• سه‌شنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400081108284
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

تکیه بر درآمدهای نفتی؛ سیاست بادآورده و بدون تدبیر اقتصادی

تکیه بر درآمدهای نفتی؛ سیاست بادآورده و بدون تدبیر اقتصادی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدرس گروه علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با تاکید بر اینکه منابع درآمدی حاصل از فروش نفت، سیاست باد آورده‌ای است که همراه با تدبیر اقتصادی نیست، گفت: به‌دنبال این موضوع دیگر کشور به فکر رشد و کسب درآمد نمی‌افتد.

بهمن قدمی دمابی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه نفت باید به‌عنوان یک ثروت ملی تلقی شود، اظهار کرد: در اقتصاد ایران، به نفت به چشم یک منبع درآمد نگاه شده است، یعنی دولت‌ها تمام تمرکز خود را بر این موضوع گذاشته‌اند که نفت را به‌فروش برسانند که درآمد حاصل از فروش نفت هزینه‌هایی را در اقتصاد ایجاد کرده‌ است.

وی افزود: اگر به تاریخ اقتصادی ایران نگاه شود، تقریبا در ۸۰ سال اخیر، تاثیرات منفی فروش نفت بیش از تاثیرات مثبت آن بوده است، در بازه تاریخی بین سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۲ نفت با قیمت کمتر از پنج دلار، نرخ رشد اقتصادی ۱۰ درصد را در کشور رقم زده است، اما زمانی‌که قیمت نفت از دو دلار به ۱۰ دلار رسید، موجب شد که کشور به‌نوعی با کاهش رشد اقتصادی مواجه و تورم‌های آن‌چنانی ایجاد شود.

 مدرس گروه علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با تاکید بر اینکه منابع درآمدی حاصل از فروش نفت، سیاست باد آورده‌ای بوده که همراه با تدبیر اقتصادی نیست، گفت: به‌دنبال این موضوع دیگر کشور به فکر رشد و کسب درآمد نمی‌افتد، این موضوع سبب می‌شود دولت‌ها ساختار اقتصادی، سیاسی و دیگر مولفه‌های کسب درآمد را ناخواسته تقویت نکنند، بنابراین مشکلات اقتصادی بیشتر می‌شود.

قدمی یادآور شد: اگر به درآمد ملی اقتصاد ایران توجه شود، همواره بیش از ۵۰ درصد درآمد ملی کشور مربوط به فروش نفت و فرآورده‌های نفتی بوده است، همچنین منابع تجدیدناپذیر، انفال هستند یعنی حق استفاده به‌طور مستمر نیز از آن وجود ندارد، زیرا این منابع مربوط به نسل‌های آینده نیز هستند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر به آمارها توجه شود، نفت به‌عنوان یک منبع درآمدی در حال تمام شدن است، در سال ۲۰۰۰ مرکز مطالعات زمین‌شناسی آمریکا اعلام کرد که تا ۸۰ سال آینده میزان نفتی که در کره زمین استخراج می‌شود به اتمام می‌رسد و پس از آن، نفتی برای استفاده نیست.

قدمی با بیان اینکه همواره رشد اقتصادی کشور ایران منفی بوده است، ادامه داد: در خوشبینانه‌ترین حالت، رشد اقتصادی کشور سه درصد و درآمد سرانه همواره یک عدد ثابت بوده است و نوسان آن‌چنانی ندارد، همچنین بهره‌وری تولید پایین و رشد اقتصادی با نوسانات بالایی همراه است، باید گفت که تورم زمانی پدید می‌آید که درآمدهای نفتی دچار چالش‌ها و مشکلاتی است.

مدرس گروه علوم اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد یادآور شد: بنابراین برای ارزیابی مثبت یا منفی بودن درآمد نفتی، باید به آمارها و داده‌های طی چند سال گذشته در اقتصاد کشور توجه کرد و ذکر این نکته ضروری است که کم کردن و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت دشوار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha