• سه‌شنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400042921050
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

گامی در مسیر توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه اصفهان

گامی در مسیر توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه اصفهان

ایسنا/اصفهان مدت زمان زیادی است که دانشگاه‌ها جدا از وظایف آموزشی و پژوهشی خود که اغلب از آن به نسل اول و دوم دانشگاه‌ها تعبیر می‌شود، به کارآفرینی روی آورده‌اند و سعی دارند با تغییر در نسل‌های سوم و چهارم که دانشگاه‌ها باید مسئله‌محور و جامعه‌محور شوند، رسالت تاریخی خود در رشد و شکوفایی و بالندگی جامعه را موثرتر ایفا کنند.

دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از دانشگاه‌های جامع و مادر کشور با اختصاص ۳۲ هکتار از بخش‌های ضلع شمالی دانشگاه در این رسالت گام نهاده و با ایجاد ناحیه‌ نوآوری و فناوری، بستری برای رشد و توسعه‌ استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا فراهم کرده و گامی در مسیر توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان برداشته است.

ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان، شامل مرکز نوآوری صنایع و سرگرمی، ساختمان جدید مرکز رشد و نوآوری، کریدور جامع دانش، فب‌لب فبینو (نخستین Fablab دانشگاهی کشور) و شتاب دهنده صنایع خلاق به منظور حمایت از نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه اصفهان بهمن ماه ۱۳۹۸ با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور افتتاح شد و پس از آن روند استقرار مجموعه‌های تأثیرگذار بخش خصوصی در حوزه‌ی نوآوری و کارآفرینی در این ناحیه سرعت گرفت.

این ناحیه بر اساس یک پلتفرم همکاری مشترک میان دانشگاه اصفهان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بخش خصوصی، قرار است به زیست بومی برای شکوفایی نوآوری‌های جوانان خلاق بدل شود.

سورنا ستاری- معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری پس از افتتاح این مرکز به ورود زیست بوم نوآوری و کارآفرینی به دانشگاه‌ها ابراز امیدواری کرد و گفت: دانشگاه اصفهان به مسیر حمایت از نوآوری و هدایت دانشجویان تا رسیدن به مسیر کارآفرینی، گام گذاشته است.

وی بر ضرورت گشایش در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به روی فعالان فناور و سرمایه‌های انسانی خلاق تأکید و اظهار کرد: این که عدد قابل توجهی از دانشجویان و فعالان فناور بیرون از دانشگاه در این ناحیه مشارکت و فعالیت داشته باشند جایگاهی است که دانشگاه باید به آن برسد. سایر دانشجویان دیگر دانشگاه ها باید بتوانند به راحتی در این ناحیه تردد داشته باشند و ایده های خود را به کسب و کار بدل کنند.

هوشنگ طالبی - رئیس دانشگاه اصفهان نیز ناحیه نوآوری و فناوری را در مالکیت دانشگاه دانست و گفت: این مرکز با کاربری نوآوری خود می تواند استارتاپ ها و شرکت های مختلف را در خود جای دهد.

وی با بیان اینکه هدف این بخش تنها آموزش، پژوهش و کارآفرینی نیست، بلکه در سطحی بالاتر به اثرگذاری بر جامعه خود چشم دوخته ایم، تصریح کرد: این ناحیه نوآوری در گران قیمت ترین نقطه شهر قرار دارد.

استقرار ۴۰ واحد فناور و پنج شرکت دانش بنیان و خلاق در ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان

جواد راستی- مدیر امور فناوری، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان در گفت و گو با ایسنا، در تشریح فعالیت ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان از حدود ۱۰ سال پیش با راه‌اندازی مرکز رشد و سپس مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای گام در راه مأموریتی بزرگ در حوزه‌ نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها گذاشت. از یک سو مرکز رشد با استقرار در ساختمان جدید میزبان ۴۰ واحد فناور و پنج شرکت دانش بنیان و خلاق است و از سوی دیگر مرکز بازی‌های رایانه‌ای با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با توجه به گسترده بودن بخش صنایع سرگرمی و ظرفیت‌های فراوان آن در جهت جذب مخاطب و ثروت آفرینی به مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان تبدیل شد.

به گفته وی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم از رسالت آموزش و پژوهش محوری فاصله گرفته و به دنبال کاربردی کردن نتایج پژوهش ها، نیازسنجی بازار، تجاری سازی خدمات علمی و پژوهشی و خلق ارزش از دانش هستند و در این راستا در دانشگاه های نسل چهارم و جامعه محور اثرگذاری آموزش و پژوهش و کارآفرینی بر رفع نیازهای جامعه مبتنی می شود.

راستی، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان را محلی برای پروراندن ایده‌ها در حوزه‌های مختلف فنی، علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی و ... و تبدیل آن‌ها به محصول با حداقل ریسک و بهترین بازده اعلام کرد و گفت: تلاش ما پراکندن بذر نوآفرینی در دانشگاه و پرورش آن‌ها تا رسیدن به یک کسب‌وکار موفق و درآمدزا است.

مدیر امور فناوری، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان، اضافه کرد: فضای استقرار زیبا و پویا، شبکه‌های مشاوره و سرمایه‌گذاری، رویدادهای متنوع در حوزه‌های مختلف کسب‌ و کار و ارائه‌ خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی مختلف، بخشی از ارزش‌های پیشنهادی ما به کارآفرینان که آینده‌سازان واقعی این سرزمین هستند، است. 

وی امکان پذیرش غیرمستقر، استفاده از تخفیفات آزمایشگاهی و کارگاهی، شبکه مشاوره و منتورشیپ، امکان استفاده از تسهیلات مالی متنوع، شبکه سرمایه گذاری و شتاب دهی و تسهیلات برای شرکت در نمایشگاه ها و رویدادها را از ارزش‌های پیشنهادی به واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه اصفهان معرفی کرد.

به گفته‌ مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان، این مرکز با دارا بودن سایت مجهز و به روز، آزمایشگاه های مجهز VR/AR/MR، ثبت حرکت، صدا و موسیقی، بازی‌های رومیزی و ثبت سیگنال‌های حیاتی، قطب آموزش، پژوهش و کارآفرینی در حوزه صنایع سرگرمی است و تاکید کرد: علاوه بر آزمایشگاه، سرگرمی‌های جدی بیش از ۴۰ محصول کم نظیر در این مرکز مستقر است.

وی با اشاره به گام‌های بعدی دانشگاه در توسعه‌ی فضای کارآفرینی و نوآوری، افزود: دانشگاه اصفهان با اختصاص ۳۲ هکتار از فضای شمالی خود به فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه، مسیر پرشتابی را در توسعه‌ زیرساخت‌های ضروری دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم برداشته است و بنا دارد در این ناحیه، منظومه خلق ارزش شامل بازیگران مؤثر زیست بوم کارآفرینی کشور، شبکه های سرمایه گذاری و شتاب دهی، فضاهای اشتراکی، فضاهای کارگاهی و آزمایشگاهی، دفاتر خدماتی حقوقی و بازرگانی، شبکه های مشاوره و منتورشیپ، شبکه های ارتباط مؤثر با کارآفرینان و نوآوران و حمایت از کسب وکارهای دانش بنیان و ارزش آفرین علمی ایجاد کند.

توسعه زیرساخت‌های دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم

عضو هیأت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان، انگیزه ایجاد این ناحیه را عمل به رسالت ذاتی در جهت توسعه زیرساخت های دانشگاه های نسل سوم و چهارم، اشتغالزایی و تقویت پتانسیل عظیم دانشجویان و فارغ التحصیلان، تقویت زیرساخت‌های فکری ضروری برای تقویت زیست بوم کارآفرینی (رویالتی، مالکیت فکری، سرمایه گذاری خطرپذیر، ...) و انتفاع از سرمایه گذاری روی اسپین آف‌های موفق در درازمدت اعلام کرد.

راستی ویژگی های مجموعه های ناحیه نوآوری دانشگاه را درک صحیح از مفهوم نوآوری‌های دانش بنیان و پایبندی به اصول آن، سابقه مؤثر در حوزه نوآوری و حمایت از استارتاپ ها، توجه ویژه به مؤلفه های علمی و فرهنگی محیط های دانشگاهی، توانایی تعامل با محیط های جوان و پویا و خطرپذیر و ارائه برنامه راهبردی مشخص برای استقرار، حمایت و شتاب دهی تیم های استارتاپی دانشجویی عنوان کرد.

مدیر امور فناوری، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان، قرارگیری در بافت کارآمد شهر اصفهان و فراهم بودن شرایط دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی را از جمله مزیت های مکانی، دسترسی و کالبدی این ناحیه اعلام کرد و گفت: دارا بودن زیرساخت های لازم برای برگزاری رویدادهای متنوع در فضاهای باز و بسته، تسهیل ارائه خدمات به بافت متراکم تجاری پیرامون و استقرار در مجاورت استقرار دفاتر بنگاه های اقتصادی و صنعت و مراکز علمی مؤثر و کارآمد مانند بخش های فناور دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه هنر و مرکز ICT شهرک از دیگر مزیت ها است.

راستی خبر داد: در حال حاضر در این ناحیه، کارخانه نوآوری و فناوری اسنوا با نام «اسنواتک» با بخش R& D پیشرفته، حمایت از استارتاپ‌ها و کارآموزی مؤثر مستقر شده و مذاکرات با بقیه‌ مجموعه‌های موفق بخش خصوصی جهت استقرار در این ناحیه ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha