمت کدام بازارها رفته است؟

نقدینگی به سمت کدام بازارها رفته است؟

یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان اینکه سال گذشته روزانه بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی خلق شد، گفت: در حال حاضر نقدینگی موجود در اقتصاد به سمت بازار رمزارزها و سپرده گذاری بلند مدت در بانک‌ها رفته است‌.

وحید شقاقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در اقتصاد ایران طی سال گذشته روزانه بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به کشور پمپاژ شده است که آمارهای بانک مرکزی نشان از ثبت بالاترین حجم نقدینگی در طول شش دهه اقتصاد ایران در سال گذشته دارد. زمانی که چنین رشد فزاینده در نقدینگی، کاهش قدرت خرید مردم و نااطمینانی نسبت به آینده اقتصادی وجود دارد، مردم سعی می‌کنند تا مازاد درآمد مصرفی خود را به سمت بازارها هدایت کنند. 


وی افزود: پیش از این در ایران چهار بازار دارایی سنتی چون طلا، ارز، خودرو و مسکن وجود داشت اما از اواسط سال ۱۳۹۸ بازار سرمایه هم به‌عنوان یکی از بازارهای دارایی مطرح شد که اگر  این بازار وجود نداشت، نقدینگی به سمت سایر بازارها هدایت می‌شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عامل تورم را منشا رشد نقدینگی دانست و گفت: تا زمانی که نقدینگی در کشور بالا باشد، به دلیل نااطمینانی‌ها در اقتصاد این نقدینگی‌ها به سمت بازار سرمایه و دارایی‌ها می‌رود. بازار سرمایه در کوتاه مدت توانسته است مقداری رشد قیمت در بازارهای موازی چون طلا، ارز و ..‌ را کنترل کند اما رشد حباب گونه قیمت سهام‌ها در بازار سرمایه، اقتصاد ایران را درگیر مشکلات کرد.

شقاقی گفت: اکنون بیش از ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی داریم که اگر میانگین رشد نقدینگی هم ۳۰ درصد باشد، در مجموع سال گذشته بالغ بر ۹۰۰ هزار میلیارد تومان به نقدینگی سال ۱۳۹۸ اضافه شده است‌. اگر این مبلغ به ۳۶۵ روز تقسیم کنید، به رقمی بالای ۲۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسید. 

طبق گفته شقاقی، اگر بازار سرمایه نبود، اکنون قیمت دلار از ۳۲ هزار تومان هم فراتر می‌رفت.

وی بیان کرد که اکنون حجم نقدینگی به سمت بازار رمز ارزها و سپرده گذاری بلند مدت در سیستم بانکی رفته است. ریشه افزایش قیمت‌ها در بازار دارایی‌ها از رشد نقدینگی حاصل می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: زمانی که پیش بینی پذیری اقتصاد کاهش پیدا می‌کند، در پی آن یکی از بازارهای دارایی متلاطم می‌شود. اکنون اقتصاد ایران دارای شش بازار دارایی چون بازار سرمایه، طلا، دلار، خودرو، مسکن و رمزارزها است و برای کاهش قیمت‌ها در این بازارها باید مانع افزایش نقدینگی شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۹ ۱۴:۵۰

امان از این پمپاژ.....!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۹ ۱۸:۱۸

چطور میشه جلوی ایجاد و خلق پول رو توسط بانک‌ها گرفت. اونم بانکهایی که سرکش شده اند و دیگر کمتر توجه ای به قوانین دولت می‌کنند...

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۹ ۱۹:۵۴

اگر قوانین درست و حسابی باشد و کسانی نتوانند با رانت و دلالی و سوداگری و سفته بازی و معاملات سوری بازار را به دست بگیرند و ضروریات مردم را احتکار کنند و به گروگان بگیرند نقدینگی کاری به جز حساب بانکی نمیتواند پیدا کند وقتی مالکیت محدود به تعداد انگشت شمار برای هر فرد باشد سرمایه دار نمیتواند بازار را به دست بگیرد و قیمت تعیین کند امان از حرص و طمع سیر نشدنی مشکل بی قانونی در مالکیت و احتکار و بی دینی است نه نقدینگی هر کاری هم بکنید بلاخره یک عده ای انقدر دارند که یک کالا را قبضه کنند و قیمتش را تکان دهند قوانین باید باشد و به شدت اجرا شود و برخوردها سنگین و اشد باشد و هیچکونه ترحمی در کار نباشد اینها دارند به دین و اسلام خیانت میکنند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۰ ۰۳:۰۵

مقصراصلی دولت وبانک مرکزی بود بهره بانکی روعمدا پایین آوردن مردم هم پولها را که باید بسمت تولید میرفت وارد دیگر بازارها شد ویرانی ببار آورد وگر نه بانک چرا بنگاهدار وساخت وساز بکندودلارهای ۴۲۰۰ وبه رانت خوارهای وابسته دادن