به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، سخنگوی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اوایل روز دوشنبه گفت که این نهاد قرار است روز سهشنبه به رأیگیری بپردازد. زمان مجدد رأیگیری، فوراً مشخص نشد. برخی دیپلماتها گفتند این رأیگیری در تلاش برای جلب حمایت بیشتر به تعویق افتاده است.
پیشنویس این قطعنامه از ارتش میانمار- که در کودتای یک فوریه قدرت را به دست گرفت- میخواهد به وضعیت اضطراری پایان دهد، تمام خشونتها علیه معترضان مسالمتآمیز را متوقف کند و به خواست مردم، همانگونه که در نتایج انتخابات نوامبر ابراز شده، احترام بگذارد.
قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل از لحاظ حقوقی لازمالاجرا نیستند اما وزن سیاسی دارند. برخلاف شورای امنیت ۱۵ عضوی، در مجمع عمومی هیچ کشوری قدرت وتو ندارد.
قطعنامه سازمان ملل همچنین از ارتش میانمار میخواهد "حملات، آزار و محدودیتهای کارکنان پزشکی، مدافعان حقوق بشر، اعضای اتحادیه کارگری، روزنامهنگاران و کارکنان رسانهها... و نیز محدودیتهای اینترنت و شبکههای اجتماعی را متوقف کند".
این پیشنویس در صورت تصویب از ارتش میخواهد اجازه سفر "کریستین شرینر برگنر"، نماینده ویژه سازمان ملل برای میانمار، به این کشور را بدهد و طرح اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) برای پایان بحران را اجرا کند.
آمریکا، بریتانیا و کانادا روز دوشنبه تحریمهای تازهای اعمال کردند که خونتای میانمار را هدف گرفته بودند.
تنها شورای امنیت سازمان ملل است که میتواند تحریمها یا تحریمهای تسلیحاتی لازمالاجرا اعمال کند، اما دیپلماتها میگویند چین و روسیه احتمالاً میتوانند از حق وتوی خود برای جلوگیری از انجام چنین اقداماتی در مورد میانمار، استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات