به گزارش ایسنا، هر ساله به منظور حفظ آمادگی واحدهای نیروگاهی برنامه تعمیراتی به نیروگاهها ابلاغ میشود، برای انجام انواع تعمیرات و بازدید واحدهای حرارتی در دوره تعمیراتی پیک امسال حدود ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه مرتبط پیشبینی شده بود که با توجه به شرایط تامین سوخت نیروگاهها در زمستان سال گذشته و نقش مهم سوخت در آرایش تولید، این برنامه با تجمیع و یا حذف برخی از برنامهها به حدود ۹۱ هزار مگاوات کاهش یافت و تاکنون بیش از ۸۵ درصد آن نیز خاتمه یافته است.
ناصر اسکندری - معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی در این باره با بیان اینکه اجرای تعمیرات نیروگاهی به صورت شبانهروزی برای کاهش میزان خاموشیها در حال اجرا بوده و نسبت به فعالیتهای مشابه در سالهای گذشته از بهبود و ارتقای چشمگیری برخوردار است، تاکید کرد: باید به این مسئله اشاره کرد که مدیریت برنامههای تعمیراتی و همکاری نیروگاههای حرارتی بزرگ با وجود مشکلات و ریسکهای تعمیراتی موجب افزایش تولید و جلوگیری از بروز خاموشیهای بیشتر طی دو ماه ابتدایی امسال شده است.
وی با بیان اینکه عمده برنامههای اجرایی نشده مربوط به بازدیدهای دورهای است که برای جلوگیری از بروز حادثه در تلاشیم با هماهنگی دیسپاچینگ ملی این اقدامات نیز در صورت نیاز اجرایی شود، خاطرنشان کرد: به منظور تامین نیاز مصرف کشور و جلوگیری از خاموشی، اجرای برنامه تعمیراتی در مقایسه با سالهای گذشته بسیار مدیریت شده انجام شد و نیروگاههای حرارتی بهار امسال نهایت همکاری را برای جبران رشد نیاز مصرف به عمل آورند تا میزان خاموشیها در کشور کاهش پیدا کند.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی یادآور شد: سال گذشته در چنین مقطع زمانی حدود ۸۴۰۰ مگاوات از نیروگاههای حرارتی به منظور اجرای برنامههای تعمیراتی از مدار خارج شده بودند که در وضعیت فعلی این رقم حدود ۶۴۰۰ مگاوات است.
به گفته وی افزایش فعلی نیاز مصرف برق کشور با نیروگاههای موجود قابل تامین نیست ولی این اطمینان خاطر به مشترکان صنعت برق داده میشود که نیروگاههای حرارتی در تابستان امسال علیرغم تمامی مسائل یاد شده با حداکثر توان در مدار تولید خواهند بود تا با اتخاذ تدابیر ویژه از سوی مجموعه صنعت برق کشور خللی در تامین برق مطمئن مصرفکنندگان حاصل نشود.
چرا دوره تعمیرات طولانی شد؟
چندی پیش محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در مورد علت تاخیر پایان دوره تعمیرات نیروگاهی گفته بود: پیک تابستان امسال حدود ۱۰ هزار مگاوات کسری تولید برق وجود خواهد داشت، سال گذشته به دلیل مشکلات مرتبط با تامین گاز نیروگاهها نتوانستیم تعمیرات واحدهای تولید برق حرارتی را در مورد مقرر آغاز کرده و به ناچار واحدهای بخاری استفاده کننده سوخت مایع را در مدار تولید نگه داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه سال گذشته ۱۴ میلیارد مترمکعب سوخت معادل گازوئیل و مازوت در نیروگاهها مورد استفاده قرار گرفته بود، ادامه داد: تاخیر در شروع تعمیرات و بعضا تعویض آنها موجب شده که به ناچار ۱۰ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاهها را به تعویق انداخته و به شهریورماه امسال موکول کنیم. با وجود وقفه ایجاد شده در تلاش بودیم تا از اواسط اسفندماه تا نیمه خرداد امسال تعمیرات واحدهای باقیمانده را به پایان برسانیم.
به گفته طرزطلب فروردین و اردیبهشتماه امسال افزایش بیسابقه میانگین وزنی دمای کل کشور نسبت به سال گذشته مجددا برنامهریزی تعمیرات نیروگاهها را دچار اختلال کرد و به ناچار این واحدها را در مدار تولید نگه داشتهایم.
انتهای پیام
نظرات