• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400022517458
  • خبرنگار : 50037

حال تالاب «چم‌شور» خوب نیست

حال تالاب «چم‌شور» خوب نیست

ایسنا/همدان مدیر اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد گفت: تالاب «چم‌شور» به عنوان یکی از تالاب های فصلی استان همدان به علت کاهش نزولات جوی امسال، خشک بوده و وضعیت خوبی ندارد، در حالیکه هر ساله در فصل بهار این تالاب از تجمع آب های بارندگی و ذوب برف حوضه آبخیز تشکیل می شد.

مجید اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وسعت تالاب چم شور هر سال متغیر و از صفر تا ۵۰۰ هکتار دارای نوسان بوده است، تصریح کرد: از اوایل پاییز با آغاز بارش ها فصل آبگیری تالاب بود و در زمستان پرآبی تالاب تا عمق یک متر نیز می رسید که امسال متأسفانه به علت کاهش بارندگی ها در حال حاضر این تالاب فصلی خشک است.

وی با اشاره به اینکه تالاب فصلی چم شور زیستگاه مناسبی برای پرندگان بود و از طرفی آب تالاب نیازهای آبی زمین های کشاورزی اطراف را تأمین می کرد، افزود: با توجه به خشک بودن تالاب در حال حاضر در این تالاب فصلی پرندگان و جانورانی که هر ساله در حوضه آبی تالاب در حال زیست بودند، وجود ندارد.

اسکندری با بیان اینکه این تالاب با وسعت کل ۵۰۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری اسدآباد واقع شده و زیستگاه پرندگان و جانوران بسیاری بوده و هر سال در بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر نظیر فلامینگو بوده است، یادآور شد: قورباغه، لاک پشت خزری، مار آبی، حواصیل خاکستری، اگرت سفید بزرگ، درنا، غاز خاکستری، اردک سر سبز، خوتکا، زنبور خور، زاغی، کلاغ، گنجشک، چوب پا، خروس کولی، آبچلیک پا سرخ، کاکایی سر سیاه، پرستو دریایی، اوست، اکراس، لک لک و انواع کرم از پرندگان و جانورانی بودند که از این تالاب به عنوان زیستگاه استفاده می کردند.

وی در ادامه با اشاره به تالاب طبیعی پیرسلمان به عنوان یکی از تالاب های زنده استان همدان در شهرستان اسدآباد واقع در بخش پیرسلمان بیان کرد: در حال حاضر این تالاب دائمی با توجه به چسمه های جوشان خود از وضعیت خوبی برخوردار بوده و کمبود آب در تالاب مشاهده نمی شود و با توجه به چشمه های جوشان آن گمان به خشک شدن تالاب در تابستان نداریم.

اسکندری با بیان اینکه تالاب پیرسلمان به مساحت سه هکتار جزء آثار ملی و طبیعی کشور به ثبت رسیده و از آب‌های زیرزمینی و چشمه‌ها تغذیه می‌کند، یادآور شد: در حال حاضر چنگر، حواصیل و کشیم از جمله پرندگان مهاجری است که در این زیستگاه در این فصل قابل مشاهده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha