• جمعه / ۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401010501737
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یک نماینده سابق مجلس:

مهم‌ترین نقطه قوت سال ۱۴۰۰ واکسیناسیون گسترده بود

مهم‌ترین نقطه قوت سال ۱۴۰۰ واکسیناسیون گسترده بود

ایسنا/اصفهان یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم به نقاط قوت سالی که گذشت اشاره کنیم بحث واکسیناسیون بود که توانست چند موج شدید کرونا را کنترل کند.

علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا درباره مهم‌ترین نقاط ضعف و قوت سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: اگر بخواهیم به نقاط قوت سالی که گذشت اشاره کنیم بحث واکسیناسیون بود که توانست چند موج شدید کرونا را کنترل کند و دولت در زمینه واردات دارو مؤثر عمل کرد. اما در رابطه با بحث اقتصاد و تصمیماتی که در حوزه‌های اجتماعی و سیاست‌گذاری گرفته شد تصمیمات متناقض بود و نقض تصمیماتی بود که از قبل گرفته شده بود و سپس آن تصمیمات را دوباره نقد کردند.

وی افزود: برای مثال در بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی مجلس چند تصمیم متناقض و متضاد گرفته است. در رابطه با سایر سیاست‌گذاری‌ها نیز در کشور، تصمیمات متناقضی گرفته شد که این امر ناشی از عدم مطالبه جدی در حوزه‌های مختلف است.

این نماینده سابق مجلس گفت: کشور باید به دانش‌محوری در سیاست‌گذاری روی آورد و پایه تصمیمات باید دانش‌محور باشد. هم‌اکنون دانشگاه‌های خوبی را در کشور داریم که می‌توانند در خدمت سیاست‌گذاران کشور و دولت و مجلس و ارکان حکومتی باشند. متأسفانه دانشگاه‌ها از یک طرف کار خودشان را و سیاست‌گذاران نیز کار خودشان را می‌کنند.

بختیار گفت: بنابراین با وجودی که در تولید علم سال‌ها پیشتاز بوده‌ایم، اما این علم و دانش در خدمت تصمیمات کشور قرار نگرفته و این بزرگ‌ترین ضعفی است که در این روزها بیشتر شاهد آن هستیم. تصمیمات فوری که گرفته می‌شود اساس این تصمیمات دانش‌محور نیست. به کارگیری دانشگاه‌ها در تصمیمات کلان ضروری است. تصمیمات متضادی که در حوزه اقتصادی گرفته می‌شود مورد تأیید صاحبان علم و دانش و دانشگاه‌های برتر ما نیست.

وی ادامه داد: این تصمیمات نتیجه عکس دارد، به‌طوری که در رتبه‌بندی‌ها جهانی روبه افول هستیم که برای این موضوع سیاستمداران کشور باید راهکاری بیندیشند، چراکه بدون شک راه حلی برای این مشکلات وجود دارد. اگر به سمت راه حل‌ها برویم پاسخ خود را در می‌یابیم. برای مثال امروز یکی از معضلات کشور در حوزه آب است که در برنامه ششم به آن اشاره شده بود. صنعت پتروشیمی ماهیانه ۵ هزار میلیارد تومان درآمد دارد و صنایع فولاد نیز همین مقدار درآمد را دارند که اگر بحث شیرین سازی آب را با این درآمدها در دستور کار داشته باشیم، مشکل آب شرب حل می‌شود، پس در سال ۱۴۰۱ باید به سمت دانش‌محوری حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha