• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400063022245
  • خبرنگار : 50184

ورزش؛ محرکی برای حرکت معلولین در جریان زندگی عادی

ورزش؛ محرکی برای حرکت معلولین در جریان زندگی عادی

ایسنا/کرمانشاه به گفته یک کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی  فعالیت های ورزشی منظم، محرکی قوی برای به حرکت درآوردن معلولین درجریان زندگی عادی محسوب می شود.  

 ساحل طلایی در نهمین روز از پویش "ایران تندرست" با موضوع ورزش و معلولین در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: معلولیت عارضه ای است که در نتیجه یک نقص بوجود می آید و انجام فعالیت های طبیعی فرد را محدود و یا گاها با مانع مواجه می کند.

وی تصریح کرد: سازمان ملل متحد سال 1990 اعلام کرد که بین دو تا 20 درصد از جمعیت کشورهای جهان معلول هستتند که بالاترین آمار آن مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته بود.  

رئیس کمیته پزشکی و حرکات اصلاحی هیات ورزش های همگانی استان با بیان اینکه در جوامع مختلف شناخت صحیحی از افراد معلول وجود ندارد و نگرش افراد جامعه به آنها منفی است، افزود: در این جوامع تصور می شود که فرد معلول، شخص ناتوانی است که احتیاج به ترحم دیگران دارد و این نوع  نگاه باعث شده تا افراد معلول یک احساس خجالت درونی داشته باشند و باور وابستگی به دیگران را در ذهن خود پرورش دهند.

طلایی ادامه داد: از طرفی کمبود وسایل توانبخشی، پزشکی ورزشی و ... ویژه افراد معلول در کنار آن نگرش های منفی، مشکلاتی را برای معلولین به همراه آورده است.

وی درخصوص مهمترین دلایل معلولیت های جسمی هم گفت: بیماری ها، عفونت ها، حوادث، تولد ناقص، التهاب های استخوانی و غضروفی و حتی جنگ ها از مهمترین عوامل ایجاد معلولیت در افراد هستند.

این کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی یکی از راه های مفید برای کمک به معلولین به منظور ورود به عرصه اجتماع و بروز توانایی های فردی و در نتیجه حفظ استقلال آنها را روی آوردن به سمت فعالیت های بدنی و ورزشی دانست.

وی ادامه داد: فعالیت های ورزشی منظم، محرکی قوی برای به حرکت درآوردن معلولین درجریان زندگی عادی محسوب می شود و اگر هم ورزش آنها از حد سرگرمی فراتر برود، نقش درمان کننده و پیشگیری کننده از عوارض معلولیت را دارد.  

طلایی با بیان اینکه تا سالهای گذشته معلولین فقط در رشته های ورزشی محدودی مانند تیراندازی، تیر و کمان، دوومیدانی، بسکتبال، تیراندازی و وزنه برداری شرکت می کردند، اضافه کرد: امروزه به کمک تجهیزات مدرن تر و همت مسئولین ورزشی افراد معلول می توانند حتی در رشته هایی مانند اسکی، اسکیت، صخره نوردی، شیرجه و مسابقات اتومبیلرانی نیز شرکت کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه طی سالهای اخیر نگرش به معلولین درجامعه بسیار متفاوت شده که شناسایی و افزایش توانمندی افراد معلول، علمی شدن ورزش معلولین، آگاهی بیشتر افراد جامعه و پذیرش بهتر آنها، افزایش تسهیلات و امکانات ورزشی برای معلولین از جمله عوامل این تغییر نگرش بوده است.

رئیس کمیته پزشکی و حرکات اصلاحی هیات ورزش همگانی استان به ارائه راهکارهایی برای ورود بیشتر معلولین به عرصه ورزش پرداخت و گفت: اختصاص باشگاه های ورزشی مختص معلولین که دارای زیرساخت های مناسب باشد، راه اندازی سالن های بدنسازی برای آنها، ایجاد تجهیزات و ابزارهای ورزشی مناسب برای این افراد از اقداماتی است که می تواند به ورود بیشتر معلولین به ورزش کمک کند.

وی یادآورشد: از آنجایی که در بسیاری از روستاهایمان نیز افراد معلول زندگی می کنند که برخی از آنها حتی در تیم های ملی رشته های مختلف حضور دارند، به نظر می رسد که باید برای کمک به این افراد زیرساخت های ورزشی مناسب را در محل نزدیک به زندگی آنها بسازیم.

انتهای پیام  

  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha