به گزارش ایسنا، قیمت برق آلمان برای مارس ۵.۵ درصد افزایش یافت در حالی که قیمتها در فرانسه ۰.۶ درصد افزایش داشت. شرکت برق فرانسه روز دوشنبه پیش بینی خود از تولید برق برای سال ۲۰۲۲ را به ۲۹۵ تا ۳۱۵ تراوات ساعت در مقایسه با برآورد قبلی ۳۰۰ تا ۳۳۰ تراوات ساعت کاهش داد.
راکتورهای هسته ای شرکت برق فرانسه ستون فقرات سیستم برق یکپارچه شده اروپا به شمار می رود و این شرکت برق زیادی را به شبکه های نیروی همسایه صادر می کند تا به روشن نگه داشتن آنها کمک کند. اما این شبکه ها به دلیل دوره های طولانی تعمیرات برنامه ریزی شده یا غیرمنتظره قابلیت اطمینان کمتری پیدا می کنند.
قطعی به همراه ذخایر اندک گاز باعث شد قیمتهای برق در دسامبر افزایش خیره کننده ای پیدا کنند. اگرچه قیمتها از آن زمان کاهش پیدا کرده است اما معامله گران به دلیل احتمال عدم عرضه در سرمای شدید آخر زمستان مضطرب مانده اند.
طبق آمار شرکت Enappsys، با وجود این که تولید نیروی هسته ای به دلیل مسائل فنی کاهش پیدا کرده اما فرانسه در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ بزرگترین صادرکننده برق اروپا بود و معادل ۱۰ درصد از تقاضای خارج از این کشور برق صادر کرد. تولید نیروی هسته ای کمتر در سال ۲۰۲۲ احتمالا صادرات به کشورهایی شامل آلمان و انگلیس را کاهش داده و آنها را در معرض قیمتهای بالاتر گاز و زغال سنگ برای نیروگاههایشان قرار می دهد.
برق آلمان برای ماه آینده ۱۸۲ یورو به ازای هر مگاوات ساعت در بازار نیروی اروپا معامله شد. معاملات برق فرانسه ۲۲۲ یورو بود.
همزمان قیمت گاز طبیعی اروپا به دلیل کاهش جریان گاز روسیه از یک مسیر کلیدی و تهدید رئیس جمهور آمریکا برای متوقف کردن خط لوله گازی نورد استریم ۲ در صورت حمله نظامی روسیه به اوکراین افزایش پیدا کرد.
قیمت گاز ماه آتی هلند که قیمت پایه گاز طبیعی در اروپاست، ۴.۳ درصد افزایش یافت و به ۸۳ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید.
ذخایر گازی اندک، اروپا را با بحران انرژی کم سابقه ای روبرو کرده و چشم انداز کاهش جریان گاز از روسیه و تنشهای ژئوپلیتیکی پیرامون اوکراین، به وخامت این وضعیت افزوده است. نورد استریم ۲ که با عبور از دریای بالتیک گاز روسیه را مستقیما به آلمان منتقل می کند، در حال حاضر تحت بازبینی رگولاتورهای آلمان قرار دارد.
جو بایدن اعلام کرد اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور حمله به اوکراین را صادر کند، این خط لوله جنجالی متوقف خواهد شد. در حالی که روسیه بیش از ۱۰۰ هزار نیرو را در مرز اوکراین مستقر کرده اما پوتین مکررا اعلام کرده است که قصد حمله ندارد.
روسیه تامین کننده اصلی گاز اروپاست و جریان گاز روسیه به اروپا از طریق اوکراین پس از این که روز دوشنبه افزایش یافت، دوباره کاهش پیدا کرد. هیچ جریانی از طریق خط لوله مهم یامال-یوروپ وجود ندارد و شرکت گازپروم قصد ندارد هفته جاری در پلتفرم فروش الکترونیکی خود محموله های نقدی عرضه کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اگرچه نگرانیها نسبت به کمبود عرضه ادامه دارد اما پیش بینی دمای هوای بالاتر از حد عادی برای این وقت از سال در هفته آینده مانع از صعود بیشتر قیمتهای گاز اروپا شده است.
انتهای پیام
نظرات