به گزارش نشنال نیوز، گروهی با حمایت وزارت میراث و گردشگری عمان و متشکل از محققان دانشگاه نیویورک در ابوظبی و دانشگاه پنسیلوانیا، کورهها، دانهها و اقلامی را پیدا کردند که شاید قدمت آنها از ایران و هند سرچشمه گرفته است. این یافتهها آخرین کشفیات یک دهه اخیر در سایتهای میراث جهانی یونسکو از بت، الخطم و العین یکی از کاملترین مناظر باستانی جهان است.
این اکتشافات چگونگی زندگی مردم عادی را در هزاره سوم قبل از میلاد روشن میکند. این سایت که در جنوب کوههای الحجر واقع شده است، بهدلیل برجهای کندوی شکل متمایز، هزاران مقبره و دیگر سازههای غیرعادی شهرت دارد.
دکتر الی دولارهاید، پژوهشگر علوم انسانی در دانشگاه نیویورک ابوظبی گفت: «بت در واقع یک سایت باورنکردنی است و میتوان به اندازه یک عمر در اینجا کار کرد و فقط بخش کوچکی از آن بررسی میشود.»
این گروه تحقیقاتی مهرههای عقیق را از هند، مهرههای صدفی از سواحل خلیجفارس و سفالهای خاکستری ساخته شده در جنوب شرقی ایران را کشف کردند که شواهدی از تجارت بینالمللی بیش از ۴۰۰۰ سال قبل از دوره ام النار یا اوایل عصر برنز را ارائه میدهد.
بسیاری از ساختمانهای این زیستگاه نزدیک آب یا مشرف به دره یا نزدیک یک ناحیه آبگیر بودند. به گفته این گروه، شاید این زیستگاه گونههای مختلف گیاهی و جانوری را به خود جذب کرده باشد.
دولارهاید گفت: این کشف یک شگفتی بزرگ بود.
وی ابراز کرد: «ما فکر میکنیم که مناطق مختلف این سایت که امروزه شبیه استپهای بیابانی خشک بهنظر میرسند، سبز و چمنزار بوده و شاید مکانهایی ایدهآل برای تغذیه و نگهداری حیوانات در عصر برنز بودهاند. این به نوبه خود ما را وادار میکند تا در مورد تاریخ اصلی زندگی اولیه در منطقه تجدیدنظر کنیم.
یافتهها در بت بهطور بالقوه ایدهها را در مورد چگونگی شروع زندگی ساکن در امارات و عمان با ظهور اولین روستاها و شهرها در امتداد ساحل و واحهها تغییر میدهد.
دلارهاید افزود: «تحقیق ما در بت نشان میدهد که با این حال، مردم عصر برنز نیز در مکانهایی دور از این مناطق زندگی میکردند و برخی شاید بهصورت فصلی نقل مکان میکردند و از بهترین منابع طبیعی موجود در مناطق مختلف در سراسر سرزمین استفاده میکردند.»
مردم عصر برنز اجتماعی انعطافپذیر در بت ساختند که حدود ۱۰۰۰ سال وجود داشت و دانش باورنکردنی در مورد چگونگی پیشرفت با منابع محدود داشت.
وی در کنار شواهدی از شیوه زندگی جهانیتر گفت که گروه بر اساس کشف اجاقها، کورهها و دانههای سوخته باستانی در داخل خانهها به کشف آنچه که ساکنان میکاشتند و میخوردند، نزدیکتر است.
دلارهاید بهتازگی دانههای باستانی را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاد بنابراین ما باید منتظر بمانیم تا در مورد آنچه مردم میخوردند، مطمئن شویم.
این گروه همچنین رویکرد متفاوتی برای بازآفرینی نحوه زندگی مردم در گذشته در بت در پیش گرفته است. این گروه بهجای نگاه کردن به تکههای سفال و تصور این که آنها ممکن است بخشی از چه قطعاتی بوده باشند، از خاک رس محلی برای خلق سفالهای خود استفاده میکنند و آن را با استفاده از چوب اقاقیا، مدفوع شتر و شاخ و برگ خرما (در کوره) حرارت میدهند.
علاوه بر ادامه حفاری، این گروه همچنین یک برنامه هنری و باستانشناسی را برای اعضای جامعه محلی و مدارس جهت برقرای ارتباط با گذشته راهاندازی میکند تا آگاهی را نسبت به گذشته غنی باستانشناسی بت و جنوب شرقی عربستان افزایش دهد.
انتهای پیام
نظرات