• شنبه / ۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400080100454
  • خبرنگار : 71467

سازمان اداری و استخدامی به ایسنا اعلام کرد

نحوه حضور و دورکاری کارکنان و مادران کودکان زیر ۶ سال

نحوه حضور و دورکاری کارکنان و مادران کودکان زیر ۶ سال

طبق اعلام سازمان اداری و استخدامی، گر چه بخشنامه دورکاری در دوران کرونا لغو شده اما همچنان دستگاه‌ها می‌توانند به استناد مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۸۹ و به صلاحدید خود نحوه دورکاری و حضور کارکنان را تعیین کنند. این در حالی است که در آینده بخشنامه‌ای در مورد جریان حضور کارکنان در مناطق با رنگ‌های مختلف تدوین و صادر می‌شود که فقط خاص کرونا نیست و سایر اوضاع بحرانی از جمله آلودگی هوا را نیز در بر می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، اخیرا سازمان اداری و استخدامی نسبت به لغو بخشنامه آبان‌ماه ۱۳۹۹ این سازمان که در مورد دورکاری و حضور کارکنان در دوران کرونا در مناطق زرد، نارنجی و قرمز تدوین شده بود، اقدام کرد و مقرر شد که از اول آبان‌ماه کارکنان به صورت کامل در محل کار حضور داشته باشند.

این‌که جریان لغو این بخشنامه چه بود و در ادامه با تغییر شرایط روال حضور به چه صورتی است موضوعی بود که پیگیری آن از سازمان اداری و استخدامی با توضیحات صدرائیان -رئیس حوزه ریاست سازمان اداری و استخدامی-همراه بود.

مادران کودکان زیر ۶ سال می‌توانند دورکار باشند ولی برای دبستانی بخشنامه‌ای نیست

بعد از لغو بخشنامه در روزهای گذشته، اعلام معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در رابطه با ماجرای دورکاری مادران صاحب کودکان زیر شش سال و دبستانی حواشی به همراه داشت. این مقام مسئول در سازمان اداری و استخدامی درباره این‌که آیا این موضوع نیز از سوی سازمان بخشنامه و به دستگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت که این اعلام معاون امور معاون امور زنان ریاست جمهوری، اعلام نظر بوده است و سازمان اداری و استخدامی هیچ بخشنامه جداگانه‌ای در این رابطه صادر و به دستگاه‌ها ابلاغ نکرده است.

صدرائیان این را هم گفت که با توجه به شرایط خاص مادران کودکان زیر شش سال و عدم فعالیت بخشی از مهدکودک‌ها، این مادران بر اساس مصوبه دورکاری سال ۱۳۸۹ در اولویت دورکاری هستند و دستگاه‌ها باید نسبت به این موضوع توجه داشته و آن را رعایت کنند، ولی در مورد مادران صاحب فرزندان دبستانی چنین استثنایی وجود ندارد.

بخشنامه دورکاری به استناد اعلام ستاد ملی کرونا لغو شد

در ادامه جریان بخشنامه مربوط به لغو دورکاری مورد بررسی قرار گرفت که طبق اعلام وی، بخشنامه دورکاری آبان‌ماه سال گذشته که به استناد اعلام ستاد ملی کرونا تدوین شده بود، اکنون نیز با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا لغو شده است و با هماهنگی صورت گرفته بین دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت بهداشت، وزارت کشور و سازمان اداری و استخدامی شرایط حضور کارکنان تعیین و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

وی درباره چرایی تصمیم برای حضور تمامی کارکنان گفت که بررسی جریان واکسیناسیون کارمندان نشان داد که تعداد بسیار بالایی از آنها که در برخی از دستگاه‌ها نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌رسد دو دوز واکسن را استفاده کردند. در عین حال افرادی که تک دوز بوده‌اند اغلب آنهایی هستند که بعد از دریافت دوز اول به کرونا مبتلا شده و باید فاصله با دوز دوم را رعایت کنند و یا براساس دستور پزشک امکان تزریق واکسن را ندارند. از این‌رو با توجه به این‌که بررسی‌ها نسبت به سال گذشته نشان داد افراد مبتلا که به بیمارستان مراجعه می‌کنند تا یک پنجم کاهش داشته، تصمیم بر این شد که حضور کارکنان افزایش یابد.

سازمان ها همچنان می توانند بسته به شرایط از دورکاری استفاده کنند

همچنین در مورد این‌که برخی سازمان‌ها و دستگاه‌ها گنجایش حضور تمامی کارکنان را نداشته و در این شرایط فاصله رعایت نخواهد شد صدرائیان یادآور شد که بخشنامه اخیر سازمان اداری و استخدامی به هیچ عنوان به معنی عادی انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی‌ نیست و تمامی دستگاه‌ها همچنان می‌توانند به استناد مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۸۹ که شرایط دورکاری را تعیین کرده است با توجه به وضعیت زیرساخت‌های لازم برای دورکاری و همچنین شرایط خود نحوه دورکاری را تعیین و اعمال کنند.

بخشنامه جدید برای وضع بحرانی تدوین می‌شود

وی در مورد این‌که اگر وضعیت کرونا دوباره بحرانی و پیک جدیدی آغاز شود آنگاه با تغییر  رنگ‌ مناطق، وضعیت حضور به چه صورتی خواهد بود و آیا بخشنامه جدیدی صادر می‌شود، اظهار کرد که برآوردها نشان می‌دهد با رعایت مستمر پروتکل‌های بهداشتی‌ و واکسیناسیون صورت گرفته قاعدتا در کوتاه مدت وارد شرایط قرمز نمی‌شویم اما سازمان در حال انجام بررسی‌هایی برای صدور بخشنامه جدید و کامل‌تری است که بتواند در شرایط بحرانی و قرمز که فقط مخصوص کرونا نیست نحوه حضور کارکنان را تعیین کند که از جمله آن در زمان آلودگی هوا و قرمز شدن وضعیت آن خواهد بود که موجب دورکاری کارکنان خواهد شد.

در رابطه با این‌که ورود کارکنان واکسن نزده به سازمان‌ها از اول آبان‌ماه ممنوع است چه نظارتی روی آن و همچنین پروتکل‌های بهداشتی در دستگاه‌ها و سازمان‌ها صورت خواهد گرفت، این مقام مسئول توضیح داد که تمامی دستگاه‌ها ملزم به رعایت این تکلیف در بخشنامه سازمان اداری و استخدامی هستند و مراکز بازرسی آنها باید موضوع را تحت نظارت قرار دهد و کارکنان نیز می‌توانند موضوع را به مراجع نظارتی دستگاه اعلام و پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۱ ۱۸:۲۴

چرا راجع به دورکاری بانوان باردار در این شرایط صحبتی نشده؟ خیلی از خانم های باردار هنوز نمیتوانند واکسن بزنند و زدن ماسک هم برای اونا خیلی سخته

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۱ ۱۹:۲۱

مشکل ما مادرای بچه دبستانی اینه که از سر کار که میایم تا شب درگیر درس بچه هامون که آنلاین هستن هستیم خواهش میکنم فکری برای دورکاری ماهم بکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۱ ۲۱:۱۹

والا ما که بچه دبستانی داریم وضعمون خیلی خرابه چون هم باید حواسمون به درس بچه هایی باشه که با مشکلات کلاسهای آنلاین روبرو هستن و هم بایدباید خودمان درسها رو یاد بگیرین تا بتونیم منتقل کنیم و هم مثل سایر کارمندا بیاییم سر کار بدون ذره ایی توجه از جانب کارفرما.

avatar

سلام واقعا به فکر مادرهای کارمندی که بچه دبستانی دارند باشید از ساعت 5.5 صبح تا 5 عصر سرکار هستیم رسیدیم خونه باید شروع کنیم درسهایی که از صبح معلمها گذاشتن را درس بدهیم تازه ساعت 7 عصر بچه باید شروع کنه به تکلیف نوشتن فرستادن این وسط هم باید به خونه برسیم به شام و ناهار فردا

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۴:۳۵

بنده یک مادر کارمند دارای فرزند خردسال هستم و چند نکته اساسی در خصوص مشکلات مادرانی مثل خودم را عنوان میکنم شرایط ما مادران کارمند و دورکار نسبت به قبل بدتر شده ، مشکلات بیشتر و خستگی و فرسایش به دلیل تقارن کارمنزل در کنار کاراداره و همچنین انجام آموزش و فعالیت با یک فرزند خردسال بیشتر شده . بنده خدا را شاهد میگیرم که علی رغم تمام این مشکلات حتی حقوقی کمتر از سایر همکاران طی این دو سال دریافت کرده ام و هنگامی که اعتراض کردم می گویند شما که سرکار نمی آیید .!!!!!! این در حالی است که دنیا از چهل سال پیش رو به سوی دورکاری جهت صرفه جویی در هزینه های سازمانی و انسانی و همچنین کم شدن بار رفت و آمد و کاهش آلودگی هوا شده . و زیر ساخت های مهمی در این مورد طراحی و اجرا شده است ، ولی در کشور ما هنوز حضور فیزیکی مثل صد سال گذشته مدنظر مسئولین است . در کل دنیا به حفظ کرامت خانواده و حضور زن در منزل و تربیت فرزند با کمک سازمانها و ارگانها توجه می شود . اما در اینجا می گویند حتما باید حضور فیزیکی داشته باشید !! ولو اینکه در سازمان بیکار باشید !!!. فقط بیایید و حضور داشته باشید . چون هزینه های مصرف و استهلاک سیستم ها و مخارج سازمانی مهم نیست . در حالی که ما مادران دورکار علی رغم ظلم کم شدن حقوق و مزایا ، در منزل از سیستم شخصی و همچنین هزینه های بسته های گران اینترنت برای انجام امور اداری استفاده میکنیم . و هیچ حمایت مالی و روحی از سوی سازمان مربوطه را دریافت نمیکنیم !!!!!. اگر سابقا در کنارمان پرستار و یا معلم مهد کودک در آموزش و تربیت فرزمدمان در طول روز یاریگمان بود، امروز تنهای تنها تمام بار کار اداره ، منزل و فرزندان را بدوش کشیده ایم . جالب است بدانید در کشورهای توسعه یافته زیرساخت های اساسی برای مادران حتی خانه دار !!! و نه شاغل طراحی و اجرا شده است که از جمله آنها حضور یک روانشناس تربیتی و یک پرستار کمکی جهت کمک در انجام آموزش و تربیت فرزندان و همچنین انجام کارهای فیزیکی منزل بصورت دوره ای به کمک مادران است . قضیه مادران شاغل که دیگر هیچ !!!! جایگاه بسیار ویژه ای دارد . حال آنکه در کشور ما مسئولین هرگز خودشان را درگیر چنین ماجراهایی نمیکنند . چون هنور استارت طراحی زیرساخت ها را هم نزده اند . ولی باز با این اوضاع نابسامان ما حاضریم تمام مشکلات را به جان بخریم و در منزل دورکا

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۰ ۱۲:۳۹

من دارای یک فرزند سه ساله هستم که به دلیل کاهش ساعت کاری (7و نیم تا2 و نیم ) - اداره ما یک ساعتی را که طبق بخشنامه کاهش ساعت کاری بانوان دارای فرزند زیر 6سال روزانه استفاده میکردیم از شهریور 99حذف کردند و گفتن چون ساعت کاری درهفته از 44 ساعت به 35 ساعت کاهش یافته دیگر نمی توانید اون یک ساعت را استفاده کنید. و اجازه دورکاری هم نمی دهند . از طرفی عده ای از همکاران باردار هستند و با اینکه واکسن نزده اند همچنان سرکار می آیند چون هیچ بخشنامه ای در این خصوص صادر نشده است. لطفا فکری برای مادران دارای فرزند زیر 6 سال و باردار بکنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۰ ۲۳:۱۶

با سلام ،خدا قوت،منم کارمند دارای فرزند زیر دو سال و فرزند ابتدایی هستم و بخاطر این شرایط و بسته بودن مهد کودک ها دچار بحران بدی شدم خواهشمندم اگه کتبا نامه ای به ادارات شما ارسال شده برا ادامه دورکاری مادران دارای فرزند خردسال،خواهشها ارسال کنید تا ما به مستند اون بتونیم یه پیگیری بکنیم،با تشکر