• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400062921354
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

بررسی دلایل افسردگی پاییزی؛

به بهار پس از پاییز فکر کنیم

به بهار پس از پاییز فکر کنیم

ایسنا/خراسان جنوبی یک روانشناس و کارشناس خانواده خانواده با بیان اینکه یکی از عوامل افسردگی فصلی، دیدن صحنه‌های برگ ریزان درختان است، گفت: توصیه می‌کنیم وقتی در تماشای ریختن برگ درختان هستیم به جای افکار منفی به این فکر کنیم که این برگ ریزان مرحله‌ای است که باید از آن عبور کرده و از پاییز و زمستان دوباره به بهار برسیم.

دکتر عفت آی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: بعضی از افراد در فصل پاییز و زمستان افسردگی می‌گیرند که با تغییر فصل برطرف می‌شود.

وی افزود: ممکن است شما نیز در این روزهای سرد پاییزی و زمستانی بیش‌تر احساس خستگی کنید؛ شاید برخی اوقات مضطرب و بداخلاق باشید و روحیه‌تان مانند فصل سرد پاییز و زمستان، سرد و غم انگیز شده باشد که علت آن می‌تواند افسردگی فصلی باشد.

این دکترای روانشناسی تربیتی ادامه داد: یکی از دلایل افسردگی فصلی ممکن است میزان و مقدار نور خورشید باشد که در فصل پاییز و زمستان از این میزان کاسته می‌شود و سبب ترشح میزان کم سروتونین در مغز شده که یکی از عوامل شادی بخش در زندگی است.

آی افزود: ممکن است در اثر مقدار کم نور خورشید احساس و حال خوب خود را از دست دهیم که توصیه می‌شود افراد بیشتر در معرض نور خورشید در فصل پاییز و زمستان قرار گیرند و زمان پیاده‌روی که باعث ترشخ سروتونین مغز می‌شود را به روز انداخته و در این هنگام این کار را انجام دهند.

وی یکی دیگر از عوامل افسردگی فصلی را برگ ریزان درختان افزود و گفت: در فصل پاییز شاهد برگ‌ریزان درختان هستیم که همین موضوع در بعضی افراد سبب یادآوری خاطرات مرگ و تداعی کننده لحظات ناخوشایند است.

وی افزود: توصیه می‌کنیم وقتی در تماشای ریختن برگ درختان هستیم به جای افکار منفی به این فکر کنیم که این برگ ریزان مرحله‌ای است که باید از آن عبور کرده و از پاییز و زمستان دوباره به بهار برسیم.

 این دکترای روانشناسی تربیتی بیان کرد: باید به این فکر و توجه کنیم که این برگ‌ها رنگ‌های دلنوازی دارند و هنگام ریختن از درختان، صدای دلنشینی را ایجاد می‌کند.

آی در رابطه با تغییر افکار، گفت: اگر افکار خود را تغییر دهید احساسات تغییر می‌کند و تغییر احساسات سبب تغییر رفتار می شود؛ بنابراین با جایگزین کردن افکار خوب و مثبت به جای افکار منفی احساس خوب و خوشایندی را در خود ایجاد کرده و در نتیجه آن رفتار دلنشینی را از خود خواهیم دید.

وی با بیان اینکه باید افکار مثبت را در ذهن پرورش دهیم و دائما در مغز خود به موارد منفی فکر نکنیم، یادآور شد: پس در پاییز در معرض نور خورشید قرار بگیریم، پیاده‌روی کنیم و با دیگران بیشتر هم کلام شویم تا بتوانیم از روزرهای کوتاه و غم انگیز پاییز که شاید این گونه به نظر آید، بگذریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha