دبیر کل انجمن کلیمیان شیراز در حاشیه حضور اعضای این جامعه در انتخابات، به ایسنا گفت: جامعه کلیمیان نیز مانند سایر هموطنان، فشارهای اقتصادی را احساس و البته تحمل میکند. اما شعار رای بی رای را نمیتوانیم بپذیریم زیرا منطقیتر آن است که در انتخابات شرکت کنیم و به بهترین شخصی که میتوانیم رای بدهیم تا هم در سرنوشت جامعه سهیم باشیم و هم در آینده بتوانیم مطالبهگری کنیم.
امیر دوستان ادامه داد: جامعه کلیمیان ایران از ابتدای انقلاب در تمام صحنهها اعم از انتخابات، راهپیمایی و ... حضور و مشارکت داشتهاند و در جنگ تحمیلی نیز شهدا و جانبازانی را تقدیم میهن کردهاند. به خاطر این پشتوانه اکنون جامعه کلیمی قادر است از نظام مطالبهگری کند و خدمت مقامات رسمی تقاضاهای خود را ارائه دهد. ما این روند را ادامه خواهیم داد و در انتخابات شرکت خواهیم کرد تا به پشتوانه آن مطالبهگری خود را ادامه دهد.
دبیرکل انجمن کلیمان شیراز افزود: من به عنوان یک یهودی ایرانی از رئیس جمهور بعدی دو خواسته دارم. اول با مبارزه با فساد و اختلاس، همانطور که دستگاه قضا در چند سال گذشته این روند را پیش گرفته است. دوم رسیدگی به وضعیت اقتصادی و معیشت مردم و حفظ ارزش پول ملی ایران در برابر ارزهای خارجی.
وی با بیان اینکه انجمن کلیمیان شیراز، خواستههای ملی این اقلیت دینی را از طریق نماینده یهودیان در مجلس شورای اسلامی پیگیری میکند، درباره انتخابات شورای شهر شیراز و مطالبات یهودیان این شهر از مسئولین شهری گفت: جامعه کلیمی شیراز، مطالبهای فراتر از قانون ندارد.
دوستان با بیان اینکه درحال حاضر سه خواسته اساسی از شورای ششم داریم و پیشتر نیز بارها خدمت مسئولین شهری و استانی مطرح کردهایم، گفت: اول اینکه سازمان قطار شهری بدون طی مراحل قانونی یکی از املاک جامعه کلیمیان شیراز را حدود پانزده سال پیش تصرف و ایستگاه مترو کاوه را در آنجا تاسیس کرد. با وجود مراجعات مکرر، ما را در کاغذبازی اداری گیر انداختند و به خواسته ما رسیدگی نمیکنند. در حالی که طبق قانون هم باید مبلغ زمین را به ما پرداخت کنند و هم اجرت المثل این پانزده سال را.
او اضافه کرد: مسئله دوم این است که با توجه به پر شدن آرامستان یهودیان شیراز، مکان مناسبی برای استفاده به عنوان آرامستان جدید در اختیار ما قرار دهند. و در آخر اینکه تراکم جمعیتی یهودیان در شیراز تغییر کرده است. قبلا اکثر کلیمیان در حوالی چهارراه زند زندگی میکردند ولی اکنون در تمام شهر پراکنده شدهاند. لذا تقاضا داریم یا کنیسههای جدیدی تاسیس شود یا مجوز چند کنیسه را به مکانهای دیگری منتقل کنند.
به گزارش ایسنا، امروز حدود ۵ هزار یهودی در شیراز زندگی میکنند. رابطه کلیمیان با شهر شیراز آنقدر تاریخی و مشهور است که نیازی به ذکر آن نیست. پژوهشها نشان میدهد در قرن ۱۹ میلادی پانزده درصد جمعیت شیراز را یهودیان تشکیل میدادهاند. اما در ورای این گرهخوردگی، یادمان باشد که همه ما در وهله اول ایرانی هستیم و هیچکدام از ما نمیتواند نسبت به آینده کشورش بیتفاوت بماند.
انتهای پیام
نظرات